Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

«Οι έγκυες γυναίκες δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν δημόσια» Προκαλεί γνωστός Τούρκος Νομικός



Ο Ομέρ Τουγρούλ Ιναντσέρ βάζει φωτιά με τις δηλώσεις του, στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα της Τουρκίας. Λίγο-πολύ, ο γνωστός Τούρκος δικηγόρος, με ειδίκευση στην νομοθεσία που πηγάζει από το Ισλάμ, είπε πως οι έγκυες γυναίκες δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους. “Καταρχάς είναι αντιαισθητικό το θέαμα. Η έγκυος μπορεί να πηγαίνει βόλτα με το αυτοκίνητο, αν συνοδεύεται από τον σύζυγο της”. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Ιναντσέρ στην τουρκική τηλεόραση, προκαλώντας την αντίδραση των Τούρκων.

Στην Τουρκία εδώ και πολλές δεκαετίες, συγκρούονται δύο αντίρροπες πολιτικές δυνάμεις. Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι ισλαμιστές, που οραματίζονται ένα θεοκρατικό καθεστώς προσηλωμένο στις παραδόσεις και στους θρησκευτικούς νόμους του Ισλάμ, από την άλλη υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, το οποίο αποζητά ένα κράτος δυτικού τύπου, απαλλαγμένο από την εξουσία της θρησκείας. Συχνά η κόντρα μεταξύ των ισλαμιστών και των οπαδών του κοσμικού κράτους μεταφέρεται και σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινή ζωή της κοινωνίας.
Ο ισλαμιστής νομικός, επανήλθε με σημερινές του δηλώσεις, προσπαθώντας να πείσει για την ορθότητα της θέσης του.Ακόμη και στους χώρους εργασίας, δίνουν άδεια τοκετού, Αυτό το κάνουν όμως για να μείνουν στο σπίτι τους και όχι να κυκλοφορούν στους δρόμους.
Αν και η μετριοπαθής ισλαμιστική κυβέρνηση Ερντογάν έσπευσε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, δηλώνοντας πως δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης κυκλοφορίας των εγκύων, μέλη της αντιπολίτευσης, όπως και άλλα δημόσια πρόσωπα, καταδίκασαν τις δηλώσεις του κυρίου Ιναντσέρ. Ο καθηγητής γυναικολογίας Μουράτ Σονμέζερ, ανέφερε σε συνέντευξη πως η έγκυος θα πρέπει να βγαίνει έξω και να κινείται, αν δεν το κάνει αυτό, θέτει σε κίνδυνο τόσο την υγεία της, όσο και την υγεία του μωρού.
Η τουρκική νομοθεσία δεν περιορίζει στην κυκλοφορία των εγκύων,ωστόσο καθορίζει την ενδυμασία τους. Οι έγκυες δεν πρέπει να αφήνουν ακάλυπτη την κοιλιά και την πλάτη τους.  
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑυναίκες δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν δημόσια» Προκαλεί γνωστός Τούρκος Νομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα