Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Αυτά που δεν πρέπει να τρώτε για να είστε ευτυχισμένη


Όλα σας φαίνονται μαύρα; Νιώθετε κάπως πεσμένοι και εκνευρισμένοι; Ϊσως ακούγεται περίεργο αλλά η κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κοιτάξετε είναι το πιάτο σας. Όπως υπάρχουν τροφές που βοηθούν την διάθεση μας έτσι υπάρχουν και φαγητά που την καταστρέφουν. Οι τροφές πάντως που έχουν αρνητική επίδραση επάνω μας είναι αυτές που σχετίζονται με το σάκχαρο αλλά και με τις τροφικές αλλεργίες.


Τροφές που επηρεάζουν το σάκχαρο στο αίμα μας

H αστάθεια στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διάθεση μας αλλά και με ζητήματα όπως η κατάθλιψη, το άγχος και η ευερεθιστότητα. . Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να σταθεροποιήσουμε το σάκχαρο στο αίμα μας όπως το να προγραμματίζουμε να τρώμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ή να παίρνουμε συμπληρώματα.

Οι ουσίες που είναι σημαντικό να αποφεύγετε είναι η ζάχαρη, το αλκοόλ και η καφείνη. Και οι τρεις παρεμβαίνουν στην απορρόφηση των βιταμινών και των μετάλλων στον οργανισμό μας (μεταξύ των οποίων υπάρχουν κάποια που είναι πολύ σημαντικά για την διάθεση μας όπως μαγνήσιο και το σύμπλεγμα βιταμινών Β). Επίσης η καφείνη και η ζάχαρη κάνει τον οργανισμό μας να εκκρίνει αδρεναλίνη που είναι μια ορμόνη στρες πολύ χρήσιμη για να μας κινητοποιεί όταν εμφανιστεί ένας ξαφνικός κίνδυνος αλλά καθόλου ευχάριστη όταν απλώς ζούμε στην καθημερινότητα μας. Όσο για το αλκοόλ. Αυτό επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης μας και μας προκαλεί κακή διάθεση. Τόσο η ζάχαρη, όσο η καφείνη και το αλκοόλ δεν μας βοηθούν στο να κάνουμε καλό ύπνο και συνεπώς μας κάνουν να αισθανόμαστε θλιμμένοι, κουρασμένοι και νευρικοί.

Τροφές στις οποίες είμαστε αλλεργικοί, ευαίσθητοι ή στις οποίες έχουμε δυσανεξία.

Όλες αυτές επηρεάζουν τα συναισθήματα μας. Οι τροφές που είναι αλλεργιογόνες όπως η γλουτένη και τα γαλακτοκομικά επηρεάζουν το γαστρεντερικό μας σύστημα που είναι εξαιρετικά συνδεδεμένο με τον εγκέφαλο μας. Αν υποπτεύεστε ότι έχετε κάποια ευαισθησία σε κάποια τροφή τσεκάρετε το αμέσως και συμβουλευτείτε έναν ειδικό διατροφολόγο.

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε για να είμαστε σε καλή διάθεση είναι και αυτές που προκαλούν φλεγμονές, αιτία για τις περισσότερες σοβαρές και χρόνιες ασθένειες. Ταυτόχρονα είναι και εθιστικές αφού όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για όλους να μειώσουν την κατανάλωση τους.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα