Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Και ο πιο τέλεια αρρενωπός άνδρας κλείνει μέσα του κάτι θηλυκό ενώ και η πιο θηλυκή γυναίκα κρύβει έναν άνδρα.

Ανθρωπος


Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ασυνείδητο του άνδρα υπάρχει κληροδοτημένη μια ομαδική(γενική) εικόνα γυναίκας, με την βοήθεια της οποίας ο άνδρας κατανοεί την γυναικεία φύση και το ίδιο, στο ασυνείδητο της γυναίκας υπάρχει μια ομαδική(γενική) εικόνα άνδρα, που με την βοήθειά της η γυναίκα κατανοεί τον άνδρα.
Πρόκειται για μια οντότητα που λειτουργεί ανεξάρτητα από τις άλλες ψυχικές λειτουργίες και παρεμβαίνει στη ζωή του ατόμου είτε βοηθητικά είτε καταστρεπτικά, αλλά πάντα καθοριστικά και επίμονα.

ANIMA
Είναι η θηλυκή ψυχή του άνδρα. Αντιστοιχεί στον μητρικό έρωτα και παράγει διαθέσεις. 
Είναι το θηλυκό στοιχείο που προσωποποιεί όλες τις θηλυκές ψυχολογικές τάσεις της ψυχής του άνδρα όπως τα αισθήματα, οι αόριστες διαθέσεις, οι προφητικές διαισθήσεις, η ευαισθησία προς την άλογη πλευρά, η δύναμη του προσωπικού έρωτα, οι σχέσεις με το ασυνείδητο.
Η απώθηση όλων αυτών των θηλυκών τάσεων και ροπών, προκαλεί τη συσσώρευσή τους στο ασυνείδητο. Έτσι, η εικόνα της γυναίκας γίνεται υποδοχέας αυτών των απαιτήσεων. Γι αυτό ο άνδρας στην ερωτική του εκλογή, έχει ισχυρή επιθυμία να αποκτήσει τη γυναίκα που ανταποκρίνεται καλύτερα στη δική του ασυνείδητη θηλυκότητα, μια γυναίκα που μπορεί αδίστακτα να δεχτεί την προβολή της ψυχής του.
Η anima προσδιορίζεται από την μητέρα του άνδρα. Αν ο άνδρας αισθάνεται αρνητική πάνω του την επίδραση της μητέρας, η θηλυκή ψυχή του θα εκφραστεί με οξυθυμία, άγχη, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, υπερευαισθησία. Ο ανδρισμός του θα ενισχυθεί αν ξεπεράσει αυτές τις αρνητικές τάσεις.
Στην ψυχή αυτού του άνδρα το αρνητικό πρότυπα της μητέρας-anima θα επαναλαμβάνει επίμονα:"Δεν είμαι τίποτα","Τίποτα δεν έχει σημασία", "Για τους άλλους είναι διαφορετικά, αλλά εμένα δεν με ευχαριστεί τίποτα"...Αυτές οι διαθέσεις μπορούν να εκδηλώσουν μέσα από έναν δύστροπο χαρακτήρα αρρωστοφοβία, ανικανότητα, τάση για  ατυχήματα.  
ΑΛΛΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ANIMΑ στην προσωπικότητα του άνδρα, είναι η έφεση για πικρές φαρμακερές εκθηλυμένες παρατηρήσεις που όλα τα υποτιμούν και βασίζονται σε μια φτηνή διαστροφή της πραγματικότητας.
Επίσης η παγίδα της anima διαφαίνεται στις ψευτοδιανοητικές και στην πραγματικότητα νευρωτικές συζητήσεις που εμποδίζουν τον άνδρα να συγχρωτιστεί με την πραγματική ζωή και τις δημιουργικές αποφάσεις.

Αν οι σχέσεις του άνδρα με την μητέρα υπήρξαν θετικές, αλλά με τάση προσκόλλησης στη μητέρα, ο άνδρας είτε εκθηλύνεται, είτε γίνεται έρμαιο των γυναικών και ανίκανος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής.

ANIMUS
Το animus είναι η αρσενική προσωποποίηση του ασυνείδητου στη γυναίκα. Χαρακτηριστικό της αρσενικής ψυχής της γυναίκας είναι, ότι παράγει γνώμες που στηρίζονται σε εξίσου ασυνείδητες υποθέσεις, που έχουν τον χαρακτήρα  πεποιθήσεων σταθερών, που δεν κλονίζονται εύκολα, ή αξιωμάτων με φαινομενικά απρόσβλητο κύρος. Οι γνώμες αυτές δεν είναι προϊόντα σκέψης. Υφίστανται και υποστηρίζονται τόσο θετικά και με τόση πίστη, ώστε η γυναίκα δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία γι αυτές.
Ακόμη και σε μία πολύ θηλυκή εξωτερικά γυναίκα το animus μπορεί να εκδηλωθεί με σκληράδα και να φανεί ανελέητο. Συμβαίνει ξαφνικά μια σύγκρουση μέσα στη γυναίκα, με κάτι πεισματικό, σκληρό, ολότελα απρόσιτο. Το animus μπορεί να επαναλαμβάνει στην ψυχή μιας γυναίκας: "Το μόνο που επιθυμώ στον κόσμο είναι να αγαπηθώ κι αυτός δεν μ' αγαπά..." κι άλλα μειωτικά ή σκληρά, που γίνονται πιστευτά σαν την μοναδική αλήθεια. Το animus δεν πιστεύει στις εξαιρέσεις. Σπάνια αντικρούεται μια γνώμη που προέρχεται από το animus, γιατί συνήθως είναι μια γνώμη γενικά αληθινή, με βάση όμως μια πιο γενική αλήθεια που σπάνια όμως ή καθόλου δεν ταιριάζει στην ιδιαίτερη περίπτωση.
-Το animus είναι σαν ένα κουκούλι ονείρων, πόθων, κρίσεων που ορίζουν τον κόσμο "έτσι όπως θα έπρεπε να είναι", και σιγά σιγά αποκόβεται η γυναίκα από την πραγματικότητα και την ενεργητική ζωή.
-Διαμορφώνεται από τον πατέρα της γυναίκας, με συλλογικό συχνά χαρακτήρα. Η αρσενική ψυχή μοιάζει με μια συγκέντρωση πατεράδων ή κάποιου είδους αξιωματούχων που εκφέρουν από καθ' έδρας ακαταμάχητες λογικές κρίσεις. Αν εξεταστούν προσεκτικότερα οι ακριβολόγοι αυτοί δικαστές αποδεικνύεται ότι είναι κυρίως ρητά και γνώμες που μαζεύτηκαν λίγο-πολύ ασυνείδητα στην παιδική ηλικία...
Και η αρσενική ψυχή προβάλλεται όπως η θηλυκή. Οι άνδρες οι ιδιαίτερα κατάλληλοι για τις προβολές αυτές είναι: 
-περιφερόμενα αντίγραφα του ίδιου του Θεού που γνωρίζουν τα πάντα ή
-παρεξηγημένοι "λεξομανείς" που είναι ικανοί να μεταφράζουν την κοινότυπη πραγματικότητα με την ορολογία της μεγαλοπρέπειας χρησιμοποιώντας ένα απέραντο μακροσκελές λεξιλόγιο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα