Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Γιατί καπνίζουμε;


Οι άνδρες καπνίζουν για την ευχαρίστηση του τσιγάρου, ενώ οι γυναίκες προκειμένου να ηρεμήσουν τα τεντωμένα τους νεύρα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Στην πλειονότητά τους (56%), οι άνδρες καπνίζουν τα περισσότερα τσιγάρα όταν είναι έξω με φίλους, συγκριτικά με το 48% των γυναικών, γεγονός που υποδηλώνει ότι το κάπνισμα μάλλον είναι περισσότερο κοινωνικά αποδεκτό για αυτούς.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 33% των γυναικών καπνιστών καταφεύγει στο τσιγάρο όταν έχει πολύ στρες. Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι το 55% των καπνιστών πιστεύει ότι εθίστηκε πρώτα στην ψυχολογική συνήθεια του καπνίσματος και μετά στη νικοτίνη.
Τα δύο τρίτα των γυναικών καθώς και οι μισοί από τους άνδρες καπνιστές δήλωσαν ότι έχουν προσπαθήσει να κόψουν το τσιγάρο τουλάχιστον έξι φορές, ενώ το 11% επιθυμεί διακαώς να σταματήσει τη συνήθεια του καπνίσματος.
Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από έναν διανομέα ηλεκτρονικών τσιγάρων (SKYCIG). Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ενδιαφέρον πως πολλές μοντέρνες γυναίκες εξακολουθούν να ντρέπονται να καπνίσουν στην παρέα (κοινωνικό κάπνισμα), αλλά καταφεύγουν στο τσιγάρο για να καταπολεμήσουν το στρες. 


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα