Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το Μυστικό Του Μαγνήτη Της Καρδιάς 5

 



Πέμπτο Μυστικό

"Κάθε φορά που ανιχνεύετε ένα σύμβολο στον μαγνήτη σας, κρατάτε στα χέρια σας το μαγικό κλειδί της αλλαγής".

* Ένα ισχυρό είδος αυτόνομων "προγραμμάτων" στο μαγνήτη σας μπορεί να είναι η πίστη σε ένα συγκεκριμένο σύμβολο ή τελετουργικό συμπεριφοράς. Αυτή η πίστη μπορεί να υποστηρίξει αυτό που θέλετε να πετύχετε αλλά και να το παρεμποδίσει εντελώς. Όσο πιστεύετε σε ένα σύμβολο, αυτό θα επανέρχεται ξανά και ξανά στη ζωή ή στις σχέσεις σας, επειδή τραβάει ανθρώπους που το ψυχανεμίζονται στο μαγνήτη σας και ασυνείδητα νιώθουν μια έλξη.

* Η λογική μας αναζητά συνεχώς τη σιγουριά και την ασφάλεια. Στην προσπάθεια της αυτή χρησιμοποιεί αντικείμενα ή καταστάσεις που έχει παρατηρήσει ότι αντιπροσωπεύουν ξεκάθαρα κάτι σαν υποκατάστατα. Κάποια στιγμή παύει να συνειδητοποιεί ότι στην ουσία πρόκειται για μεμονωμένα αντικείμενα ή καταστάσεις, που δεν έχουν να κάνουν υποχρεωτικά με την πραγματικότητα του εδώ και τώρα. Όσο στο μαγνήτη σας εμπεριέχονται ισχυρά σύμβολα που δημιουργούν "ακούσια" συναισθήματα, νιώθετε την παλιά και αυτόματη αντίδρασή σας στο σύμβολο αντί να νιώθετε ελεύθερα αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

* Επειδή τα σύμβολα και τα τελετουργικά συνιστούν ένα είδος γλώσσας, είναι θεμελιώδους σημασίας για μια καλή διαπροσωπική επικοινωνία, οι συνομιλητές με την ίδια λέξη να καταλαβαίνουν το ίδιο πράγμα. Αν εσείς συνδέετε ένα συναισθηματικό βίωμα με ένα αντικείμενο ή μια κατάσταση και συναντάτε έναν άνθρωπο που τα αγνοεί όλα αυτά και δε μπορεί να κάνει αυτή τη σύνδεση, θέτετε από μόνοι σας τις βάσεις του προβλήματος.

* Ένα αντικείμενο ή μια κατάσταση αντιπροσωπεύει κάτι. Έτσι το έχετε βιώσει. Μπορεί να το παρατηρήσει ο οποιοσδήποτε. Αλλά είναι σίγουρα σωστό; Και για όλες τις περιπτώσεις;

* Συμβολικές πράξεις: "Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος κάνει αυτό κι αυτό... Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν κάνει αυτό κι αυτό..." Τέτοιου είδους άρρητες προσδοκίες στο μαγνήτη σας δημιουργούν σε έναν άλλο άνθρωπο μια αίσθηση πίεσης, από την οποία ασυνείδητα επιθυμεί να ξεφύγει. Με τον τρόπο αυτό, συχνά καταφέρνετε το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

* Συμβολικές εκφράσεις: Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν δηλώσεις από πολύ νωρίς ή υπερβολικά συχνά. Όσο περισσότερο κάποιος επαναλαμβάνει κάτι χωρίς να του έχει ζητηθεί, τόσο περισσότερο ενδεχομένως προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του να το πιστέψει. Ενίοτε, επειδή δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όταν κάποιος αναφέρεται συχνά, χωρίς να του έχει ζητηθεί, σε ένα συγκεκριμένο θέμα, αυτό συνήθως δείχνει ότι ο ίδιος ακόμα δεν το έχει λύσει μέσα του.

* Ελέγξτε, κατά προτίμηση εσείς προσωπικά, αν κάτι που όλος ή ο περισσότερος κόσμος πιστεύει, σκέφτεται ή κάνει για ένα θέμα, που για σας είναι σημαντικό, είναι απόλυτα αληθινό.

* Μια εμπειρία από το παρελθόν συμβολίζει για εσάς διάφορα πράγματα. Δε θέλετε σε καμμία περίπτωση να τη βιώσετε κι όμως, διαρκώς την προσελκύετε πάνω σας. Ένας τρόπος για να δώσετε τέλος στις επαναλήψεις είναι  ο εξής: 1) Παρατηρήστε τι συμβαίνει. 2) Βρείτε τον συμβολισμό στην ιστορία. 3) Ανακαλύψτε το μοτίβο που αντιπροσωπεύει το σύμβολο. 4) Βρείτε την πηγή του συμβόλου και συγχωρείστε εκείνη και τον εαυτό σας. 4) Παραλλάξτε την ιστορία.

* Μια άλλη δυνατότητα που έχετε για να εξουδετερώσετε μια ενοχλητικά συμβολική ενέργεια στο μαγνήτη σας είναι να κάνετε κάποιες φορές αυτό που απορρίπτετε στους άλλους. Φυσικά μόνο όταν δε βλάπτετε κανέναν. Παρατηρήστε πώς νιώθετε τότε. Κατά πάσα πιθανότητα, έτσι το σύμβολο αποδυναμώνεται αισθητά ή και εξουδετερώνεται, επειδή καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται παρά μόνο για μια ενέργεια.

* Δεν αποτελεί ένδειξη αγάπης το να κάνουμε τον εαυτό μας να υποφέρει. Ένδειξη αγάπης είναι να κάνουμε τα πάντα για να μην υποφέρουμε.

* Κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα στη ζωή σας. Αν κάποια αντικείμενα στο περιβάλλον σας, σας δημιουργούν δυσβάσταχτες αναμνήσεις, αποχωριστείτε τα. Αν αναλογιζόσαστε την υλική αξία ενός αντικειμένου και γι' αυτό δεν επιθυμείτε να το αποχωριστείτε, σκεφτείτε ότι αυτά τα συναισθήματα καθορίζουν τον μαγνήτη και τη ζωή σας.

* Όταν απορρίπτετε κατηγορηματικά συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς ή συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε άλλους, με κάποιο τρόπο αφορούν και εσάς, αλλιώς δε θα σας ενεργοποιούσαν κανένα συναίσθημα. Τι είναι αυτό και γιατί συμβαίνει; Αυτό που πράττουν οι άλλοι έχει όντως σημασία για την ευτυχία σας; Θέλετε να επιτρέπετε τα χαρακτηριστικά των άλλων ανθρώπων να δημιουργούν μέσα σας διάφορα συναισθήματα και έτσι να ρυθμίζουν τον μαγνήτη σας; 'Η προτιμάτε να είστε ελεύθεροι; Η απόφαση είναι δική σας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα