Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η αλήθεια για το σίδηρο στη διατροφή μας.




Η δικαιολογία του σιδήρου μπορεί να μην είναι τόσο κοινή όσο αυτή της πρωτεΐνης, αλλά είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει μη χορτοφάγους να λένε'' Αλλά αν ξεφορτωθώ τα ζωικά προϊόντα, θα γίνω αναιμικός ...'' ως μια προσπάθεια να δικαιολογούν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.


   Η αλήθεια είναι, ο σίδηρος που προέρχεται από τα ζωικά προϊόντα δεν είναι καλός για τους ανθρώπους, και απλώς αποθηκεύεται από τον οργανισμό ως'' αποθέματα σιδήρου'', αλλά το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το είδος του σιδήρου σωστά, και έχει συνδεθεί με τον διαβήτη , τις καρδιακές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας (κυρίως αιμικού σιδήρου που βρίσκεται στο κόκκινο κρέας). Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από έλλειψη σιδήρου είναι κρεατοφάγοι και γαλακτο-αυγο-χορτοφάγοι, όμως, για κάποιο λόγο, οι περισσότεροι άνθρωποι που την προωθούν ή / και καταναλώνουν κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα φαίνεται να αγνοούν αυτό το γεγονός.

    Για παράδειγμα:
 
100 γραμ. βρασμένο κοτόπουλο = 1,16 mg (9%), σιδήρου
100 γραμ. βόειο κρέας = 2,6 mg (20%) σιδήρου
100 γραμ. σπόροι κύμινου = 66,36 mg (510%) σιδήρου
100 γραμ. ηλιόσποροι = 6,77 mg (52%) σιδήρου
100 γραμ. καρύδια = 2,91 mg (22%) σιδήρου
100 γραμ. αμύγδαλα = 4 mg (31%) σιδήρου
100 γραμ. σπανάκι = 2,7 mg (21%) σιδήρου
100 γραμ. μαϊντανός = 6,2 mg (48%) σιδήρου
100 γραμ. τσουκνίδες = 1,6 mg (21%), σιδήρου 

(Αλλά απορροφάται πολύ καλύτερα από ότι ο σίδηρος σε άλλα χόρτα.)
    



     Αν είστε αναιμικοί, θα πρέπει να τρώτε τρόφιμα που είναι πολύ πλούσια σε σίδηρο, όπως οι σπόροι κύμινου, οι ηλίανθου και κάθε άλλου είδους σπόρους, ξηρούς καρπούς, ακόμη και χόρτα, όπως τσουκνίδες. Τα όσπρια, τα δημητριακά και τα φύκια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, αλλά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Πολλά φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, επίσης - όλα τα μούρα, ιδιαίτερα τα μάλμπερις, περιέχουν πολύ σίδηρο όπως και τα φρούτα του πάθους, ο αρτόκαρπός και το αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο. Υπάρχουν περισσότερα φρούτα που είναι πλούσια σε σίδηρο. Μπορείτε να ελέγξετε τη θρεπτική αξία από πολλά φρούτα στο πλαίσιο κάτω!

http://www.healthalternatives2000.com/fruit-nutrition-chart.html

 

...Και μπορείτε επίσης να ελέγξετε την θρεπτική αξία των περισσότερων τροφίμων CRON-O-Meter! (http://cronometer.com/)

    


    Γενικά, μπορεί κανείς εύκολα να ξεπεράσει τα 25 mg σίδηρο την ημέρα σε μια ακατέργαστη χορτοφαγική / φρουτοφάγος διατροφή. 1 καρπούζι μεσαίο (5 kg) = περίπου 12 mg σίδηρο. Λοιπόν, όλα τα φρούτα περιέχουν σίδηρο, και μπορείτε να πάρετε περισσότερο από αρκετό απλά και μόνο τρώγοντας φρούτα με το κιλό.




ΠΗΓΗ: http://psychanimalvegan.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3060.html

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα