Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΡΓΑΣΜΟ;



Από την εποχή που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το” Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι” πολλοί άντρες έχασαν τον ύπνο τους, προσπαθώντας να καταλάβουν αν και η δική τους ερωτική σύντροφος έχει αυθεντικό οργασμό.
Η αλήθεια είναι ότι ο γυναικείος οργασμός διαθέτει ιδιαιτερότητες, είναι πολύπλοκος και δεν είναι τόσο εμφανής όπως ο αντρικός οργασμός.
Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό;
Τεράστιο θέμα που απασχόλησε και απασχολεί χιλιάδες ζευγάρια και τους σεξολόγους και ψυχιάτρους να αναλύουν χιλιάδες σεξουαλικές συμπεριφορές.
Ως τόσο υποστηρίζουν, ότι υπάρχουν πολλές αιτίες που οι γυναίκες δεν είναι ειλικρινείς στο θέμα αυτό με τον σύντροφο τους. 

ΟΙ Ψυχολόγοι μας αναλύουν συχνά, ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό, αντί να συζητήσουν το θέμα που τις απασχολεί με τον σύντροφο τους.                                                                                                                                 Ένας βασικός λόγος είναι ότι, πολλές νεαρές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους και τις λειτουργείες του. Οι άντρες από την πλευρά τους δεν κατανοούν την πολυπλοκότητα της γυναικείας σεξουαλικότητας με αποτέλεσμα να κάνουν λάθος χειρισμούς.                           Ένας άλλος λόγος είναι, ότι οι γυναίκες ντρέπονται να μιλήσουν ανοιχτά για το ότι δεν φτάνουν στην κορύφωση, για να μη δεχτούν χλευασμό για την σεξουαλικότητα τους.
Ο  γυναικείος οργασμός  δεν είναι εύκολα διακριτός, αλλά ούτε εύκολα να προκληθεί.           Πολλές γυναίκες παραπονιούνται, ότι ποτέ στη σεξουαλική τους ζωή δεν απήλαυσαν τον οργασμό, αλλά δεν τόλμησαν ούτε να το πούν στον ερωτικό τους σύντροφο.                  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον προσποιούνται, ή κάποιοι άντρες να αδιαφορούν τελείως για το αν τις ικανοποιούν. 
Υπάρχει φαύλος κύκλος στις σεξουαλικές σχέσεις ενός ζευγαριού ,αν δεν μπορούν να συζητήσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν, με αποτέλεσμα να είναι ανικανοποίητοι μέσα στην σχέση τους και να προσπαθούν να βρούν τη χαρά με άλλους ερωτικούς συντρόφους.
Αν δεν συμβεί αυτό, η γυναίκα αισθάνεται θυμό για τον σύντροφο της, που δεν νοιάζεται για την δική της ολοκλήρωση και νοιώθει ως” σκεύος ηδονής” δικής του ικανοποίησης.
Έναν άλλο πολύ σημαντικό λόγο που αναφέρουν οι ψυχολόγοι είναι, ότι οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό, γιατί δεν θέλουν να πληγώνουν τον αντρισμό των συντρόφων τους. Πολλές γυναίκες, λένε οι σεξολόγοι, δεν λένε ποτέ τους ότι δεν είχαν οργασμό για  να μη θίξουν τον εγωισμό τους, ότι δηλαδή δεν είναι ικανοί να τις ικανοποιήσουν. Επίσης φοβούνται να μη θεωρήσουν ότι, τις ικανοποιεί κάποιος άλλος άντρας καλύτερα και πιστέψουν  ότι έχουν άλλη σχέση. 
Δυστυχώς εκτός από την πολυπλοκότητα της γυναικείας κορύφωσης, υπάρχει και η πολυπλοκότητα των ερωτικών σχέσεων, όταν δεν έχουμε την οικειότητα να μιλήσουμε ανοιχτά με τον σύντροφό μας και δεν λέμε τις αλήθειες μας.
Αυτό έχει πολλές φορές ολέθρια αποτελέσματα στην ψυχολογία μας, στη σχέση μας, στη ζωή μας γενικότερα. Μία καλή ερωτική και σεξουαλική ζωή δίνει χαρά στο ζευγάρι και μπορεί πιο όμορφα να δημιουργήσει και να προσπαθήσει για μια πιο αρμονική ζωή σ’ όλα τα επίπεδα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα