Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Έτσι θα μειώσουν κι άλλο το μισθό από το 2014

Έτσι θα μειώσουν κι άλλο το μισθό από το 2014



Ήταν θέμα στο τραπέζι χθες μεταξύ Βρούτση και Τρόικα 

Τα εργασιακά ήταν ένα από τα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι χθες στη συνάντηση της Τρόικα με τον υπουργό Εργασίας. 

Σύμφωνα με το Έθνος, συζητήθηκε ο νέος τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού ο οποίος θα γίνεται πλέον με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα περιλαμβάνει έξι άρθρα και θα προβλέπει πως για τη διαμόρφωση του νέου κατώτατου μισθού θα λαμβάνονται υπόψη μία σειρά από παράγοντες, όπως είναι η κατάσταση της οικονομίας, η ανταγωνιστικότητα αλλά και το ποσοστό ανεργίας.   


Αυτό το σύστημα θα τεθεί για πρώτη φορά σε εφαρμογή από το 2017 και κατά τον κ. Βρούτση ως τότε δεν θα υπάρξουν ανατροπές. Όμως, με βάση το Μνημόνιο το 2014 θα υπάρχει νέα αξιολόγηση της διαδικασίας, ενώ οι δανειστές έχουν επανειλημμένα κάνει αναφορά στην κατάργηση των τριετιών.  

 Με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου κάθε έτους θα υπάρχει υπουργική απόφαση με το ύψος του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει το επόμενο έτος (ξεκινώντας από το 2017). Θα έχει προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και επιστημονικών φορέων και θα έχει συνταχθεί σχετικό πόρισμα με προτάσεις (οι οποίες ωστόσο δεν θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την πρόταση του υπουργού).

 ΠΗΓΗ 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα