Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το Μυστικό Του Μαγνήτη Της Καρδιάς 10


Δέκατο Μυστικό

"Η σημαντικότερη χρονική στιγμή της ζωής σας είναι το τώρα! Ό,τι αισθάνεστε και σκέφτεστε τώρα, διαμορφώνει το μέλλον σας".

* Όσο περισσότερο ζείτε στο παρελθόν ή με το παρελθόν να σας βαραίνει, τόσο περισσότερο βυθίζεστε ξανά και ξανά σε παλιά συναισθήματα. Έτσι, δημιουργείτε στο μαγνήτη σας μια δύναμη έλξης η οποία τραβάει ανθρώπους που θέλουν να ζουν αυτά τα παλιά συναισθήματα μαζί σας. Αναπαράγουν διαρκώς το παρελθόν σας στο μέλλον, σαν ένας κλειστός κύκλος. Το αποτέλεσμα που αφήνει στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής, θυμίζει ένα χάμστερ πάνω στη ρόδα του. Μπορείτε να τρέχετε όσο αργά ή γρήγορα θέλετε...αλλά παραμένετε διαρκώς πάνω σε μια ρόδα.

* Ζήστε τη ζωή σας ολοένα και περισσότερο στο τώρα! Αποφασίστε και ενεργήστε ορμώμενοι κυρίως από το παρόν. Αυτό που χρειάζεστε είναι πίστη στον δρόμο της ζωής σας και μια επιπλέον δυνατότητα να παίρνετε αποφάσεις χωρίς να πρέπει συνεχώς να καταφεύγετε στο παρελθόν για συμβουλές.

* Στην καθημερινή ζωή, συνήθως μια προφανής λογική απόφαση είναι στην ουσία μια συναισθηματική απόφαση. Ξεκινάει με τον στοχασμό της λογικής. Η λογική ζυγιάζει τις εμπειρίες με το να θυμάται ό,τι έχει ακούσει, διαβάσει , μάθει και βιώσει. Αυτό στην ουσία δεν είναι κάτι λογικό αλλά κάτι πέρα για πέρα συναισθηματικό, αφού καθεμια από αυτές τις μικρές ιστορίες και τις εσωτερικές κινηματογραφικές ταινίες γεννά συναισθήματα. Και αυτά τα συναισθήματα λένε: "καλό" ή "κακό", χαρά ή φόβος, δύσκολο ή εύκολο.

* Επιπρόσθετα, η λογική διαθέτει μόνο ένα πολύ συγκεκριμένο ρεπερτόριο σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία απορρέουν όλα ανεξαιρέτως από το παρελθόν. Οι περισσότερες πληροφορίες είναι τρόπον τινά απαρχαιωμένες. Κάθε φορά που αποφασίζει η λογική, αποφασίζει το παρελθόν. Μόνο μια ελάχιστη ιδέα θάρρους - να διαπράξεις μια απερισκεψία στο πλαίσιο μιας τέτοιας απόφασης - ανταμείβεται με αυτό που ονομάζουμε νέο βίωμα.

* Το συνειδητό επεξεργάζεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου πενήντα ελάχιστες μονάδες πληροφόρησης (bits) ανά δευτερόλεπτο. Σχετικά αργά, και ο όγκος των πληροφοριών μικρός, γι' αυτό και είστε σε θέση να σκεφτείτε το αποτέλεσμα και να το εκφράσετε ρητά με λόγια. Αντίθετα, το υποσυνείδητο λειτουργεί με πολλά εκατομμύρια bits το δευτερόλεπτο. Μέσα στο χρόνο που χρειάζεται η λογική σας για να μετρήσει μέχρι το δέκα, η διαίσθηση σας έχει ήδη έτοιμη τη λύση και είναι σε θέση να σας τη γνωστοποιήσει. Ίσως όμως να μη μπορείτε να την ακούσετε γιατί η λογική σας είναι απασχολημένη με το να μετράει ως το δέκα και έτσι δεν καταλήγει σε καμία πρακτική λύση. Αντί να ακούσει τη διαίσθηση, ξεκινάει να ξαναμετράει από την αρχή γιατί έχει την υποψία ότι έκανε λάθος στο μέτρημα.

* Διαθέτετε εκ φύσεως την τεράστια ικανότητα της διαίσθησης. Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα επ' αυτού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αρχίσετε να την ακούτε αλλά και αυτό είναι απλό: αναρωτηθείτε, αναζητήστε μέσα σας, κάντε μια δοκιμή και ελέγξτε την ορθότητα της. Είναι σαν να μαθαίνετε μια γλώσσα.

* Αν αυτό είναι εφικτό, μη μεταθέτετε τη ζωή σας στο αβέβαιο μέλλον, Είναι συχνά ένας τρόπος φυγής. Τα συναισθήματα περιμένουν να τα ζήσετε εδώ και τώρα, είναι σαν μικρά παιδιά - αν τους τάζετε φρούδες υποσχέσεις μετά δυσαρεστούνται. Ή πολύ απλά μετά είναι πολύ αργά...

* Το νόημα της συνειδητοποίησης ότι η αγάπη δε γνωρίζει ούτε παρελθόν ούτε μέλλον είναι να νιώσουμε και να δεχτούμε στο εδώ και τώρα το πώς είμαστε και τι συμβαίνει. Όσο περισσότερο μπορέσετε να αγαπήσετε τώρα και να απολαύσετε αυτό που έχετε - γιατί είναι το μοναδικό πράγμα που έχετε στα σίγουρα - τόσο μεγαλύτερη ευτυχία θα νιώστετε και θα ακτινοβολήσετε.

* Να ρωτάτε ήρεμα τη λογική σας αλλά να ακούτε περισσότερο τα συναισθήματα σας. Έτσι, θα βρείτε τον δικό σας δρόμο, που θα σας οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη ζωή σε όλα τα επίπεδα.

Καλό ταξίδι!

Ruediger Schache


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα