Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το Μυστικό Του Μαγνήτη Της Καρδιάς 6


 


Έκτο Μυστικό

"Οι κοντινοί σας άνθρωποι σπάνια συμπεριφέρονται έτσι όπως θα θέλατε, αντίθετα συμπεριφέρονται συνήθως έτσι όπως φοβάστε ότι θα συμπεριφερθούν".

* Είστε συνδεδεμένοι. Όλοι συνδεόμαστε μεταξύ μας, κάτι που αποτελεί μέρος της κατασκευής μας. Είναι νόμος της φύσης. Ένας άνθρωπος με τον οποίο έχετε επαφές, νιώθει πώς αισθάνεστε και σκέφτεστε. Όσο λιγότερο συνειδητοποιεί αυτό το γεγονός, τόσο πιο αυτόματα αντιδρά. Το ότι αυτός ο "νόμος του συντονισμού" λειτουργεί ανεξάρτητα από την απόσταση, το έχετε ήδη βιώσει από μόνοι σας πολλές φορές - σκέφτεστε έναν άνθρωπο και σχεδόν την ίδια στιγμή επικοινωνεί μαζί σας. Η επιστήμη έχει ξεκινήσει να διερευνά και να ψάχνει εξηγήσεις γι' αυτήν την αρχέγονη γνώση που κρύβεται πίσω από το θέμα των "νευρώνων-καθρεφτών". Με λίγα λόγια, προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι κάποια συστατικά στοιχεία των κυττάρων στο σώμα μας βρίσκονται σε επικοινωνία με τα κύτταρα άλλων ανθρώπων ως πομποί και δέκτες.

* Αν αυτό που λέτε ή κάνετε δε συμφωνεί με αυτό που νιώθετε ή σκέφτεστε, οι άλλοι θα το εκλάβουν ως ανακόλουθο και πολύπλοκο. Και το επακόλουθο είναι η δυσπιστία και η απόσταση. Όταν η σκέψη σας, τα συναισθήματα σας και οι πράξεις σας είναι εναρμονισμένες, οι άλλοι σας θεωρούν γνήσιους, ακέραιους και αυθεντικούς χαρακτήρες. Και το επακόλουθο είναι η εμπιστοσύνη και η οικειότητα.

* Αυτό που λέτε ή το πώς θα θέλατε να λειτουργείτε, ελάχιστα μπορεί να ενεργοποιήσει τον μαγνήτη σας. Πολύ μεγαλύτερη ισχύ έχει αυτό που πραγματικά σκέφτεστε και νιώθετε. Για το λόγο αυτό κανείς δε μπορεί να κάνει κακή χρήση του μυστικού του μαγνήτη της καρδιάς. Ο μαγνήτης της καρδιάς σας είναι εντελώς αυθεντικός. Εκπέμπει τα συναισθήματα σας. Αν σκέφτεστε κάτι αλλά μέσα σας νιώθετε το αντίθετο, στο τέλος θα συμβεί αυτό που νιώθετε.

* Ο σύντροφός σας ή ένας κοντινός σας άνθρωπος, θα συμπεριφερθεί κατά πάσα πιθανότητα έτσι ακριβώς όπως φοβάστε ότι θα συμπεριφερθεί. Αυτό δεν είναι υποθετικό αλλά χρονικό.
* Όταν έχετε μια στενή σχέση με έναν άλλο άνθρωπο δεν υπάρχουν πραγματικά μυστικά. Μπορεί να προσπαθήσετε να κρατήσετε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας αλλά δε θα μπορέσετε να αποφύγετε το ότι ο άλλος θα ψυχανεμιστεί τα συναισθήματα στον μαγνήτη σας. Αν νομίζετε ότι θα ήταν καλό να μην ειπωθούν κάποια πράγματα στη σχέση σας, μπορεί και να έχετε δίκιο. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο, ο άλλος να εκλάβει την απόκλιση μεταξύ αυτού αυτού που λέτε και αυτού που σκέφτεστε και νιώθετε ως ανακολουθία. Και στο τέλος να απομακρυνθεί από εσάς και εσείς από αυτόν.

* Κάντε μια εσωτερική αναζήτηση. Και βοηθήστε τον σύντροφο ή τον αγαπημένο σας άνθρωπο να κάνει και τη δική του εσωτερική αναζήτηση. Εκεί μέσα κρύβεται μεγάλος πόνος. Γι' αυτό να είστε προσεχτικοί και γεμάτοι αγάπη τόσο απέναντι στον εαυτό σας όσο και απέναντι στον άλλο.

* Βρείτε τι είναι αυτό που φοβάστε και αλλάξτε την πεποίθηση σας. Ο ερωτικός σας σύντροφος δε μπορεί να κάνει διαρκώς ό,τι δεν κάνετε εσείς από μόνοι σας. Ό,τι και αν σκέφτεστε, θα συμβεί, από τη στιγμή που πιστεύετε ότι είναι αλήθεια. Αν θέλετε να αλλάξετε μια ενδόμυχη ιστορία, έχετε δύο δυνατότητες:

1) Η δύναμη της φαντασίας
Αντικαταστείστε τις παλιές αναμνήσεις και συναισθήματα με νέες σκέψεις και συναισθήματα. Κάντε το ξανά και ξανά μέχρι να νιώσετε ότι έχουν σβηστεί τα αρνητικά σας συναισθήματα γύρω από ένα θέμα.

2) Η δύναμη της αλήθειας
Ελέγξτε αν αυτό που σκέφτεστε είναι γεγονός. Συνεχίζει να ισχύει ό,τι έχετε βιώσει μέχρι τώρα; Θα εξακολουθήσει να ισχύει και στο μέλλον σε όλες τις περιπτώσεις; Ή μήπως μπορείτε να να σκεφτείτε κάποιες περιπτώσεις που τα πράγματα είναι αλλιώς; Πώς θα ήταν αν αυτό που νομίζατε δεν ισχύει; Πώς θα νιώθατε στην περίπτωση αυτή; Νιώστε αυτό το νέο συναίσθημα αρκετές φορές, κατά προτίμηση για μια βδομάδα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε. Θα αλλάξει τον μαγνήτη σας.

* Μετά την αγάπη, ο φόβος είναι η ισχυρότερη δύναμη στο σύμπαν των συναισθημάτων. Σε περίπτωση που υποψιάζεστε ένα μικρό δολιοφθορέα στο μαγνήτη σας, πρόκειται πολύ πιθανόν για μια μορφή φόβου. Όλοι μας έχουμε φόβους, ακόμα και εκείνοι ή ιδιαιτέρως εκείνοι που ισχυρίζονται το αντίθετο. Ο φόβος είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι του συναισθηματικού μας βίου, όπως η χαρά ή η αγάπη. Η διαφορά δεν έγκειται στο "αν έχουμε" ή στο αν "δεν έχουμε"φόβο αλλά στο βαθμό της επίγνωσης και της επαφής μας με αυτόν. Η αναφορά και μόνο του φόβου επιδρά σε πολλούς ανθρώπους αποτρεπτικά. Στην περίπτωση αυτή - αν κάποιος θέλει να εξελιχθεί ως προσωπικότητα - ο φόβος μπορεί να φανεί χρήσιμος.

* Πρακτικά, ο φόβος στη ζωή μας αποτελεί ένα σημαντικό μηχανισμό συναισθημάτων που σκοπό έχουν να μας προφυλάξουν από σωματικούς κινδύνους. Στις σχέσεις είναι μια αλάθητη ένδειξη που μας δείχνει πότε υπάρχει ένα πρόγραμμα στο μαγνήτη μας και δρα αφ' εαυτού χωρίς να γίνεται αντιληπτό. Ο φόβος εδώ είναι σαν ένα δάκτυλο, που υποδεικνύει σε ποιο σημείο ακριβώς βρίσκεται η αιτία για τα ανεπιθύμητα περιστατικά της ζωής.

Ο μεγαλύτερος φόβος μας

"Ο μεγαλύτερος φόβος μας δεν είναι μήπως είμαστε ανεπαρκείς. Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι μήπως είμαστε απεριόριστα δυνατοί. Το φως μας και όχι το σκοτάδι μας, μας φοβίζει πιο πολύ από όλα. Αναρωτιόμαστε:' Ποιος είμαι εγώ τελικά που θέλω να είμαι τόσο λαμπερός;'  Γιατί εσύ τι είσαι; Είσαι και συ ένα παιδί του Θεού. Δεν ωφελείς με τίποτα τον κόσμο με το να γίνεσαι μικρός. Το να γίνεσαι μικρός μόνο και μόνο για να μη νιώθουν οι άλλοι ανασφαλείς γύρω σου, δεν είναι καθόλου λαμπερό. Γεννηθήκαμε για να δηλώσουμε τη δόξα του Θεού που υπάρχει μέσα μας. Δεν υπάρχει σε ορισμένους από εμάς αλλά σε όλους μας. Και αν αφήσουμε το φως μας να λάμψει, επιτρέπουμε έτσι ασυναίσθητα και στους άλλους να το κάνουν. Όταν απελευθερωθούμε από τον δικό μας φόβο, η ύπαρξή μας απελευθερώνει αυτόματα και τους άλλους".

Νέλσον Μαντέλα


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα