Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Δύο φορές γύρω από τη Γη γύρισε ο μετεωρίτης του Τσέλιαμπινσκ

Δύο φορές γύρω από τη Γη γύρισε ο μετεωρίτης του Τσέλιαμπινσκ



Τόσο ισχυρός ώστε να γυρίσει δύο φορές γύρω από τη Γη ήταν ο αστεροειδής που χτύπησε τον περασμένο Φεβρουάριο τη Ρωσία, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες.
Χρησιμοποίησαν ένα σύστημα αισθητήρων που είχε εγκατασταθεί για την ανίχνευση πυρηνικών δοκιμών και δήλωσαν ότι ο μετεωρίτης ήταν το πιο ισχυρό περιστατικό που έχει καταγράψει ποτέ το σύστημα.
Η μελέτη αυτή καταγράφηκε στο περιοδικό Geophysical Research Letters.

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από το δίκτυο του Διεθνούς Συστήματος Παρατήρησης που λειτουργεί από τον Οργανισμό της Συνθήκης για την Απαγόρευση Πυρηνικών Δοκιμών.
Οι σταθμοί ανίχνευσης παρακολουθούν για τυχόν ακουστικά κύματα υπερβολικά χαμηλής συχνότητας, τα οποία μπορεί να προέρχονται από εκρήξεις πυρηνικών δοκιμών. Ομως, το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει και μεγάλες εκρήξεις από άλλες πηγές, όπως ο μετεωρίτης που έπεσε στο Τσέλιαμπινσκ.
Ο Αλέξις λε Πισόν, της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας στη Γαλλία, και οι συνάδελφοί του ανέφεραν ότι η αντίκτυπος της έκρηξης του μετεωρίτη ήταν ανάλογος μίας έκρηξης 460 κιλοτόνων δυναμίτη. Αυτό την καθιστά το πιο ισχυρό ενεργειακό γεγονός μετά την πτώση του μετεορίτη στην Τουνγκούσκα της Σιβηρίας το 1908.
Από την πτώση του αστεροειδή το Φεβρουάριο στο Τσέλιαμπινσκ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, ενώ προκλήθηκαν ζημιές από το ωστικό κύμα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα