Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ

                                                              


Προφανώς είναι πολλά τα αίτια που οδήγησαν στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, όπως όμως και να το σκεφτεί κανείς αυτή η απόφαση δεν έχει να κάνει μόνο στο ότι χάνουν τη δουλειά τους αρκετοί συνάνθρωποί μας που στην πλειοψηφία τους θα προστεθούν στα εκατομμύρια των ήδη ανέργων.
Αντικρύζοντας το μαύρο χρώμα στην οθόνη της τηλεόρασης δύσκολα δεν θα νοιώσει ο καθένας μας  ένα κόμπο στο στομάχι αν αναλογισθεί τις συνέπειες που θα έχει  αυτό το κλείσιμο στην καθημερινή μας ζωή.

Η ΕΡΤ με τις όποιες αδυναμίες της - για τις οποίες βέβαια υπεύθυνες ήταν πάντα οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού συνήθως μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση είχαμε την τοποθέτηση νέας διοίκησης που πάντα πλαισιονόταν και από καινούργιους συμβούλους, συνεργάτες κλπ- θα λείψει σε όλους μας. Οι πολυδιαφημιζόμενοι ψηφιακοί τηλεoπτικοί δέκτες θα είναι πια άχρηστoι και η μαυρίλα θα κυριαρχεί στις θέσεις που καταλάμβαναν, εκτός από τα κανάλια της ΕΡΤκαι τα ξένα, ενώ από την αναλογική χάθηκε και το σήμα του CNN.
   
Οι δραστηριότητές της ΕΡΤ δεν ήταν το βόλεμα ψηφοφόρων των κομμάτων, όπως διαδίδουν απαξιώνοντάς την εδώ και χρόνια οι αντίπαλοί της μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν, τακτική που ακολουθήθηκε παλαιότερα και στο θέμα της ΕΛΠΑ και απέδωσε, αλλά η ενημέρωση του ελληνικού λαού σε δύσκολα κομμάτια της πολιτιστικής μας ζωής που αφήνουν αδιάφορα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και τους αντίστοιχους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Κάθε σημαντική ποιοτική πολιτιστική δρασηριότητα που έχει σχέση με το βιβλίο, τη μουσική, το θέατρο, τον αθλητισμό σε σπορ εκτός ποδοσφαίρου και πολλά άλλα θα οδηγηθούν τώρα σε μαρασμό.

Ποιός αλήθεια θα ασχοληθεί με το βόλεϋ, την κολύμβηση, τον κλασικό αθλητισμό και τόσα άλλα σπορ που τα ιδιωτικά κανάλια περιφρονούν, εκτός κι αν θέλουν οι ιδιοκτήτες τους να καταλάβουν τους οικοπεδικούς χώρους όπου αθλούνται οι νέοι?
Ποιός θα ασχοληθεί με την κλασική μουσική, την τζαζ, την παραδοσιακή μουσική, την καλή ελληνική μουσική που θα οδηγηθεί σε οριστική εξαφάνιση.
Ολα αυτά και πολλά άλλα θα έχουν επιπτώσεις σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους που έχουν σχέση με τον πολιτισμό μας και τον αθλητισμό, θα στοιχήσουν άπειρες θέσεις εργασίας και έσοδα για το κράτος.

Ένα κράτος που επειδή αδυνατεί εδώ και πολλά χρόνια να βάλει μια τάξη σε οτιδήποτε, αποφασίζει με μια πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο απόφαση να κλείσει έναν οργανισμό στον οποίο θα μπορούσε απλά να διορθώσει ότι πίστευε ότι δεν λειτουργούσε σωστά.
Οι εργαζόμενοι στις διάφορες ΔΕΚΟ ή κρατικούς γενικά οργανισμούς, είτε αυτές είναι εφορίες, πανεπιστημιακές σχολές, δημόσιοι οργανισμοί, αστυνομικές αρχές κλπ, υπάγονται όλοι στις εκάστοτε κυβερνήσεις και αυτές αποφασίζουν για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Οταν έχεις ένα παραβατικό μέλος στην οικογένειά σου, δεν μπορεί να μην έχεις και ο ίδιος κάποια ευθύνη.
Πέρασα, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι σκεπτόμενοι έλληνες, μια εφιαλτική νύχτα, ξύπνησα διαβάζοντας τα 100δες μηνύματά σας σε Twitter, facebook και στο e-mail μας apotis4stis5@yahoo.com, είμαι συνέχεια σε επαφή με τον επίσης σοκαρισμένο Γιάννη που τον ενημερώνω τηλεφωνικά για τις εξελίξεις και με την επιστροφή του θα δούμε τί θα κάνουμε.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δύο από τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς που ελέγχουν την κυβέρνηση, έχουν διατελέσει υπουργοί πολιτισμού και αποφάσισαν να τραβήξουν την πρίζα στον μοναδικό ουσιαστικά πολιτιστικό αιμοδότη της χώρας βυθίζοντας την πολιτιστική μας ενημέρωση στα μαύρα σκοτάδια, χωρίς να προσπαθήσουν προηγούμενα να τον βελτιώσουν σε ότι πίστευαν ότι δεν λειτουργούσε σωστά.

Κώστας Ζουγρής   

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα