Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μαγνητική «επίθεση» στην Ελλάδα-Κόκκινος συναγερμός από τις αρχες


Σε κόκκινο συναγερμό οι αρμόδιες αρχές - Τι είναι και πως επηρεάζεται η υγεία μας από την καταιγίδα

Φόβο και προβληματισμό εκφράζουν καθημερινά οι επιστήμονες σχετικά με την επερχόμενη μαγνητική καταιγίδα, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας την προσεχή Τετάρτη 28 Μαΐου και τις συνέπειες της στην υγεία των πολιτών.
Οι Αρχές μάλιστα είναι σε κατάσταση συναγερμού καθώς αναμένεται μεγάλη επιβάρυνση στις υποδομές και τις τηλεπικοινωνίες.


Οι επιπτώσεις στην υγεία
Το φαινόμενο αποτελεί ουσιαστικά την κατάληξη ηλιακών εκρήξεων, όπου μεγάλες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων εκτοξεύονται από την επιφάνεια του ήλιου με ταχύτητες που φτάνουν έως και 1200 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της γης.
Οι διαταραχές που προκαλούν, επηρεάζουν το 50 έως 75% του πληθυσμού αλλά σε διαφορετικό βαθμό για κάθε άνθρωπο. Ρώσοι ωστόσο επιστήμονες, που παρατηρούν τη βιολογία του διαστήματος, θεωρούν το φαινόμενο «υπεύθυνο» για ενοχλήσεις σε όσους υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση ή καρδιακές παθήσεις.
Σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του Δημόκριτου κ. Νίκο Κατσαρό, η μαγνητική καταιγίδα είναι πιθανό να προκαλέσει κατά την ένταση της «πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα».
Η ρωσική εκδοχή για τις μεταβολές στην υγεία των ανθρώπων αποδίδει τα γεγονότα αυτά στις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου, οι οποίες επιβραδύνουν την ροή του αίματος και προκαλούν μεταξύ άλλων έλλειψη οξυγόνου. Επίσης υποστηρίζουν πως από το φαινόμενο επηρεάζεται η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση.
Σε ότι αφορά τις υποδομές, πιθανόν να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες, να δημιουργηθούν προβλήματα στις τηλεοράσεις, παρεμβολές στην ραδιοφωνία, τους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας, προβλήματα στην πλοήγηση των διαστημοπλοίων και πιθανές καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.
Η πιο σφοδρή καταιγίδα που έχει καταγραφεί ιστορικά, συνέβη το 1859 και έμεινε γνωστή ως Carrington Event. Το φαινόμενο προκάλεσε ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές σε όλο τον κόσμο, δημιούργησε Σέλας πάνω από τον Ισημερινό.
Στον Ελλαδικό χώρο, το φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο και γι' αυτό για να βρούμε την ισχυρότερη πρέπει να ανατρέψουμε μέχρι το 1870, όπου στην περιοχή της Λευκάδας καταγράφηκαν μαρτυρίες. Η επόμενη καταιγίδα εντοπίζεται μόλις στις 24 Μαρτίου του 1940 πάνω από την Αθήνα, ενώ ξανά η πρωτεύουσα αντιμετώπισε μαγνητικές διαταραχές τη νύχτα της 20ης Νοεμβρίου 2003. Η περίπτωση αυτή μάλιστα αποτελεί και μοναδική καθώς έγινε στο μικρότερο γεωγραφικό πλάτος που έχει σημειωθεί στον κόσμο.

ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα