Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το Μυστικό Του Μαγνήτη Της Καρδιάς 4

 



Τέταρτο Μυστικό

"Η πηγή για όλα όσα ψάχνετε βρίσκεται μέσα στον μαγνήτη σας. Η πηγή είναι αυτό που νιώθετε".

* Κανένας άνθρωπος δεν ενεργεί αποκλειστικά βάσει της λογικής. Πηγαίνει πολύ πιο βαθιά και έχει να κάνει με το βίωμα ενός συγκεκριμένου συναισθήματος. Ακόμα και όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι αποφασίζει και ενεργεί αντικειμενικά και λογικά, αυτό συμβαίνει επειδή έτσι του δίνεται πχ. ένα αίσθημα συναισθηματικής ασφάλειας. Είναι σε θέση να κατανοήσει και να εξηγήσει τις ενέργειές του, να αξιολογήσει και να δικαιολογήσει τις συνέπειες. Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος να τιμωρηθεί για ένα ενδεχόμενο σφάλμα - κάτι που θα του άφηνε μια δυσάρεστη αίσθηση.

* Ο λόγος και το κίνητρο για όλα είναι πάντοτε τα επιθυμητά συναισθήματα. Η λογική συνιστά απλώς το εργαλείο. Καμιά φορά, ωστόσο, το εργαλείο μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτό είναι ο λόγος.

* Στην καθημερινότητα μας, πολλοί άνθρωποι - κυρίως στον επαγγελματικό τομέα - ζουν μια ζωή χωρίς τα συναισθήματα που επιθυμούν. Αν ήταν έτσι όλη μας η ζωή, δε θα είχε κανένα νόημα. Όσο πιο ανούσια ζει ένας άνθρωπος - δηλαδή όσο λιγότερα κάνει κανείς για να βιώσει τα συναισθήματα που θα ήθελε να βιώσει, τόσο περισσότερο θα προσπαθεί να λάβει από τρίτους ή μέσω τρίτων όμορφα συναισθήματα. Θα θέλει να "πάρει" κάτι. Το να κουβαλάτε στον μαγνήτη σας αυτή την ανάγκη ως ακτινοβολία, δεν αποτελεί ιδανική προϋπόθεση προκειμένου να τραβήξετε κοντά σας ερωτικές ή φιλικές σχέσεις που θα σας ολοκληρώσουν.

* Αυτό που ψάχνετε διαρκώς σε κάποιον άλλο, το κουβαλάτε ήδη μέσα σας από μόνοι σας. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που ψάχνετε κατά κύριο λόγο;Συναισθήματα! Κανείς δεν είναι σε θέση να σας δώσει ένα συναίσθημα. Μπορεί απλώς να ξυπνήσει μέσα σας ένα συναίσθημα. Το συναίσθημα είναι καθαρά δικό σας και το παράγετε εσείς οι ίδιοι. Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο πλευρό σας, είναι το δώρο που θα σας βοηθήσει. Το κλειδί είναι να γνωρίζετε αυτή την διαφορά. Όταν καταλάβετε ότι τα συναισθήματα είναι κτήμα σας και ότι δεν υπάρχει ούτε ένα συναίσθημα που μπορεί κάποιος να σας δώσει ή να σας πάρει, τότε θα απελευθερωθείτε!

* Κανείς δε μπορεί να σας δώσει αγάπη, γιατί η αγάπη βρίσκεται ήδη μέσα σας. Παρατηρήστε ένα ζώο, ένα φυτό ή κάτι στη φύση που σας συγκινεί. Νιώθετε την αγάπη μέσα σας; Δεν παίρνετε τίποτα και όμως το αισθάνεστε. Είναι η ίδια αγάπη που νιώθετε όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο βρίσκεται πραγματικά στο πλευρό σας.

* Όταν έχετε ένα πρόβλημα με κάποιον, δε μπορείτε να αλλάξετε το πρόβλημά του. Μπορείτε όμως να αλλάξετε το δικό σας πρόβλημα. Και ίσως έτσι να σβηστεί και το δικό του.

* Μην ψάχνετε για φως. Αποκτήστε το δικό σας φως και οι άλλοι θα το δουν. Αν γνωρίζετε το μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς, θα είστε σε θέση να αποκτήσετε αυτό που ψάχνετε πολύ πιο εύκολα.

~ Αν επιθυμείτε να σας ανοίξει ο άλλος την καρδιά του... ανοίξτε του εσείς τη δική σας. Δεν μπορεί να κάνει κάτι που ούτε εσείς μπορείτε να κάνετε. Είναι ο καθρέφτης σας.

~ Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τη σχέση που έχετε με έναν άνθρωπο, βελτιώστε τη σχέση που έχετε με τον ίδιο σας τον εαυτό.

~ Αν επιθυμείτε να νιώσετε περισσότερη εμπιστοσύνη, εμπιστευθείτε περισσότερο τον ίδιο σας τον εαυτό.

~ Αν επιθυμείτε να αισθανθείτε περισσότερη αγάπη, αγαπήστε πιο πολύ τον εαυτό σας.

~ Αν ψάχνετε για ασφάλεια, προσφέρετε από μόνοι σας σιγουριά στον εαυτό σας.

~ Αν επιθυμείτε να σας συμπεριφέρονται καλύτερα, να συμπεριφέρεστε καλύτερα στον ίδιο σας τον εαυτό.

~ Αν επιθυμείτε να βιώσετε τον πλούτο, νιώστε πρώτα εσείς οι ίδιοι πλούσιοι και ολοκληρωμένοι. Δε χρειάζεστε χρήματα γι' αυτό αλλά τον ανάλογο προσανατολισμό της αντίληψής σας.

~ Αν δε θέλετε να σας εξαπατούν, δείτε προσεχτικά μήπως κάπου εξαπατάτε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας.

~ Αν θέλετε να σας σέβονται, σεβαστείτε τον ίδιο σας τον εαυτό.

~ Ό,τι και αν ψάχνετε, βρείτε το πρώτα μέσα σας. Και αν έχετε τη διάθεση, μετά το μεταδίδετε και στους άλλους. Στη συνέχεια θα γυρίσει πίσω σε σας γιατί δρα σαν τον μαγνήτη σας. Με αυτό τον τρόπο μεταβάλλετε τη ρύθμιση του μαγνήτη σας από "έλλειψη" σε "ύπαρξη" και επιτέλους θα είναι σε θέση να τραβάει αυτό που ποθείτε.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα