Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Αστυνομικοί Έκαναν Έφοδο Στο Σπίτι Του Επειδή Πλήρωσε Με Μετρητά!!!

Η αστυνομία ήταν εκεί με ένα ένταλμα έρευνας για το σπίτι του, κατηγορώντας τον ότι τα μετρητά που είχε ξοδέψει είχαν "προέλθει από ποινικό αδίκημα." Στην πραγματικότητα, τα χρήματα ήταν  μέρος  προκαταβολής περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων από μια κληρονομιά που είχε λάβει.

Φωτογραφία: Wikimedia Commons
Φωτογραφία: Wikimedia Commons
 Joseph Salerno 
 The Sleuth Journal
Από τα πολλά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από τις κυβερνήσεις σε βάρος των πολιτών τους  στον παγκόσμιο πόλεμο εναντίον της πληρωμής με μετρητά (και εδώ ), ίσως αυτό είναι το πιο περίεργο. Διαβάστε την απίστευτη αυτή ιστορία

Όλα ξεκίνησαν ένα Σάββατο πρωί, όταν ο Jarl Syvertsen, ένας 59χρονος Νορβηγός, άτομο με ειδικές ανάγκες, αγόρασε έναν υπολογιστή, τηλεοράσεις και πλυντήρια ρούχων για 80.000 κορώνες (περίπου ΗΠΑ $ 13.000) που κατέβαλε σε μετρητά.
 Το κατάστημα ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία για την μεγάλη καταβολή μετρητών. Την Κυριακή, δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εμφανίστηκαν στο κατώφλι του κ. Syvertsen .
Όταν τους είδε, ο κ. Syvertsen φοβήθηκε ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει με τη μητέρα του, η οποία είναι 86 ετών και κατοικεί σε έναν οίκο ευγηρίας.Αλλά η αστυνομία ήταν εκεί με ένα ένταλμα για να ψάξει το σπίτι του, κατηγορώντας τον ότι τα μετρητά που είχε ξοδέψει ήταν από χρήματα που "προήλθαν από ποινικό αδίκημα." Στην πραγματικότητα, τα χρήματα ήταν μέρος προκαταβολής μιας κληρονομιάς περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων που  είχε λάβει. 
Ο κ. Syvertsen προσπάθησε αρκετές φορές να εξηγήσει στους αξιωματικούς, που είχε βρει τα χρήματα και τους έδειξε μια επιστολή που επιβεβαίωνε το γεγονός αυτό, αλλά δεν έλαβαν τίποτα υπόψιν και προχώρησαν σε εισβολή στο σπίτι του και της ιδιωτικής ζωής του. Τελικά η αστυνομία συνειδητοποίησε το λάθος της και έφυγε από το σπίτι του.
Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία παραδέχεται πλέον ότι διερευνήθηκε ο κ. Syvertsen  πριν από  το ένταλμα που εκδόθηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ποτέ εμπλακεί σε οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα, επιμένει ότι «υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες για« εγκληματική δραστηριότητα, δεδομένου των «διαθέσιμων πληροφοριών" , που υπήρχαν, δηλαδή της μεγάλης καταβολής μετρητών. 
Όπως δήλωσε ο κ. Syvertsen , αν η αστυνομία περίμενε μέχρι τη Δευτέρα, το θέμα θα μπορούσε να είχε επιλυθεί "με ένα απλό τηλεφώνημα στην τράπεζα." Αλλά η αστυνομία είναι αμετανόητη και έχει το ολοκληρωτικό θράσος να κατηγορεί νομοταγείς πολίτες που κατέχουν μεγάλα χρηματικά ποσά στο όνομα τους για τη δική τους ασφάλεια σε βάρος των ιδιωτικών κακοποιών, όχι των αστυνομικών κακοποιών φυσικά.
 Σύμφωνα με την υποκριτή διοικητή του σταθμού, Jarle Kolstad:
Είναι πολύ πιο ασφαλές να πληρώσεις τόσο μεγάλα ποσά [με] τις κάρτες από το να πληρώσεις 80.000 [κορώνες] σε μετρητά. Όχι γιατί υπάρχει κίνδυνος να έρθει η αστυνομία στην πόρτα σου [πραγματικά;], αλλά επειδή είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιείς τις κάρτες. . . .
Η απάντηση του κ. Syvertsen στις εν λόγω ιδιοτελείς ανοησίες:
Δεν υπάρχει σφραγίδα στο μέτωπό μου ότι έχω 80.000 [κορώνες] στην εσωτερική μου τσέπη, έτσι κρίνω ότι [αυτό] είναι αρκετά ασφαλές. Εκτός αυτού, έχω δοκιμάσει προηγουμένως να  πληρώσω μέσω των τερματικών πληρωμής αλλά δεν λειτουργούσαν. Ως εκ τούτου, επέλεξα να πληρώσω με μετρητά, και δεν υπάρχει απαγόρευση [εναντίον αυτού] στη νορβηγική νομοθεσία. . . .
Στον απόηχο αυτής της φοβερής εισβολής στο σπίτι του, ο κ. Syvertsen μήνυσε την αστυνομία ζητώντας αποζημίωση. Εν τω μεταξύ, η εμπειρία του με τέτοια άναρχη και αυθαίρετη συμπεριφορά της αστυνομίας τον κάνει να αισθάνεται ανασφαλής στο σπίτι του και τον κάνει να αναρωτιέται «Πόσο χαμηλά έχει τεθεί το όριο που υποτίθεται ότι ισχύει για την αστυνομία στο να εισβάλλει στις ιδιωτικές κατοικίες»; 
Λοιπόν κ. Syvertsen, όπως στην περίπτωση του κάθε πολέμου της κυβέρνησης εναντίον του λαού της (π.χ., ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας κλπ.) το όριο είναι πράγματι πολύ χαμηλό.
HT σε Vegard Notnaes.
Ο Joseph Salerno [ στείλω μήνυμα ] είναι ακαδημαϊκός αντιπρόεδρος του Mises Institute , πρόεδρος του μεταπτυχιακού προγράμματος οικονομικών στο Pace University, και εκδότης του  Quarterly Journal of Austrian Economics. 
Από intellihub
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα