Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

7 άγνωστες χρήσεις της μπανάνας - Δείτε πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά





Μπορεί όλοι μέχρι σήμερα να γνωρίζαμε τη μια και μοναδική χρήση της μπανάνας που δεν είναι άλλη από τη διατροφική, λόγω των πλούσιων θρεπτικών στοιχείων της, ωστόσο, το συγκεκριμένο φρούτο έχει και άλλες, ξεχωριστές χρήσεις, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για μάσκες, ως λίπασμα, ακόμη και ως καθαριστικό.
Σύμφωνα με το Newsbeast η μπανάνα, εκτός από φαγώσιμο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως εξής: Βάση για μάσκα προσώπου Η μπανάνα έχει ενυδατικές ιδιότητες.
Δύο απλές και δημοφιλής συνταγές,  είναι οι εξείς:
α) Αναμίξετε μια μέτρια ώριμη μπανάνα δημιουργώντας μια μαλακή πάστα και έπειτα απλώστε την προσεκτικά στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 με 20 λεπτά κι έπειτα ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.
β) Ανακατέψετε ¼ φλιτζανιού γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και μια μέτρια μπανάνα και ακολουθείστε την ίδια διαδικασία όπως με την προηγούμενη μάσκα.
Μαλακτικό... κρέατος
Σε πολλές χώρες της Ασίας, προκειμένου το κρέας να παραμείνει μαλακό κατά το ψήσιμο, το τυλίγουν με φύλλα μπανάνας. Ανάλογες ιδιότητες υποστηρίζουν ότι έχει και η ίδια η μπανάνα. Μια ξεφλουδισμένη μπανάνα μέσα στο σκεύος ψησίματος μπορεί να κάνει... θαύματα.
Γυαλιστικό ασημικών και παπουτσιών
Τα ασημικά, αλλά και τα δερμάτινα παπούτσια, μπορεί να αποκτήσουν την παλιά τους λάμψη αν τα τρίψει κανείς με τη φλούδα μιας μπανάνας. Οδηγίες: Αφαιρέστε από τη φλούδα της μπανάνας τις ίνες και τρίψτε με αυτή ασημικά ή παπούτσια. στη συνέχεια καθαρίστε με μια πετσέτα ή ένα μαλακό πανί.
Καθαριστικό... φυτών
Το σκούπισμα των σκονισμένων φύλλων των φυτών σας με μια μπανανόφλουδα θα αφαιρέσει όλη τη βρωμιά και θα γυαλίσει ξανά την επιφάνειά τους.
Διώχνει τη μελίγκρα
Αντί για τα χημικά φάρμακα για τη μελίγκρα δοκιμάστε να απομακρύνετε τα ζουζούνια από τα φυτά σας θάβοντας στη γλάστρα μια μπανανόφλουδα σε κομμάτια. Προσοχή, στην περίπτωση που τοποθετηθεί μεγάλο κομμάτι φλούδας μπανάνας στο χώμα είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν άλλα ζιζάνια στο φυτό σας.
Φυσικό λίπασμα
Το κάλλιο, στο οποίο είναι πλούσιες οι μπανάνες βοηθά τα φυτά να αναπτυχθούν. Για να κατασκευάσετε ένα βιολογικό λίπασμα, αποξηράνετε φλούδες μπανάνας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, περάστε τις από το μπλέντερ και νωρίς την άνοιξη χρησιμοποιήστε τες σαν λίπασμα για να βοηθήσετε τα φυτά σας να ανανεωθούν.
Ενισχυτικό κοπριάς
Λόγω του καλίου και του φωσφόρου που περιέχουν, οι μπανάνες και οι φλούδες τους είναι πολύ καλές προσθήκες για την κοπριά που χρησιμοποιείτε.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα