Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ..Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΕΙΛΙΝΩΝ ΜΑΣ..

Ζεστη, αποπνικτική…Ζέστη και περίεργα χαμηλή υγρασία ( 29-39%)..Χρειάζεσαι κλιματισμό όλη μέρα..Οι παραλίες γεμάτες. Ανδρες, γυναίκες, παιδιά, να τρέχουν, δήθεν προστατευμένα με κάποιο δήθεν αντηλιακό..Αγγούρια με μπολικο αλάτι να δροσίζουν μεσήλικες, που χωμένοι σε μια πολυθρόνα θαλάσσης, να αλληθωρίζουν προς τις ξανθές καλλονες, που βρίσκουν τον ήλιο της πατρίδας μας υπέροχο, μια κι ο Βοράς ( απ όπου προέρχονται) δεν τους επιφυλάσσει αυτή την πολυτέλεια, κι έτσι τον απολαμβάνουν χωρίς να νοιάζονται για τα…καρδιακά προβλήματα που προκαλούν στους φτωχούς ημεδαπούς μιας κάποιας ηλικίας, που τις βλέπουν σχεδόν γυμνές, ξενοιαστα να ξαπλωνουν στην καυτή άμμο…Αυτά γίνονται τα πρωϊνά, μέχρι αργά το απόγευμα, που αδειάζουν οι παραλίες απ τον κόσμο, που μιας και δεν έχει δουλειά, τουλάχιστον λέει οτι πηγε για…μπάνιο.
Ομως το βράδυ αρχίζει το μαρτύριο…Αυτό των κουνουπιών..Είχαμε ασχοληθεί πριν δύο μήνες με τα κουνούπια και τον σοβαρότατο κίνδυνο μολύνσεων που κουβαλούν http://kosmaser.pblogs.gr/2013/07/ki-omws-einai-o-yp-arithm-ena-kindynos-gia-ton-anthrwpo.html
Να που πρέπει να επανέλθουμε..Πού συχνάζουν τα κουνούπια και ποιους να τσιμπούν; Σύμφωνα με το μεγάλης κυκλοφορίας,  reader’s digest, το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε (και όχι το άρωμα του σώματος) είναι ο λόγος, που κάνει τα κουνούπια να …επιτίθενται. Όσο πιο βαριά αναπνέουμε, τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπουμε και τόσο πιο ελκυστικοί γινόμαστε για τα κουνούπια. Βέβαια, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάνουν το δέρμα μας πόλο έλξης για τα κουνούπια.

Κατ αρχάς.. τα αρσενικά δεν θέλουν ανθρώπινο αίμα, αλλα το νέκταρ των φυτών. Τα θηλυκά είναι που, χρειάζονται αίμα,που βοηθά τα στην ανάπτυξη των αυγών τους.Περίεργο αλλά αληθινό.. Τα κουνούπια μπορούν να καταλάβουν, ότι ήπιαμε  μπύρα, καθώς αλλάζει η χημεία του δέρματός μας..κι έρχονται πάνω μας..Χέρια και πόδια είναι τα προσφιλή σημεια αναζήτησης τροφής.. Όταν τα κουνούπια μυρίζουν μια τεράστια μάζα διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή ένα πάρτυ, για παράδειγμα, θα μας κατακλείσουν. προτιμώντας όσους στέκονται στην περίμετρο της ομάδας, παρά εκείνους που βρίσκονται στο κέντρο.Αν ζούμε σε ένα σπίτι, που περιβάλλεται από κήπο αποτελούμε το ιδανικό σκηνικό για να εγκατασταθούν τα κουνούπια. Μάλιστα, όσο πιο σκοτεινό και υγρό το μέρος, τόσο το καλύτερο.Η εγκυμοσύνη, λένε ότι είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Το ίδιο θεωρούν και τα κουνούπια, για αυτό και έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε όσες εγκυμονούν.
Όταν μία γυναίκα εγκυμονεί, εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, ενώ το γεγονός ότι η κοιλιά της έχει υψηλότερη θερμοκρασία, αποτελεί βασικο λόγο, που τα κουνούπια την επισκέπτονται.

Μπορεί να είναι ακόμα αρχές καλοκαιριού αλλά όσο τελειώνει το καλοκαίρι, τα κουνούπια γίνονται πιο επικίνδυνα. Ο λόγος..Μέχρι το τέλος του καλοκαιρού ενδέχεται ένα κουνούπι να έχει τσιμπήσει κάποιο μολυσμένο ζώο. Η μόλυνση αυτή θα μεταφερθεί στον άνθρωπο με το επόμενο τσίμπημα.Εδώ ξαναδιαβάζουμε την παλιά αναρτηση..και προφυλαγόμαστε. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε μιαν ατομική κουνουπιέρα, γιατί τα λεγόμενα εντομοαπωθητικά δεν παύουν να είναι χημικά..Λεπτό τούλι ( απ τις μπομπονιέρες) βελόνα κλωστή και φτιάχνουμε μιαν υπέροχη…κουκούλα…Κι έχει πλάκα να βλέπεις τα κουνούπια να προσπαθούν να σε πλησιάσουν..Θα μου πείτε τώρα, μα συ είπες πως τα χέρια και τα πόδια μας είναι ο στόχος…Φυσικά, όμως αυτά εύκολα τα καλύπτουμε με ελαφρά βαμβακερά ρούχα.
Οσο για τα χέρια, προσωπικά οταν απολαμβάνω τα υπέροχα δειλινά στην βεράντα μου, παρέα με σμήνη κουνουπιών ( αρσενικά θηλυκά δεν διακρίνω) αλλά και φλεβοτόμων (η επίσημη ονομασία της σκνίπας), φοράω ένα ζευγάρι….ελαφρά βαμβακερά γάντια κήπου, και γλεντάω τα κουνουπάκια, που πασχίζουν να βρούν φαγητό, ενώ δαιμονίζονται απ το….διοξειδιο του άνθρακα που αποπνέω..( ξέρεις τί σημαίνει να μυρίζεις την…τσίκνα απ τα παϊδάκια, και να μην μπορείς έστω να τα δοκιμάσεις;) Αυτά για τα κουνούπια για μιαν ακόμη φορά..Καλό καλοκαίρι..

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα