Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σεισμός Μεγέθους 6.7 χτυπά την Ιάβα της Ινδονησίας




13  Ιουνίου 2013 - ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ Ένας σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του πυκνοκατοικημένου νησιού της Ινδονησίας Ιάβα, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα ή ζημιές. Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε στις 11:47 μ.μ. (1647 GMT) την Πέμπτη και είχε επίκεντρο περίπου 170 χιλιόμετρα (106 μίλια) ανατολικά του Flying Fish Cove, στο Australia's Christmas Island..
 Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε επίσης ότι ο σεισμός είχε βάθος 11 χιλιομέτρων (7 μίλια) . Ο τρόμος ανάγκασε τους πανικοβλημένους κάτοικους και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου να βγουν στους δρόμους της Kawalu, Δυτική επαρχία της Ιάβα . 
Μετά το πρώτο σοκ , η ινδονησιακή Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Γεωφυσική Υπηρεσία εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για ζημιές ή θύματα, αλλά ξέρουμε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλά μέρη της Java ... Δεν υπάρχει δυνατότητα για τσουνάμι." 
Στις 20 Απριλίου, ένας σεισμός μεγέθους 6.4 ταρακούνησε το Μαλούκου της Ινδονησίας, αλλά δεν προκάλεσε θύματα ή υλικές ζημιές. Στις 6 Απριλίου, ένας σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την ορεινή Δυτική ανατολική επαρχία Παπούα της Ινδονησίας. 
Η Ινδονησία είναι ευάλωτη σε σεισμούς, δεδομένου ότι βρίσκεται στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού, μια περιοχή που είναι γνωστή για τη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα που προκαλείται από την τριβή της μετατόπισης  τεκτονικών πλακών. 
Πέρυσι, ένας σεισμός μεγέθους  6.4 συγκλόνισε τη δυτική ακτή της Σουμάτρα , σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο. Ένας σεισμός μεγέθους  8.7 χτύπησε επίσης την πόλη της Banda Aceh στο νησί Σουμάτρα τον Μάιο του 2012, προκαλώντας περιφερειακές ειδοποιήσεις για τσουνάμι. Ένας ισχυρός σεισμός ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας προκάλεσε ένα τσουνάμι που σκότωσε 230.000 ανθρώπους σε 13 χώρες σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό το 2004. Οι περισσότεροι από τους θανάτους ήταν στο βόρειο ινδονησιακή επαρχία της Ατσέ. 
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα