Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Αν θέλετε η φιλία ή ο γάμος σας να βαθύνει και να διαρκέσει, φτιάξτε ένα σχέδιο μαζί




Για να βελτιωθεί η σχέση του γάμου ή της οικογένειας, πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για βελτίωση, για ανάπτυξη και για εξέλιξη. Αν δεν έχετε κανένα σχέδιο στον γάμο σας, ο γάμος δεν θα βελτιωθεί ούτε θα εξελιχθεί. Δεν θα διευρυνθεί και η αγάπη σας δεν θα μπορέσει να βαθύνει.

Ρωτήστε τον εαυτό σας σαν ζευγάρι, “Γιατί παντρευτήκαμε;” Φυσικά παντρευτήκατε εξαιτίας του σεξουαλικού ενστίκτου και της επιθυμίας να κάνετε παιδιά. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό. Υπάρχει όμως κάποιο σχέδιο πίσω από αυτό; Για παράδειγμα, μπορείτε να σχεδιάσετε να αφιερώσετε τη ζωή σας στη βοήθεια της ανθρωπότητας με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο; Πρέπει να είναι κάτι πρακτικό και λεπτομερές βήμα προς βήμα, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί.



Οι πιο αδύναμες οικογένειες ή γάμοι είναι εκείνοι που δεν έχουν σχέδιο. Το σχέδιο δημιουργεί συντονισμό και συγχώνευση ανάμεσα στις δυο ψυχές. Δημιουργεί ένα τρίγωνο τριών κορυφών: το σχέδιο, ο άνδρας και η γυναίκα. Αυτό είναι το θεμέλιο του στέρεου γάμου. Όταν αρχίσετε να φτιάχνετε ένα τέτοιο σχέδιο, θα δείτε ότι η σχέση στην οικογένεια ή στον γάμο βαθμιαία θα αλλάξει.

Στο σχέδιό σας θα πρέπει να περιλαμβάνονται επίσης και τα παιδιά σας. Μπορεί να συμπεριληφθούν ακόμη και οι γείτονες για να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις. Ακόμη και η ευρύτερη κοινωνία μπορεί να συμπεριληφθεί, αν δημιουργείτε μέσα σας ένα σχέδιο με έντονη εστίαση.

Τα ζευγάρια που είναι καλύτεροι φίλοι μεταξύ τους είναι εκείνα που εργάζονται μαζί για ένα σχέδιο. Ο καθένας μπορεί να χτίζει με διαφορετικό τρόπο, αλλά εργάζονται μαζί για τον ίδιο σκοπό. Δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται στον ίδιο τομέα εργασίας. Για παράδειγμα, ο ένας μάχεται ενάντια στη μόλυνση του περιβάλλοντος και ο άλλος μάχεται ενάντια στο έγκλημα, αλλά έχουν το ίδιο σχέδιο να καθαρίσουν την πόλη και να ευεργετήσουν τον κόσμο. Έρχονται από δυο διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά το σχέδιό τους να υπηρετήσουν και να ευεργετήσουν την ανθρωπότητα είναι ίδιο. Ένα άλλο ζευγάρι μπορεί να έχει σαν σχέδιο να θεραπεύει τους ασθενείς, και ο ένας να θεραπεύει το σώμα ενώ ο άλλος τα συναισθήματά τους. Η προσέγγιση μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά το σχέδιο είναι το ίδιο: να βοηθήσουν τους αρρώστους να γίνουν καλά.

Αν θέλετε η φιλία ή ο γάμος σας να βαθύνει και να διαρκέσει, φτιάξτε ένα σχέδιο μαζί. Αν γίνεστε απλώς φίλοι με κάποιον, το πρώτο πράγμα που πρέπει να συζητήσετε είναι, “Γιατί είμαστε μαζί; Ποιο το σχέδιό μας;” Η απάντηση σε τέτοια ερωτήματα θα αποκαλύψει αμέσως την ψυχολογία του άνδρα ή της γυναίκας. Είμαστε μαζί για να πηγαίνουμε συνεχώς στο κρεβάτι; Αυτό ύστερα από λίγο θα γίνει βαρετό. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο; Ποιο είναι αληθινά το σχέδιό μας;

Συζητήστε τα αυτά με τον φίλο, την φίλη, τον σύζυγο ή την σύζυγο. Αν είστε χωρισμένοι και έχετε παιδιά, συζητήστε με τα παιδιά σας, “Ποια είναι τα σχέδιά σας;” Αυτό θα δημιουργήσει πολικότητα και εστίαση.

Η σκέψη για ένα σχέδιο και η εστίαση της ενέργειας πάνω του ανυψώνει τη συνείδησή σας από το εγώ σε ανώτερα επίπεδα της ύπαρξής σας. Σκεπτόμενοι ένα σχέδιο εκλεπτύνετε και εξυψώνετε τον εαυτό σας. Δεν μένετε προσκολλημένοι ή ταυτισμένοι με τις μικρές ικανοποιήσεις σας΄ αντιθέτως αναζητάτε κάτι μεγαλύτερο. Το σχέδιο αληθινά σας ανυψώνει και σας εκλεπτύνει.

Όταν θα έχετε φτιάξει ένα σχέδιο μέσα στην οικογένειά σας, να ελέγχετε ο ένας τον άλλον μια φορά την εβδομάδα. Πως τα πας με το σχέδιο; Τα παρατάς, ή οργανώνεις και κινητοποιείς όλο και περισσότερο τις ενέργειές σου; Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή αν αφήσετε το σχέδιό σας να ατονήσει, η ορμή σας θα επιβραδυνθεί. Μην το αφήσετε να ατονήσει. Η γυναίκα πρέπει να ρωτάει τον άνδρα της, “Τι κάνεις για το σχέδιό σου;” Εκείνος θα πρέπει να απαντάει, “Κοίτα, έγραψα αυτά τα πράγματα’ κάνω αυτήν την εργασία”. Με αυτόν τον τρόπο το ζευγάρι θα μαθαίνει από κοινού. Έτσι αντί να παραμένει στο φυσικό επίπεδο μόνο, ο γάμος τους θα δραστηριοποιηθεί και στο νοητικό επίπεδο.

Ένα από τα μυστικά του γάμου είναι να ανυψώνετε συνεχώς το επίπεδό σας. Αν μείνετε στο φυσικό επίπεδο του γάμου, αυτό δεν βοηθάει να δημιουργηθεί μια διαρκής ψυχική ένωση. Πρέπει να εργαστείτε για να δημιουργήσετε έναν νοητικό γάμο. Στον νοητικό γάμο το ζευγάρι μπορεί να συζητεί βαθιά τα οράματά του, τις ιδέες και τα σχέδιά του για το μέλλον.

Με αυτόν τον τρόπο “τρίβετε” μαζί τις διάνοιές σας και οι διάνοιές σας συγχωνεύονται μεταξύ τους. Για να μετατοπίσετε την εστία της συνείδησής σας από τα κατώτερα κέντρα στα ανώτερα, δεν χρειάζεστε γιόγκα και διάφορες ασκήσεις. Είναι μια πολύ φυσική διαδικασία: καθίστε με τον σύντροφό σας και σκεφθείτε μαζί. Πρέπει να μιλήσετε για την πολιτική, την επιστήμη, τα κοινωνικά ζητήματα και για το τι συμβαίνει στον κόσμο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν την πολιτική. Δεν ξέρουν τι γίνεται και δεν ενδιαφέρονται. Η τηλεόραση, το σεξ, το φαγητό και τα χρήματα είναι τα μόνα για τα οποία ενδιαφέρονται.

Μορφωθείτε. Μελετήστε την πολιτική. Ύστερα καθίστε με την οικογένειά σας και συζητήστε αυτά που μάθατε. Ρωτήστε, “Τι σκέφτεστε γι’ αυτήν την κατάσταση;”

Θεωρήστε το σαν μια άσκηση. Είναι αλήθεια ότι οι συζητήσεις σας δεν πρόκειται αμέσως να αλλάξουν την πολιτική και τις παγκόσμιες συνθήκες. Ωστόσο εξασκήστε το νου σας με τέτοιο τρόπο ώστε, αν γίνετε ηγέτες σε κάποιον τομέα στο μέλλον, να μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτά τα ζητήματα.

Συζήτηση δεν χρειάζεται μόνο η πολιτική. Πρέπει να συζητηθούν επίσης η εκπαίδευση και άλλα ειδικά θέματα, όπως είναι οι εκτρώσεις. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η έκτρωση είναι κακό, άλλοι ότι είναι καλό. Ποιο είναι το σωστό; Πρέπει να καθίσετε, να συζητήσετε και να αποφασίσετε για τις αρχές τις οποίες θα υποστηρίξετε.

Μην είστε μια γυναίκα που απλώς μαγειρεύει, καθαρίζει, αγοράζει ρούχα και κάνει σεξ. Μην είστε ένας άνδρας που απλώς κερδίζει χρήματα, παρακολουθεί τηλεόραση και κάνει σεξ. Προσπαθήστε να είστε κάτι άλλο πέρα από αυτά. Πώς σκοπεύετε να προχωρήστε πέρα από αυτά; Μελετώντας και αναλύοντας τα θέματα και τα προβλήματα του κόσμου.

Προηγουμένως ο κόσμος ήταν πολύ ατομικιστικός. Υπήρχε ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στα άτομα και στην κοινωνία. Τώρα ο κόσμος γίνεται τόσο μικρός ώστε το καθετί που επηρεάζει την Κίνα, την Ρωσία, τη Νότια Αφρική ή τις Ηνωμένες Πολιτείες επηρεάζει και εσάς παντού, προσωπικά, άμεσα και στενά. Τώρα πρέπει να σκεφθείτε πώς εσείς ως άτομο θα επηρεάζετε τα παγκόσμια ζητήματα. Η σκέψη σας μπορεί να προσφέρει λύσεις οι οποίες θα μεταδοθούν σε άλλους ανθρώπους που θα τις αφομοιώσουν και θα τις χρησιμοποιήσουν στην πρακτική τους ζωή.

Ο ανθρώπινος νους είναι ένας ραδιοφωνικός πομπός και μεγάλος δέκτης σκέψεων, εντυπώσεων, ιδεών κ.τ.λ. Μέσα από την ιστορία ξέρουμε ότι πολλές εφευρέσεις δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη χωρίς οι εφευρέτες να έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Στον τομέα της επιστήμης, της θρησκείας και της πολιτικής οι άνθρωποι σκέφτονται τις ίδιες ιδέες. Αυτές οι ιδέες προέρχονται από τη σκέψη  των στοχαστών.

Οι σκέψεις και οι λύσεις σας ποτέ δεν χάνονται. Υπάρχουν στον Θεό, “μέσα στον οποίον ζούμε, κινούμαστε και υπάρχουμε”. Υπάρχουν στο διάστημα. Αν μπορείτε να προσφέρετε όμορφες λύσεις μέσω ανώτερης σκέψης, αφήστε τις να πάνε στο διάστημα. Τότε δεν θα νιώθετε ότι τα πράγματα είναι καταδικασμένα και ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε για την ανθρωπότητα. Μπορείτε να κάνετε κάτι σπουδαίο με τις σκέψεις σας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι τόσο σημαντική η προσευχή, ο διαλογισμός και η σκέψη. Φτιάχνοντας ένα σχέδιο για το καλό και σκεπτόμενοι πως να το πετύχετε, μπορείτε να βοηθήσετε τον κόσμο.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία 


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα