Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σύμμαχος κατά της αρθρίτιδας τα κεράσια

κερασια

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα κεράσια παρέχουν στον οργανισμό μας ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που μπορούν να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, στην πρόληψη και άλλοτε στη θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών παθήσεων.

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, στις ευεργετικές ιδιότητές των κερασιών έρχεται να προστεθεί η δράση τους κατά της αρθρίτιδας.

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια κατάσταση φλεγμονής που κάνει την εμφάνισή της όταν κρύσταλλοι ουρικού οξέος σχηματίζονται στις αρθρώσεις προκαλώντας πρήξιμο και αίσθημα πόνου.
Υπάρχει κλασική θεραπεία της νόσου, αλλά λόγω των συχνών επεισοδίων επανεμφάνισής της η επιστημονική κοινότητα έχει εστιάσει στην εύρεση εναλλακτικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.
Έτσι, σε μία μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και συμπεριέλαβε 633 συμμετέχοντες φάνηκε ότι όσοι κατανάλωναν μια μερίδα κεράσια ( ½ φλιτζάνι ανά 2 ημέρες) ή εκχύλισμα αυτών είχαν 35% μικρότερο κίνδυνο έξαρσης της νόσου σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν καθόλου.
Μάλιστα, όταν η πρόσληψη κερασιών ή εκχυλίσματος αυτών συνδυαζόταν με την αλλοπουρινόλη, την κλασική φαρμακευτική προσέγγιση της νόσου, ο κίνδυνος έξαρσης της ασθένειας μειωνόταν στο 75%. Επιπλέον, ο κίνδυνος φαίνεται να μειώνεται με την αύξηση της κατανάλωσης έως και 3 μερίδων ανά 2 ημέρες.
Οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι κάποια φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα κεράσια πιθανώς να λειτουργούν ως φυσικοί αναστολείς ενζύμων που παίρνουν μέρος στην παθοφυσιολογία της νόσου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα