Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Μάθετε πώς να πληρώνετε την πραγματική σας κατανάλωση στη ΔΕΗ


Λογαριασμός ΔΕΗ
Μπορείτε εσείς οι ίδιοι να δώσετε την ένδειξη του μετρητή σας ανά δίμηνο για να λαμβάνετε εκκαθαριστικό λογαριασμό με βάση την πραγματική σας κατανάλωση και όχι την έναντι κατανάλωση με αποτέλεσμα να μην έχετε στον εκκαθαριστικό λογαριασμό την αύξηση τις χρήσης των κιλοβατωρών που έχετε καταναλώσει.
Πως δηλώνετε και πότε τις μετρήσεις σας Εύκολα και Σίγουρα.

Ποια είναι η συχνότητα έκδοσης λογαριασμών από τη ΔΕΗ;
Στους συνήθεις πελάτες Χαμηλής Τάσης (οικίες, καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις, κλπ) η ΔΕΗ ΑΕ εφαρμόζει διμηνιαία έκδοση λογαριασμών. 
Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός του πρώτου διμήνου εκδίδεται με κατ' εκτίμηση καταναλώσεις ("έναντι") ενώ ο λογαριασμός του δεύτερου διμήνου (εκκαθαριστικός) εκδίδεται μετά από λήψη ένδειξης από το προσωπικό της Επιχείρησης και περιλαμβάνει τη συνολική κατανάλωση του τετραμήνου, από την αξία του οποίου αφαιρείται η αξία ρεύματος που είχε χρεωθεί στον κατ' εκτίμηση ("έναντι") λογαριασμό.

Πώς υπολογίζονται οι κατ' εκτίμηση (έναντι) καταναλώσεις;
Οι κατ' εκτίμηση καταναλώσεις ("έναντι") υπολογίζονται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα της Επιχείρησης. 
Ο υπολογισμός δεν είναι αυθαίρετος, αλλά βασίζεται σε συγκεκριμένο αλγόριθμο που περιλαμβάνει τα ιστορικά στοιχεία των καταναλώσεων, όπως είναι οι καταναλώσεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του προηγούμενου έτους. Κατά συνέπεια, οι συγκεκριμένες καταναλώσεις δε διαφέρουν σημαντικά από την πραγματική κατανάλωση του διμήνου, εκτός και εάν το τελευταίο χρονικό διάστημα διαφοροποιήθηκαν οι καταναλωτικές συνήθειες του πελάτη μας.
Πότε μπορείτε να δώσετε την ένδειξη;
Μέσα σε διάστημα 5 ημερών το οποίο θα αναγράφεται ευδιάκριτα στην πρώτη σελίδα του εκκαθαριστικού λογαριασμού σας πάνω από τον πίνακα με τις ενδείξεις μετρητή
Λογαριασμός ΔΕΗ
* Εάν δεν δώσετε την ένδειξη σημαίνει ότι επιλέγετε την έκδοση λογαριασμού Έναντι, ο οποίος θα εκδοθεί αυτόματα με βάση τις καταναλώσεις της αντίστοιχης περιόδου του περασμένου χρόνου. 
Εσείς επιλέγετε.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε
Α. Τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής (Κ.Η.Π.) που αναγράφεται στο λογαριασμό σας
Λογαριασμός ΔΕΗ
Β. Την ένδειξη του μετρητή σας
Τι πρέπει να κάνετε

1. Επιβεβαιώστε ότι ο Αριθμός Παροχής που αναγράφεται στο λογαριασμό σας, είναι ο ίδιος με αυτόν που εμφανίζεται στο μεταλλικό ταμπελάκι πάνω στο μετρητή σας.
Μετρητής ΔΕΗ
2. Σημειώστε την ένδειξη, παραλείποντας τα δεκαδικά ψηφία που εμφανίζονται με διαφορετικό χρώμα.
Μετρητής ΔΕΗ

3. Εάν έχετε Μειωμένο Νυχτερινό Οικιακό Τιμολόγιο, τότε θα πρέπει να σημειώσετε δυο ενδείξεις, την ένδειξη Κ (Κανονικό Ημερήσιο Τιμολόγιο) και την ένδειξη Μ (Μειωμένο Νυχτερινό Τιμολόγιο)
Μετρητής ΔΕΗ
Πως θα καταχωρήσετε την ένδειξή σας:
Τηλεφωνικά, καλώντας 10410 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση ή από κινητό τηλέφωνο, με την αντίστοιχη χρέωση κλήσης από κινητό. Μια φιλική φωνή θα σας καθοδηγήσει στο μενού υπηρεσιών και θα περιμένει τις οδηγίες σας προτείνοντας σας κάθε φορά την κατάλληλη λέξη για να συνεχίσετε. 
Μπορείτε να επιλέξετε να εξυπηρετηθείτε, είτε από το σύστημα αναγνώρισης φωνητικών εντολών - πληκτρολόγησης, είτε από κάποιο Εκπρόσωπό μας λέγοντας τη λέξη ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ. 
Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας (http://www.deddie.gr).
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα