Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Μπορεί η συνείδηση να γνωρίζει το περιεχόμενό της;




Την στιγμή που σκέπτεσθαι, ανακαλύψτε αν η σκέψη μπορεί να έχει επίγνωση του εαυτού της. Όχι εσείς να έχετε επίγνωση της σκέψεως. Καταλαβαίνετε το πρόβλημα?

Αναρωτιέμαι αν το βλέπετε αυτό. Αυτό είναι πολύ διασκεδαστικό αν το δοκιμάσετε! Όχι μόνο διασκεδαστικό, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση διότι μπορούμε να πάμε πολύ βαθιά σε όλο αυτό.
Δηλαδή, σκέφτεστε κάτι. Το φόρεμά σας, τον περίγυρό σας, τι σκέφτονται και λένε για εσάς, τι θα συναντήσετε στο μέλλον κλπ. Η σκέψη είναι εκεί. Τώρα, πάρτε μια σκέψη και δείτε αν αυτή η σκέψη μπορεί να γνωρίζει τον εαυτό της. Αυτό απαιτεί τρομερή προσοχη, πράγμα στο οποίο δεν είστε συνηθισμένοι.

Σκέφτεστε το φόρεμα που είχατε ή που πρόκειται να αγοράσετε.. Η σκέψη που εμφανίζεται.. Μπορεί αυτή η σκέψη να πει : ναι, είμαι ξύπνια, σε εγρήγορση! ?Καταλαβαίνετε? Βλέπω τον εαυτό μου. Τον εαυτό της! Όχι ΕΣΥ που παρατηρείς τη σκέψη. Διότι εσύ ε ί σ α ι εκτός των άλλων και σκέψη. Καταλαβαίνετε? Έτσι εσύ δεν έχεις επίγνωση της σκέψεως όταν εμφανίζεται, αλλά η ίδια η σκέψη έχει επίγνωση την ώρα που γεννιέται. Αναρωτιέμαι αν το βλέπετε αυτό... 

Τζίντου Κρισναμούρτι














ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα