Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Νιώθεις αδυναμία; 8 συμβουλές για να... επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου αυτό το καλοκαίρι!

Νιώθεις αδυναμία; 8 συμβουλές για να... επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου αυτό το καλοκαίρι!
Νιώσε καλύτερα, δείξε πιο υγιής και γεμάτη ενέργεια, με τους πιο φυσικούς τρόπους, χωρίς να χρειαστεί να πάρεις  έξτρα συμπληρώματα διατροφής!

Κόψε την καφεΐνη:
Μπορεί να πιστεύεις ότι ο καφές, σε ξυπνάει και σου χαρίζει ενέργεια και ευεξία, όμως αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος. Η ενέργεια που σου προσφέρει η καφεΐνη είναι βραχυπρόθεσμη, μόλις περάσει η επίδραση που έχει αυτό το συστατικό στον οργανισμό σου, θα νιώσεις πάλι εξαντλημένη.


Η καφεΐνη είναι φυσικό διουρητικό, και γι’ αυτό το λόγο η μεγάλη κατανάλωση καφέ έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα και τον οργανισμό όπως: κόπωση και αφυδάτωση. Αντικατάστησε τον πρωινό καφέ σου με πράσινο τσάι που έχει την ικανότητα να σε ξυπνάει χωρίς τα παρελκόμενα τις καφεΐνης, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στο να αποτοξινωθεί ο οργανισμός σου.


Βγες έξω:
Ο καθαρός αέρας και ο ήλιος είναι τα πιο απλά και οικονομικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να τονώσεις τη διάθεσή σου. Πήγαινε στη δουλειά με τα πόδια! Ένας καθημερινός περίπατος 15-20 λεπτών είναι ό,τι πρέπει για να ηρεμίσεις και να νιώσεις καλύτερα, ακόμα και τις μέρες που νιώθεις το άγχος να σε κυριεύει.


Οξυγόνο για καλύτερη ζωή:
Όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, έτσι και το σώμα χρειάζεται καθαρό οξυγόνο για να τονωθεί και να αναπτυχθεί σωστά. Μην σε πνίγει το άγχος και το στρες, αφιέρωσε μερικά λεπτά από την καθημερινότητά σου, για να… ανασάνεις! Οι βαθιές εκπνοές και εισπνοές είναι το καλύτερο γιατρικό για να καταπολεμήσεις το στρες και να αισθανθείς πιο υγιείς. Δεν χρειάζεται να ζεις στις Άλπεις για να οξυγονώσεις τον οργανισμό σου. Στη δουλειά ή στο σπίτι, κλείσε για λίγο τα μάτια σου και πάρε βαθιές ανάσες που ξεκινούν από το στομάχι, γέμισε την κοιλιά σου με αέρα και σιγά σιγά έκπνευσε από το στόμα. Δώσε στο σώμα σου την ηρεμία που χρειάζεται και αυτό θα σε ανταμείψει…


Ζήσε με χρώμα:
Το ανθρώπινο σύστημα είναι πολύ περίπλοκο. Ποιος να φαντάζονταν ότι όταν υπάρχουν έντονα χρώματα στο οπτικό μας πεδίο, υποσυνείδητα νιώθουμε καλύτερα; Φόρεσε ρούχα σε φωτεινές αποχρώσεις όπως του κόκκινου, πορτοκαλί, φούξια, ακόμα και όταν ο καιρός είναι μουντός. Στόλισε το γραφείο ή το δωμάτιό σου με λουλούδια και δες την διάθεση και την ενέργειά σου να ανεβαίνουν κατακόρυφα.


Προγραμμάτισε τον ύπνο σου:
Ανάλογα με το πρόγραμμά σου, ρύθμισε και τον ύπνο σου έτσι ώστε να κοιμάσαι και να ξυπνάς τις ίδιες ώρες καθημερινά. Το να διατηρείς μια συγκεκριμένη «ρουτίνα ύπνου» θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να μπει σε μια σειρά, και να καταλαβαίνει πότε πρέπει να δώσει το 100% της ημερησίας ενέργειας και πότε να ξεκουραστεί.


Πιές νερό:
Το νερό βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, την αποτοξίνωση του οργανισμού, την ενυδάτωσή του αλλά και την τόνωση της διάθεσής σου! Η κόπωση πολλές φορές οφείλεται στην αφυδάτωση του οργανισμού, οπότε φρόντισε να πίνεις πάνω από 8 ποτήρια νερού καθημερινά.


Εξερεύνησε τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα:
Οι δημιουργικές στιγμές απασχολούν το αριστερό μέρος του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα το δεξί μέρος του να ξεκουράζεται και να ¨επαναφορτίζεται¨ ενώ εσύ κάνεις κάτι δημιουργικό. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχουν την ικανότητα να αναζωογονήσουν το μυαλό και να χαλαρώσουν το σώμα την ίδια στιγμή. Ασχολήσου με τον κήπο σου, μαγείρεψε γλυκά, πλέξε ή απλά ζωγράφισε.


Αρωματοθεραπεία:
Οι ωραίες μυρωδιές αναζωογονούν σώμα και πνεύμα στο λεπτό. Αγόρασε από το φαρμακείο αιθέρια έλαια με έντονη μυρωδιά όπως: ευκάλυπτο, λεμόνι, μέντα, και πρόσθεσε μερικές σταγόνες στο μπάνιο σου. Σίγουρα θα νιώσεις πιο χαλαρή, ενώ ταυτόχρονα θα τονωθεί η διάθεσή σου


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα