Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ


Η Λογική είναι χρήσιμη μόνο για να απαλλάξει τον άνθρωπο από τη διανοητική λογική και να τον οδηγήσει στην εμπιστοσύνη, η οποία οδηγεί στην κατανόηση. Η λογική είναι η ανωριμότητα που υφαίνει τα δίχτυα της αράχνης, σκοπεύοντας με αυτά να πιάσει το γίγαντα της Γνώσης. Όταν η λογική μεγαλώσει, πνίγεται στα δίχτυα της και τότε μετουσιώνεται σε εμπιστοσύνη που είναι η βαθύτερη γνώση. 


Η λογική είναι δεκανίκι για τον κουτσό, είναι όμως φορτίο για τον γρήγορο στο βήμα και μεγαλύτερο ακόμη φορτίο για εκείνον που έχει φτερά.
Η λογική είναι αδύνατη εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη είναι λογική ενηλικιωμένη, είναι Υπερλογική. 

Για να γλιστρήσουμε από την περιφέρεια του χρόνου στο άχρονο Κέντρο, πρέπει να αρνηθούμε τους μικρούς εαυτούς μας και έτσι να συνειδητοποιήσουμε τους αληθινούς Εαυτούς. Όταν κανείς είναι νεκρός ως προς τη μεταβολή τότε γεννιέται το αμετάβλητο.

 Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν για να πεθάνουν. Μακάριοι αυτοί που πεθαίνουν για να ζήσουν. Για τον άνθρωπο η απώλεια της εγωικής μάσκας είναι να χάσει τη σκιά του και να βρει την λαμπερή Ουσία του Όντος του. Το ρυάκι ενώνεται με τον Ωκεανό της Συνείδησης. 

Ο ώριμος πνευματικά άνθρωπος είναι τόσο εξαντλημένος από τη μεταβολή των φαινομένων, που τα πάντα μέσα του λαχταρούν, με αμείωτη υπομονή, γι' αυτό που είναι ισχυρότερο από τη μεταβολή. 

Μακάριοι αυτοί που νοσταλγούν την Μεγάλη Ένωση, γιατί είναι ήδη στο κατώφλι της Ελευθερίας. Αυτοί είναι οι άξιοι κάτοικοι της Ευτοπίας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα