Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πότε ανησυχούμε για το έντερο μας

της Δρ Δέσποινας Κατσώχη 


Αν διαπιστώσουμε αλλαγή του φυσιολογικού ρυθμού κενώσεων, πρόβλημα δυσκοιλιότητας που επιδεινώνεται, πόνο που μοιάζει με κολικό, αίμα στα κόπρανα (που προκαλεί αναιμία στο 20% των περιπτώσεων), αίσθημα ατελούς κένωσης του εντέρου, συχνή επιθυμία για αφόδευση, συχνή αποβολή αερίων, αίμα στα κόπρανα (που προκαλεί αναιμία στο 50% των περιπτώσεων), αδυναμία, απώλεια βάρους, πυρετό, επίμονη διάρροια και δυσπεπτικά ενοχλήματα.

Η διάγνωση του καρκίνου του εντέρου γίνεται με την κολονοσκόπηση. Άτομα υψηλού κινδύνου, δηλαδή με μακροχρόνιες φλεγμονές του εντέρου, με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του εντέρου ή πολυπόδων οφείλουν να ελέγχονται συστηματικά.

Η αλματώδης τεχνολογική ανάπτυξη στην ακτινοθεραπεία σε συνδυασμό με τις προηγμένες χειρουργικές τεχνικές οδήγησαν σε υψηλότερα ποσοστά ίασης με σαφώς μειωμένο ποσοστό πρώιμων και όψιμων παρενεργειών


Συχνά, η προεγχειρητική ακτινοθεραπεία είναι ο μόνος δρόμος θεραπείας ή εφαρμόζεται σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία. Η μεγαλύτερη πρόκληση στην προεγχειρητική θεραπεία είναι να μειωθεί το μέγεθος του πρωτοπαθούς όγκου ώστε να εξαχθεί με παράλληλη διατήρηση του σφιγκτήρα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα