Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Διατροφή και Ακμή: Υπάρχει συσχέτιση



Η εμφάνιση της ακμής συμβαδίζει χρονικά με τη φυσιολογική ωρίμανση των ατόμων και για αυτό άλλωστε εμφανίζεται κατά την εφηβεία και συμπίπτει με το σύνολο των φυσιολογικών αλλαγών που συντελούνται στον ανθρώπινο οργανισμό κατά την είσοδό του στην ήβη. 
Η εμφάνιση της ακμής είναι αποτέλεσμα της επίδρασης διαφόρων παραγόντων όπως της κληρονομικότητας, των ορμονών, της υπερβολικής αύξησης μικροβίων στο δέρμα και άλλων μη σαφώς προσδιορισμένων.

Κατά καιρούς πολλά τρόφιμα έχουν ενοχοποιηθεί ως υπεύθυνα για την εμφάνιση ακμής ή ακόμα και για επιδείνωση της ήδη υπάρχουσας μεταξύ των οποίων είναι η σοκολάτα, τα αναψυκτικά, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λίπος, το γάλα, η ζάχαρη, τα γλυκά, οι ξηροί καρποί, το αλάτι και άλλα. 
Επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων και της επιδείνωσης ή βελτίωσης της κλινικής εικόνας της ακμής.

Το άγχος φαίνεται να επιδεινώνει την κλινική εικόνα της ακμής και επειδή συχνά οι έφηβοι αισθάνονται ενοχικά για τις διατροφικές επιλογές τους φαίνεται να υπάρχει αυτή η δευτερογενής πλασματική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων και της επιδείνωσης της ακμής.

Έτσι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εφαρμογή μιας ισορροπημένης διατροφής από τον έφηβο, που δεν το γεμίζει με συναισθήματα ενοχής και άγχους, θα μπορούσε να του εξασφαλίσει τη ψυχική υγεία του και πιθανά μη επιδείνωση του υπάρχοντος προβλήματος της ακμής μέσω καλύτερης διαχείρισης των κρίσεων άγχους.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα