Κυριακή 12 Μαΐου 2013

--- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ UFO! ---



Από τη δεκαετία του 60’ στη χώρα μας, που ουσιαστικά ξεκίνησε ο οργασμός των περιοδικών εκδόσεων, η αναζήτηση άλλων μορφών ζωής διεκδίκησε και αυτή το δικό της μερίδιο. Αν και μέσα στα περιοδικά μυστηρίου δημοσιεύονταν πολλά άρθρα για τους ιπτάμενους δίσκους και τους εξωγήινους, μία μερίδα φίλων των UFO επιθυμούσαν το δικό τους περιοδικό. Έτσι τον Ιούνιο του 1975, οι εκδόσεις «Χρυσή Τομή» του Γ. Σωτηρόπουλου και του Σ. Αλεβιζόπουλου, δημιούργησαν τα «Αινίγματα Του Σύμπαντος», ένα μηνιαίο περιοδικό για την έρευνα του αγνώστου, αλλά κυρίως με θέματα Α.Τ.Ι.Α. ενδιαφέροντος.


Όμως , το πρώτο Ελληνικό περιοδικό καθαρά για το φαινόμενο των UFO, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1979 με τίτλο «UFO Ιπτάμενοι Δίσκοι». Μία έκδοση χαμένη στο χρόνο που λίγα στοιχεία υπάρχουν γι’αυτή και για τα 15 τεύχη της μέχρι τον Μάρτιο του 1980, τότε που έκλεισε οριστικά τον κύκλο της.
Το κενό που δημιουργήθηκε, καλύφθηκε αμέσως από τον πασίγνωστο ερευνητή και συγγραφέα Σωκράτη Αικατερινίδη, που με τη σειρά του μπήκε ζεστά την περίοδο 1981-83, με ένα μηνιαίο περιοδικό ουφολογίας και διαστημικών ερευνών με τίτλο «UFO - Αστρική Επαφή». Μία προσπάθεια που κυκλοφόρησε 23 συνολικά τεύχη, και χαρακτηρίζεται ακόμα και σήμερα ως η καλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.



Όμως από τον Ιανουάριο του 1983 (μετά το τελευταίο τεύχος της «Αστρικής Επαφής»), χρειάστηκαν 24 χρόνια και 2 μήνες για να εκδοθεί κάτι με παρόμοια ύλη! Βέβαια, όλο αυτό τον καιρό στα μαύρα χρόνια της ουφολογίας τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, το περιοδικό «Ανεξήγητο» κάλυπτε άξια την ενημέρωση των φίλων που ενδιαφέρονταν ακόμα για αυτά τα θέματα.



Η επιστροφή των Ελληνικών UFO περιοδικών ήρθε τελικά το Μάρτιο του 2007, με την κυκλοφορία του περιοδικού «exo-γήινο» της actionpress. Μία έκδοση που παρουσίασε πολλά προβλήματα από το πρώτο της τεύχος, με σαμποτάζ στη διανομή του, έκδοση από την ομάδα του STRANGE τον ίδιο μήνα ενός τεύχους με τον τίτλο «Εξωγήινοι», αλλά και την ξαφνική παραίτηση του αρχισυντάκτη Γρηγόρη Τσουκαλά και της ομάδας του. Μετά από όλα αυτά, το περιοδικό μετά βίας κυκλοφόρησε άλλα δύο τεύχη (με τον κ. Χ. Ρίζο βασικό συντάκτη) μέχρι την τελική απόσυρσή του!



Και ενώ όλοι περίμεναν, ότι η ενημέρωση των φίλων των UFO θα συνεχιζόταν για άλλα 25 χρόνια από τα υπόλοιπα περιοδικά μυστηρίου, η άνθιση του διαδικτύου και συγκεκριμένα της Ελληνικής bloggόσφαιρας, έφερε τον Γενάρη του 2013 την επιστροφή ενός ακόμα εξωγήινου τεύχους. Το διαδικτυακό περιοδικό «Ε.Τ. ». Μία προσπάθεια πολλών διαχειριστών ανεξάρτητων blog, και μάλιστα δωρεάν(!) προς όλους τους φίλους του είδους, με δύο γεμάτα τεύχη κάθε χρόνο. Μία ετήσια ανασκόπηση κάθε Γενάρη και ένα θεματικό αφιέρωμα κάθε Ιούνιο, με τη σύγχρονη οπτική της εποχής μας! 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα