Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ρόδος:Θερίζει” ο παιδικός καρκίνος!!!

Θερίζει” ο παιδικός καρκίνος
Συγκλονίζουν οι αριθμοί των παιδιών από την περιοχή μας που πάσχουν από καρκίνο, προκαλώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία αφού η αυξητική τάση των κρουσμάτων φαίνεται να αφορά άτομα κάθε ηλικίας, ακόμη και βρέφη!
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μόνο το τελευταίο εξάμηνο έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου σε παιδιά από τη Ρόδο, άνω του 35% γεγονός που έχει κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο τα μέλη του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών «ΡΟΔΑΥΓΗ».

Όπως είναι γνωστό, ο πρώτος στόχος του συλλόγου είναι να βοηθάει τις οικογένειες των παιδιών που μεταβαίνουν σε ένα ογκολογικό κέντρο και οικονομικά και ψυχολογικά, και το έχουν άμεση ανάγκη.
Μιλώντας στη «Ροδιακή» η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και διευθύντρια στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Ντίνα Μαχαιρίδη έκανε γνωστό, πως τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο μόνο από τη Ρόδο ξεπερνούν πλέον τα 25! Η ίδια αποκάλυψε πως εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός πως τα παιδιά αυτά είναι ηλικίας από 3 μηνών (!) έως και 16 ετών και κατοικούν σε περιοχές όλου του νησιού!
«Στα 30 χρόνια που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, είναι η πρώτη ίσως φορά που παρατηρείται τέτοια αύξηση σε περιστατικά κακοήθειας παιδιών» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μαχαιρίδη, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτό «δεν αφορά μόνο την Ρόδο, αφού γενικότερα, και σε άλλες περιοχές της χώρας, παρατηρείται αύξηση των ατόμων που πάσχουν από καρκίνο”.
Αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου «ΡΟΔΑΥΓΗ» κ. Κατερίνα Μπούκλα, με τις δηλώσεις της στην «Ροδιακή» έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω, καθώς όπως τόνισε, η αύξηση του αριθμού των περιστατικών δεν είναι μόνο στα παιδιά αλλά σε άτομα κάθε ηλικίας από την περιοχή μας!
«Συγγενείς, φίλοι επικοινωνούν καθημερινά μαζί μας και ζητούν την βοήθειά μας για τον άνθρωπό τους ο οποίος αντιμετωπίζει κάποια κακοήθεια. Αν και ο σύλλογος μας είναι για παιδιά, εντούτοις προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους ανθρώπους αυτούς όπως και όπου μπορούμε» είπε η κ. Μπούκλα.
Το έργο που έχει παράγει από την ημέρα της ίδρυσης του ο Σύλλογος «ΡΟΔΑΥΓΗ» είναι πολύ σημαντικό αφού πέραν του ότι αποτελεί μία «σανίδα» για όλες αυτές τις οικογένειες των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο στις οποίες και βρίσκεται δίπλα από την αρχή έως το τέλος, έχει αυξήσει σημαντικά και τον αριθμό των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Για τους λόγους αυτούς και είναι σημαντική η κάθε προσφορά προς το σύλλογο, ο οποίος βρίσκεται στο νέο νοσοκομείο και συστεγάζεται με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών.
Ακόμη όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της «ΡΟΔΑΥΓΗΣ» (www.rodaugi.gr) όπου θα βρει αρκετές πληροφορίες, ενώ υπάρχει και τραπεζικός λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος πολλά χρήματα για να βοηθήσει το έργο της ΡΟΔΑΥΓΗΣ. Μπορεί να το κάνει και χωρίς αυτά. Ίσως να ξέρει ότι ένας φίλος του, ένα γειτονόπουλο ένας γνωστός περνάει αυτή τη δοκιμασία και φιλοξενείται στο ογκολογικό. Έχει τη δυνατότητα λοιπόν να πάει στο γραφείο του συλλόγου έχοντας μαζί του μία απλή σοκολάτα και να τη στείλει σε αυτόν τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δεν χρειάζεται να έχουμε χρήματα για να προσφέρουμε!
Γράφει : Ελευθερία Πελλού
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα