Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μυστικά μαγειρέματος για να γλιτώσετε εύκολα θερμίδες και λιπαρά


Ο τρόπος μαγειρέματος αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο στην ποιότητα της διατροφής μας.


Οι σωστές πρακτικές μπορούν να εξασφαλίσουν την μέγιστη περιεκτικότητα των τροφίμων σε θρεπτικά στοιχεία και να συμβάλλουν στην υιοθέτηση μιας διατροφής που σχετίζεται με υγιές βάρος και προστασία από χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι δε χρειάζεται να τρώτε μόνο βραστά και ψητά φαγητά.



Μπορείτε να χρησιμοποιείτε άφοβα φρέσκια ντομάτα ή ντοματοπολτό και μπαχαρικά και να κάνετε για παράδειγμα το κοτόπουλο ή το κρέας κοκκινιστό. Εναλλακτικά, δοκιμάστε μουστάρδα με λεμόνι για να φτιάξετε λεμονάτο. Επίσης μην παραλείψετε να εμπλουτίσετε το φαγητό με λαχανικά: κρεμμύδι, σκόρδο, μανιτάρια, πιπεριές, κολοκυθάκια κλπ.

Απλώς προσέξτε την ποσότητα του ελαιολάδου που θα προσθέσετε (καλό είναι να μην υπερβαίνει την μία κουταλιά της σούπας ανά μερίδα και να μπαίνει στο τέλος του μαγειρέματος) και την ποιότητα του κρέατος (άπαχο κρέας ή κοτόπουλο χωρίς πέτσα).

Σας αρέσει η κρέμα γάλακτος αλλά τη ‘φοβάστε’; Έχουν πλέον κυκλοφορήσει στην αγορά κρέμες γάλακτος με πολύ χαμηλά λιπαρά, ίδια με εκείνα του πλήρους γάλακτος . Επομένως αν χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο προϊόν, αυτόματα έχετε γλιτώσει πολλά κορεσμένα λιπαρά χωρίς να χάσετε στη γεύση.

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε εσείς μια κρεμώδη σάλτσα με γάλα χαμηλών λιπαρών και κορν φλάουρ, δίνοντας στο φαγητό σας την υφή της κρέμας γάλακτος και πιο ελαφριά γεύση. Προσθέστε λίγα μανιτάρια και καπνιστή γαλοπούλα και έχετε έτοιμη τη σάλτσα για μια υγιεινή καρμπονάρα, την οποία μπορείτε να ενισχύσετε διατροφικά επιλέγοντας ζυμαρικά ολικής άλεσης και τυρί χαμηλών λιπαρών.

Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα