Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το Μυστικό Του Μαγνήτη Της Καρδιάς 8

 



Όγδοο Μυστικό

"Τόσο δυνατότερα τραβάει ο μαγνήτης σας κάτι, όσο πιο έντονα νιώθετε μέσα σας τον κενό χώρο στον οποίο ανήκει".

* Το μυστικό του Εσωτερικού Χώρου είναι μια τόσο ισχυρή δύναμη, όσο και ο οραματισμός ενός στόχου και το αίσθημα ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο. Κάθε φορά που νιώθετε ότι ποθείτε κάτι, είναι σαν να το βλέπετε μπροστά σας. Αντί να φαντάζεστε ότι το έχετε ήδη αποκτήσει - κάτι που μονίμως πολλοί δεν τα καταφέρνουν - προωθήστε αυτήν τη φαντασίωση σε αυτό ακριβώς το σημείο μέσα σας, όπου θα βρίσκεται όταν θα έρθει πραγματικά. Αυτό το σημείο είναι η λεγόμενη πηγή της επιθυμίας σας.

* Ο εσωτερικός χώρος είναι το σημείο μέσα σας, το οποίο προορίζεται γι' αυτό που επιθυμείτε. Κάθε φορά που αφήνετε τον εαυτό σας να το νιώσει, ενεργοποιείτε τον μαγνήτη σας, έτσι ώστε να το τραβάει κοντά του όλο και πιο δυνατά.

* Πολλοί άνθρωποι δε θέλουν να εκτεθούν στην πηγή, γιατί φοβούνται μήπως εκεί νιώσουν το ανεκπλήρωτο και το κενό. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι αυτός ο χώρος με αυτά ακριβώς τα συναισθήματα είναι κομμάτι του εαυτού σας. Είναι υπαρκτός και δρα είτε το θέλετε  είτε όχι. Έχετε δύο μονάχα επιλογές: Να σκέφτεστε ότι μέσα σας υπάρχει αυτός ο άσχημος ανεκπλήρωτος χώρος και να αποφεύγετε να τον δείτε, καταπνίγοντας για παράδειγμα τις επιθυμίες σας. Η δεύτερη επιλογή είναι να μη θεωρήσετε την πηγή της επιθυμίας σας ως έλλειψη αλλά ως προετοιμασία γι' αυτό που έτσι και αλλιώς θα έρθει κοντά σας και ταιριάζει απόλυτα στον χώρο σας.

* Αν αναζητήσετε μέσα σας την πηγή της επιθυμίας σας, θα δημιουργηθεί από μόνη της η εικόνα του πώς μοιάζει αυτός ο χώρος. Ενδεχομένως, να μην έχετε οπτική εικόνα του χώρου, απλώς θα τον διαισθανθείτε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού πρόκειται για μια πολύ προσωπική και ενδόμυχη εμπειρία σας. Μπορεί μέσα εκεί να βρείτε όλων των ειδών τα συναισθήματα. Τα πιο δυσάρεστα συναισθήματα είναι ο λόγος για τον οποίο μέχρι τώρα δεν έχει μαγνητιστεί η επιθυμία σας.
Ταυτόχρονα θα συμβεί πιθανότατα κάτι απρόσμενο: Θα βιώσετε πόσο ωραίο είναι να βλέπεις τι παρεμπόδιζε μέχρι τώρα τις επιθυμίες σου. Είναι ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα γιατί είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Βλέπετε την Αλήθεια μέσα σας. Ως αποτέλεσμα, κάθε συναίσθημα που νιώθετε και κατανοείτε πραγματικά γίνεται περιττό και χάνει το νόημα της υπόστασής του. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή έρχεται και η μεγάλη εσωτερική γιατρειά.

1ο βήμα ενεργοποίησης της δύναμης του εσωτερικού χώρου

* Θα θέλατε να αποκτήσετε κάτι γιατί νιώθετε ότι κάτι σας λείπει. Αυτή είναι μια πρωταρχική δύναμη που ενεργεί μέσα σας ανεξάρτητα από εσάς. Εφόσον νιώθετε κάτι να σας λείπει, αισθάνεστε έλλειψη και αυτό το συναίσθημα στον μαγνήτη σας έχει ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί κάτι να σας λείπει. Η ενέργεια δε χάνεται ποτέ στο Σύμπαν, επομένως ούτε και η ενέργεια των επιθυμιών σας. Αν δε γίνει καμμία μεταβολή για πολύ καιρό, είτε επειδή εσείς το καταπνίγετε είτε επειδή οι ενέργειές σας δεν έχουν καμιά επιτυχία, η δύναμη δε βρίσκει διέξοδο να διοχετευτεί και στρέφεται εναντίον σας στο εσωτερικό.
Ως συνέπεια αυτής της "αδυναμίας" μπορεί να προκύψουν συναισθήματα ανικανοποίητου, απελπισίας, θλίψης, οργής, παραίτησης, που αργότερα μπορεί να εξελιχθούν σε εσωτερικά και εξωτερικά νοσήματα. Δεν πρόκειται για "ελαττωματική κατασκευή" αλλά σκοπό έχει να μας κινητοποιήσει, ώστε να προσεγγίσουμε περισσότερο το προσωπικό νόημα της ύπαρξής μας.
Αν το καταλάβετε αυτό, δε θα τα παρατάτε ούτε θα νιώθετε θυμωμένοι όταν σας λείπει κάτι αλλά θα νιώθετε ότι το ανικανοποίητο έχει σκοπό να σας ενεργοποιήσει και έτσι αρχίζετε να το αξιοποιείτε.

2ο βήμα ενεργοποίησης της δύναμης του εσωτερικού χώρου

* Φανταστείτε τώρα ότι υπάρχει μέσα σας ένας χώρος, όπου χωράει ακριβώς αυτό που σας λείπει. Αυτός ο χώρος είναι παντελώς άδειος και περιμένει. Το κενό αυτό έχει μια δύναμη αναρρόφησης, που τραβάει αυτό ακριβώς που σας λείπει. Ο χώρος μπορεί να είναι σαν ένα κανονικό δωμάτιο αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα συναίσθημα σκοτεινού κενού με μεγάλη ελκτική δύναμη, σαν ένα κενό που ρουφάει κάτι προς το μέρος σας. Χρησιμοποιήστε ό,τι ταιριάζει σ' εσάς και στην ιδιοσυγκρασία σας για να φανταστείτε τα πράγματα.
3ο βήμα ενεργοποίησης της δύναμης του εσωτερικού χώρου

* Κάθε φορά που εμφανίζονται σκέψεις και συναισθήματα γι' αυτό που σας λείπει, θυμηθείτε τον Εσωτερικό σας Χώρο: καλέστε αυτό που σας λείπει να εισέλθει στον χώρο σας. Νιώστε πώς ο χώρος το ρουφάει γιατί ταιριάζει σε αυτό ακριβώς το σημείο. Νιώθετε την ανακούφιση στην ψυχή σας όταν συνδέετε μια σκέψη επιθυμίας με τη φαντασίωση του υπαρκτού εσωτερικού σας χώρου; Ίσως νιώθετε ότι τώρα πια, μια ιδέα που παλιά σας δημιουργούσε ένα αίσθημα έλλειψης, σας γεμίζει χαρά. Κάθε φορά που "κάτι λείπει", νιώστε ότι κάτι το ρουφάει μέσα σας. Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω για να επαναρρυθμίσετε τον μαγνήτη σας.

* Το νόημα του Εσωτερικού Χώρου έχει να κάνει με την αυταγάπη. Όσο είστε αγκιστρωμένοι στο παρελθόν, σε ψευδαισθήσεις ή σε σε ανούσια πράγματα, το καινούριο δε μπορεί να βρει χώρο. Το να απαγκιστρωθείτε σημαίνει αγάπη για τον εαυτό σας, γιατί έτσι χαρίζετε ελευθερία σ' εσάς και στη ζωή σας, ώστε να μπορείτε να δεχτείτε τα δώρα που σας περιμένουν.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα