Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Γνωρίστε το θαλασσινό με τη λιγότερη χοληστερίνη


Θα έχετε συχνά ακούσει ότι τα θαλασσινά αποτελούν τρόφιμα τα οποία περιέχουν αρκετή ποσότητα χοληστερόλης και θα πρέπει να προσέχουμε τη συχνότητα κατανάλωσής τους. 
Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι το γεγονός ότι ,σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η χοληστερόλη που παίρνουμε μέσα από τις τροφές δεν επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη χοληστερίνη μας.


Φαίνεται ότι μόλις ένα 30 % της χοληστερίνης στο αίμα μας σχετίζεται με τη διατροφή, ενώ το υπόλοιπο 70 % έχει να κάνει με την ποσότητα που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός μας, η οποία επηρεάζεται από άλλους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα.
Επίσης, τα θαλασσινά λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε καρδιοπροστατευτικά συστατικά όπως τα απαραίτητα ω3 λιπαρά οξέα, φαίνεται ότι όχι μόνο δεν κάνουν κακό στην καρδιά μας, αλλά αντίθετα την προστατεύουν.

Παρόλα αυτά, άτομα που έχουν ήδη υψηλή χοληστερίνη θα πρέπει να ελέγχουν λίγο περισσότερο την ποσότητα που παίρνουν από τη διατροφή τους, η οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 200 mg ημερησίως, ενώ για έναν υγιή οργανισμό, η σύσταση είναι 300 mg την ημέρα.
Άρα σε αυτές τις περιπτώσεις, προσέχουμε λίγο τα θαλασσινά, καθώς για παράδειγμα 100 γρ. γαρίδες μας δίνουν 159 mg χοληστερόλης. 

Ωστόσο, αν σας αρέσουν τα θαλασσινά ή αν πρέπει να τα έχετε στη διατροφή σας, π.χ. αν νηστεύετε, μια πολύ καλή περίπτωση είναι το χταπόδι.
Η ποσότητα χοληστερίνης του είναι σχεδόν η μισή από τα υπόλοιπα θαλασσινά και αντίστοιχη με αυτή ενός ψαριού.
Αν μάλιστα προσέξετε και πώς το μαγειρεύετε, που εκ φύσεως δεν τηγανίζεται, τότε είναι ιδιαίτερα φτωχό σε λίπος και θερμίδες, ενώ παράλληλα είναι μια εντυπωσιακή πηγή βιταμίνης Β12 (με 100 γρ. παίρνουμε 3,5 φορές τις ημερήσιες ανάγκες) και πολύ καλή πηγή ασβεστίου, σεληνίου και πρωτεϊνών.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα