Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ....ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΨΗ.

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ....ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΨΗ.

Η αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο είναι οι συνεχείς εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης γύρω από τα θέμα του φαγητού και της μαγειρικής...οι οποίες κατά το πλείστον.....το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι....στον αν οι συνδυασμοί των τροφών φέρνουν νόστιμα αποτελέσματα....τα οποία φυσικά όμως διαφέρουν ανάλογα το άτομο....διότι στο φινάλε βρε αδερφέ.....άλλος το προτιμά αλατισμένο και άλλος όχι το φαγητό....ποιος λοιπόν θα έχει το δίκαιο σε αυτή την περίπτωση;

Οι σούπερ αυτοί μάγειροι...οι οποίοι στην μαγειρική προπαρασκευή τους κατά τη διαδικασία των φαγητών που μας προτείνουν....ως οι μεγάλοι ειδικοί....δεν είδα αλλά και δεν άκουσα καμιά φορά...να λένε ότι επέλεξα το τάδε μαγειρικό υλικό...όχι γιατί και μόνον είναι φρέσκο....αλλά γιατί σε σύγκριση με το επόμενο που θα χρησιμοποιήσω.....είναι ένας ιδανικός συνδυασμός για σωστή και εύπεπτη χώνεψη και σωστή λειτουργία του εντέρου....για σωστή διαδικασία.....η οποία θα μας φέρει εις το τελευταίο στάδιο των αποβλήτων ...μιας και εκείνα που θα μείνουν θα είναι οι θρεπτικές ουσίες. Και για να μην τους αδικήσω...μπορεί κάποιοι από αυτούς να έχουν κάνει τέτοιους συνδυασμούς...αλλά δεν είδα κάποιον...να μας λέει τη χρησιμότητα στην ανάμειξη των τροφών...οι οποίες όμως κάποιες δεν συνδυάζονται ...πόσο μάλιστα κάποια τρόφιμα που οφείλουμε να τα καταναλώνουμε σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας για μην έχουμε και την ανάλογη δυσπεψία ...αλλά για να έχουμε και την καλύτερη απορρόφησή τους. Παραδείγματα θα μπορούσα να αναφέρω πολλά....αν και αυτό δεν είναι το ζητούμενο στο άρθρο να τονίσω τα λάθη και μόνον....αλλά βρε αδερφέ μου...λέγει ο μέγας σεφ...αφού φάμε το γεύμα καπάκι σας έχω και μια ωραία φανταχτερή φρουτοσαλάτα. Ποιος όμως να πει σε αυτόν τον σεφ...ότι το ανακάτεμα των φρούτων δυσχεραίνει τη πέψη...όταν τα φρούτα οφείλουμε να τα τρώμε μόνα τους κλπ κλπ....αλλά ας έρθουμε να δούμε τους σωστούς συνδυασμούς των διαφορετικών τροφών για να έχουμε μια καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών....για να βελτιώσουμε την ψυχική μας διάθεση.....ώστε να συνδυάζουμε τις συγκεκριμένες τροφές και να μην αναμιγνύουμε τροφές που περιέχουν διαφορετικά θρεπτικά συστατικά......επειδή δεν ακολουθούν όλες οι τροφές τον ίδιο χρόνο και τρόπο πέψης. π.χ. το ο κρέας....που το καταναλώνουμε πολύ στην Ελλάδα αλλά και το ψάρι για τα υψηλά βαλάντια.....που περιέχουν κυρίως κάποιες πρωτεΐνες....θα έπρεπε κανονικά ΑΔΕΛΦΙΑ... να τρώγονται μόνο με λαχανικά και να αποφεύγεται.....ο συνδυασμός τους....με ψωμί ή πατάτες που περιέχουν υδατάνθρακες. Σίγουρα με τις τελευταίες μελέτες τις οποίες οφείλουμε να τις λάβουμε υπ’ όψιν μας λένε....ότι δεν υπάρχει συνδυασμός τροφών που να θεωρείται περισσότερο υγιεινός ή ότι είναι κατάλληλος για την εύκολη απώλεια βάρους...γι’ αυτούς που σκέφτονται και μόνον να αδυνατίσουν. Στη προκειμένη περίπτωση πιο πολύ έχει σημασία η ποσότητα των τροφών που καταναλώνονται....παρά ο συνδυασμός των τροφών που εφαρμόζει....κάποιος. Φυσικά όταν η ποσότητα του φαγητού θα είναι μικρή.....δεν θα επιβαρύνει καθόλου η ανάμειξη των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών, ούτε θα μειώνει την αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών.....ούτε θα προκαλεί αύξηση στο σωματικό λίπος. Αντίθετα...όμως αν συνδυαστεί υδατάνθρακας μαζί με πρωτεΐνη και λαχανικά.....έχουμε πολλά οφέλη.....διότι η αύξηση του σακχάρου στο αίμα είναι πολύ μικρή, χορταίνουμε πολύ περισσότερο και ξοδεύουμε κατόπιν πολλές θερμίδες εξαιτίας του περιεχομένου του γεύματος.
Επομένως γενικά σαν ένα αρχικό συμπέρασμα θα έλεγα είναι ότι πρέπει να συνδυάζουμε αρκετά είδη τροφών......αλλά και να τρώμε μικρές ποσότητες.
Θα πρέπει να επισημάνω ότι για τον καθένα θα έπρεπε να εφαρμόζεται ξεχωριστή τροφή...μέσα στην οικογένεια...αλλά αυτό είναι όμως αρκετά δύσκολο....πόσο τώρα που έχουμε και οικονομικές δυσκολίες...όπου ο κόσμος λέγει το ψωμί...ψωμάκι. Φυσικά αν θέλουμε και επιθυμούμε να τονώσουμε την ψυχική μας διάθεση.... θα πρέπει να τρώμε ξεχωριστά τις πρωτεϊνούχες από τις υδατανθρακούχες τροφές. Αυτό επηρεάζει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από τα αμινοξέα τρυπτοφανή και τυροσίνη που λαμβάνουμε από τις τροφές μας. π.χ. τα ζυμαρικά όταν τρώγονται μόνα τους προκαλούν ηρεμία και χαλάρωση, ενώ το κρέας μας προκαλεί διέγερση. Άρα...θα έλεγα ότι σ’ ένα  βαθμό μπορεί να μας επηρεάσει και την ψυχική μας διάθεση.
Στη συνέχεια θα χωρίσω τις τροφές....σε δύο κατηγορίες γενικά:
Σε αυτές που μας επηρεάζουν θετικά κι αυτές που μας επηρεάζουν αρνητικάΟι τροφές που μας επηρεάζουν θετικά .

Τα εσπεριδοειδή, η κανέλα, το κάρδαμο η πιπερόριζα (το τζίντζερ), το γαρίφαλο...μας τονώνουν τις σεξουαλικές ορμόνες και βελτιώνουν την τοπική κυκλοφορία στην περιοχή των γεννητικών μας οργάνων....οπότε κι έχουμε τάσεις για σωστή ερωτική διάθεση...η οποία οφείλουμε να απολαμβάνουμε σε πληρότητα....κι όχι στο στεγνό σεξ...και συνιστώ μία με δύο φορές την εβδομάδα.....κι αυτό ώστε να μην χάνουμε την ζωτική μας ενεργειακή κατάσταση....το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον αυνανισμό αντίστοιχα.....(αν δεν έχουμε ερωτικό σύντροφο)....συνιστάται ως ένα υποκατάστατο....μία με δύο φορές την εβδομάδα...κι αυτό δεν το συνιστώ όμως να το κάνετε...αλλά αν  έχουμε όμως τη στέρηση μπορεί να μας επιφέρει διάφορα άλλα ψυχολογικά προβλήματα και στρες...(αρκεί φυσικά να μην γίνει συνήθεια)...οπότε τότε...θα έχουμε ένα συναισθηματικό κόλλημα...ναρκισσισμού και εσωστρέφειας....που μας πάει σε άλλα μονοπάτια. Τα ψάρια, ταμακαρόνια,  τα φρούτα,  άγριο ρύζι, το πιτυρούχο ψωμί....ενισχύουν την καλή διάθεση...διότι προάγουν την παραγωγή της σεροτονίνης κι έτσι μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ καλά. Ταφουντούκια, τα  καρύδια, τα αμύγδαλα, οι κολοκυθόσποροι, το αβοκάντο και ταόσπρια....μας διεγείρουν την παραγωγή της ακετυλοχολίνης.....με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αυτοσυγκέντρωση μας και να έχουμε μία πλήρη ευεξία...στο σώμα μας. Οι σταφίδες, το μέλι, οκαφές, το κακάο, η σοκολάτα, το πιπέρι και επίσης το λίγο αλκοόλ .....αυξάνουν την παραγωγή της ντοπαμίνης και της νοραδρεναλίνης....δρώντας στον οργανισμό μας σαν ήπια διεγερτικά και ευφραίνουν....την καρδίαν..   Πολλοί τρώνε τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες.....μαζί με τις τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες.....αλλά σε μικρές ποσότητες....όμως δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στην αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών...διότι η πέψη του αμύλου γίνεται στο στόμα και στο έντερο,....ενώ η πέψη των πρωτεϊνών στο στομάχι. Ένας τέτοιος συνδυασμός θα καθυστερήσει την άνοδο του σακχάρου στο αίμα και η ινσουλίνη θα προλάβει να δράσει έτσι πιο αποτελεσματικά.
Αν όμως κάνετε κάποιο συνδυασμό διαφορετικών ειδών τροφών μέσα στο ίδιο γεύμα και φάτε μεγάλες ποσότητες τροφής.....ασφαλώς και η πέψη σας θα επιβαρυνθεί ανάλογα.....διότι η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών θα καθυστερήσει....επειδή θα κουραστεί το στομάχι από το μεγάλο φορτίο και θα μεγαλώσει το πεπτικό στρες. Οπότε καλό είναι να γεμίζουμε το πιάτο μας με διαφορετικά λαχανικά...διότι κάποιοι συνδυασμοί αυξάνουν την αντιοξειδωτική τους δράση καθώς και τη δυνατότητα του σώματος να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες.  Είναι σημαντικό να τονίσω εδώ ότι.....δεν ταιριάζουν όμως όλα αναμεταξύ τους...οπότε και φροντίζουμε να τα ξεχωρίζουμε και τα καταναλώνουμε είτε μαζί.....είτε σε διαφορετικές ώρες....οπότε ο συνδυασμός στην διάρκεια της ημέρας με  πορτοκάλι, ανανά, καρότο, σταφύλι, ακτινίδιο.....κάθε ένα ξεχωριστά όπως είπαμε....μας τονώνει διότι το ένα ενισχύει τη δράση των συστατικών του άλλου. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι δεν ταιριάζουν μεταξύ τους στο ίδιο γεύμα…….π.χ. οι πατάτες με τα φρούτα, τα κολοκυθάκια με τη ντομάτα, το κουνουπίδι με το μπρόκολο, το μήλο με το αχλάδι και τη μπανάνα, η μελιτζάνα με το αβοκάντο.  Ένας τέτοιος συνδυασμός τροφίμων μας προκαλεί έντονη δυσπεψία και τα συστατικά τους δρούνε....ανταγωνιστικά. Ένας σωστός συνδυασμός είναι οι ντομάτες με τα μπρόκολα.....διότι τα θρεπτικά τους συστατικά  απορροφιούνται καλύτερα και είναι πιο δραστικά στις ελεύθερες ρίζες....όταν ενώνονται μαζί. Οι ντομάτες με λαχανάκια των Βρυξελλών, με  λάχανο και κουνουπίδι και θα έχετε κάνει την καλύτερη αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό σας. Πολλοί προτιμούν τα λαχανικά ωμά (ωμοφαγία).....και μην ξεχνάμε το πολύ καλό πλύσιμο φυσικά.....ενώ μπορούμε να προσθέσουμε και ελαιόλαδο....ώστε να επεξεργαστεί και να απορροφήσει ο οργανισμός μας τις θρεπτικές ουσίες.

Άρα αργά ή γρήγορα θα πρέπει να μάθουμε ποιες τροφές....τι περιέχουν.....αλλά και ποιες τροφές συνδυάζονται αναμεταξύ τους και ποιες όχι, για να γνωρίζουμε  πότε ο οργανισμός μας θα αφομοιώσει στο μεγαλύτερο βαθμό τα συστατικά που χρειαζόμαστε.

Ας δούμε μερικούς θετικούς συνδυασμούς από αυτά:
Τα κόκκινα κρέατα ή πουλερικά και γενικά ζωικές πρωτεϊνούχες τροφές.....με ωμά λαχανικάκαι χόρτα ή βρασμένα στον ατμό. Τα θαλασσινά.....με αγγουροντομάτα, ή ντομάτα ή χόρτα ήμαρούλι ή κολοκυθάκια.
Τα όσπρια....με ανάλατες ελιές και λίγο λεμόνι ή ελαιόλαδο και τυρί ή γιαούρτι ή ψωμί ολικής αλέσης. Τα ζυμαρικά....με σάλτσα από λαχανικά ή πράσινη σαλάτα και με ξηρούς καρπούς.
Το ρύζι.....με αρακά και ντομάτα και επίσης με φακέςρεβίθια ή άλλα όσπρια.
Τα χόρτα ή λαχανικά.....με ωμό ελαιόλαδο ή λινέλαιο και φρέσκο λεμόνι.
Τα πράσινα λαχανικά.....με ψωμί ολικής αλέσεως ή ψωμί ζέας και ειδικά τα λαχανικά που έχουν διαφορετικό χρώμα μεταξύ τους, π.χ τα καρότα (πορτοκαλί χρώμα) με λάχανο ή αρακά (πράσινο χρώμα) και ντομάτα (κόκκινο χρώμα) με αγγούρι (πράσινο χρώμα). Το λάχανο ήντομάτα ή αγγούρι.....με αυγά. Το κόκκινο κρασί...που είναι το μόνο θρεπτικό από το αλκοόλ ( 2 ποτήρια στους άνδρες-1 ποτήρι στις γυναίκες )....με όσπρια ή λαδερά φαγητά....στα οποία όμως....το ελαιόλαδο θα προστεθεί ωμό.
Οι ξηροί καρποί.....με λαχανικά όταν τα βάζουμε στις σαλάτες  ή γιαούρτι ή γλυκά φρούτα(ειδικά καρύδια ή ηλιόσπορους με μήλο ή αχλάδι). Οι χυμοί των φρούτων και των λαχανικώνκαλά είναι να είναι αραιωμένοι....με νερό.
Ο χυμός μήλου μαζί με καρότο......είναι τελικά πλουσιότερος σε καροτίνη και βιταμίνες από το σκέτο χυμό μήλου.....διότι τα συστατικά τους αλληλοσυμπληρώνονται και αφομοιώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό.
Τα αυγά.....με μαύρο ψωμί ή πίτες χειροποίητες δικές μας....με αλεύρι ολικής άλεσης.
Τα αυγά...να τα προτιμούμε με διάφορες άλλες μορφές ζωικής πρωτεΐνης...διότι αυξάνεται η απορρόφηση των μη βασικών αμινοξέων και μειώνεται ή απορρόφηση κάποιων βασικών . Τααλκοολούχα ποτά (εκτός κόκκινου κρασιού) ...καλό είναι να τα αποφεύγονται....αλλά αν πάλι δεν μπορείτε να αντισταθείτε.....προτιμήστε με τροφές που περιέχουν λίγο λίπος και ελάχιστους υδατάνθρακες και κατά προτίμηση με κρέας ή κοτόπουλο ή θαλασσινά ή ψάρι και πάντοτε μαζί κάποια λαχανικά.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα......με δημητριακά.....τα οποία όμως να μην είναι εμπλουτισμένα με φυτικές ίνες...διότι αν περιέχουν φυτικές ίνες.....μειώνεται η απορρόφηση του ασβεστίου. Τα διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα πάντα με χορταρικά......ειδικά με το σπανάκι...διότι αλλιώς δημιουργούνται διάφορα άλατα.....που δεν απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό μας κι έτσι επιβαρύνουν τα νεφρά μας.. Το άπαχο γιαουρτάκι.......με συνοδευτικό κρέας ήκοτόπουλο.....αλλά όχι με ψάρι.
Το γιαούρτι και το γάλα......με αρτοσκευάσματα και τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες....διότι οι φυτικές ίνες δεσμεύουν το ασβέστιο και το μαγνήσιο.
Τα αποξηραμένα φρούτα.....με γιαούρτι (όχι όμως προβιοτικό ή επιδόρπιο). Τα διάφορα κόκκινα κρέατα.....όπως το αρνάκι, το κατσικάκι, το  μοσχαράκι, το χοιρινό....χωρίς τη θέα ορατού λίπους ή κοτόπουλο, ή γαλοπούλα, ή στρουθοκάμηλο....χωρίς φυσικά πέτσα....με ρύζι αναποφλοίωτο ή σάλτσα ντομάταςψωμί με πίτουρο ή ανανά ή αποξηραμένα φρούτα ήμήλο. Τα τυριά...με ψωμί ολικής άλεσης ή βραστά λαχανικά ή κομπόστες φρούτων.
Μπορούμε επίσης να βάζουμε στα φαγητά μας διάφορα βοτανικά όπως: ρίγανη, δυόσμο,βασιλικό, θυμάρι κλπ....που μας προσδίδουν μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας.
Οι τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες και οι τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες προτιμούνται πάντα στο ίδιο γεύμα.
Οι πρωτεϊνούχες τροφές πρέπει να είναι φτωχές σε λιπαρά και οι υδατανθρακούχες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Ας δούμε και τους αρνητικούς συνδυασμούς:
 Τα διάφορα κόκκινα κρεατικά......με τα κίτρινα τυριά...ΟΧΙ....π.χ χοιρινό με κεφαλοτύρι...διότι αυξάνει την πρόσληψη κορεσμένου λίπους και έτσι καθυστερεί την πέψη των λιπαρών...δηλαδή κουράζει το συκώτι μας και εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου...με πιθανότητα να οδηγήσει....σε προβλήματα νεφρών.
Τα κρέατα.....όπως το κοτόπουλο ή ο κιμάς ή τα διάφορα αλλαντικά...... ΟΧΙ με μακαρόνια ήπατάτες ή αποφλοιωμένο ρύζι ή τηγανιτά λαχανικά.....δηλαδή  τηγανιτά κολοκυθάκια ή μελιτζάνες ή με λευκό ψωμί...διότι έτσι φορτώνεται υπερβολικά το στομάχι μας και αυξάνεται πολύ η αρτηριακή μας πίεση και μειώνεται η αφομοίωση του σιδήρου. Το κρέας ή το κοτόπουλο ή τοψάρι ή τα διάφορα θαλασσινά....ΟΧΙ με βούτυρο ή μαγιονέζα ή μαργαρίνες...διότι αυξάνεται πολύ ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα διάφορα θαλασσινά.....ΟΧΙ με λαχανικά...με λάχανο οποιουδήποτε τύπου......διότι  αυτά δεσμεύουν το ιώδιο και παρεμποδίζεται έτσι η καλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Τα θαλασσινά ή ψάρια αναμεταξύ τους ή και με άλλες πρωτεϊνούχες τροφές ΟΧΙ...όπως π.χ τα τυριά ή το αυγό ή διαφορετικά είδη θαλασσινών ήψαριών μεταξύ τους...διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αλλεργίας ή δυσανεξίας....αλλά αυτό όμως δεν επιβεβαιώνεται πάντα....σε όλους τους ανθρώπους.
Το ψάρι.....ΟΧΙ με πατάτες ή γιαούρτι ή τζατζίκι ή τυρί....διότι μειώνεται ή συνολική απορρόφηση του ασβεστίου και αυξάνεται η απορρόφηση του φωσφόρου. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες ή οι υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιϊμικό δείκτη μεταξύ τους όπως π.χ. οι πατάτες.....με μακαρόνιαή λευκό ψωμί.....με άσπρο ρύζι, ή βρασμένο καλαμπόκι.....με φρυγανιά....διότι αυξάνεται απότομα το σάκχαρο του αίματος και οι απαιτήσεις σε ινσουλίνη μεγαλώνουν. Τα όσπρια.....μεαλλαντικά ή παστά...διότι αυξάνουν το ουρικό οξύ και μειώνεται η δράση των φυτοοιστρογόνων.Τα διάφορα προβιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως:  το γιαούρτι, τα προβιοτικάγιαούρτια, το κεφίρ.....ΟΧΙ μαζί με άλλες τροφές...διότι  έτσι μειώνεται η ευεργετική τους δράση στο έντερο μας. Το κόκκινο κρας....ΟΧΙ με τυριά...διότι αυξάνεται η αρνητική δράση της τυραμίνης και αυτό μπορεί να μας προκαλέσει διάφορους πονοκέφαλους.
Επίσης τα πολλά και διαφορετικών είδη τροφών στο ίδιο γεύμα μας πειράζει...διότι αυξάνεται το πεπτικό και  το οξειδωτικό στρες και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών δεν αφομοιώνονται σωστά. Οι διάφορες τροφές που περιέχουν ζωικό λίπος με ανθρακούχα ποτά....διότι το ανθρακικό καθυστερεί τη χώνεψη και δημιουργεί προβλήματα στο μεταβολισμό στα λίπη.. τα φρέσκα φρούτα...εξαιρετέου του μήλου, του ανανά και του μάνγκο.....με άλλες τροφές (εκτός γαλακτοκομικών)...διότι δεν απορροφάται κανονικά η βιταμίνη C και κάποια φλαβονοειδή. Ταφρούτα πρέπει να τρώγονται μία με δύο ώρες πριν ή μετά το φαγητό...και μόνα τους, χωρίς να συνοδεύονται από άλλες τροφές. Ιδιαίτερα το καρπούζι, το πεπόνι και το σταφύλι.... δεν πρέπει να τρώγονται μαζί με άλλα φρούτα. Οι φυσικοί χυμοί των φρούτων ή των λαχανικών...ΟΧΙ  μαζί με άλλες τροφές...διότι μειώνεται η αντιοξειδωτική τους δράση των συστατικών....εκτός αν επιθυμούμε να ενισχύσουμε την απορρόφηση του σιδήρου. Τα γλυκά φρούτα....ΟΧΙ με ξινά φρούτα....διότι αυτός ο συνδυασμός προκαλεί ενοχλήσεις στο πεπτικό μας σύστημα και αφετέρου εμποδίζει την απορρόφηση της σεροτονίνης....με αποτέλεσμα την βαριά κόπωση.
Τα γλυκά και τα τυποποιημένα επιδόρπια με τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες...διότι αυτός ο συνδυασμός καταστρέφει τις βιταμίνες Β, ενώ αυξάνεται η πρόσληψη θερμίδων και αποσταθεροποιείται το σάκχαρο του αίματος.
Θα πρέπει να επισημάνω ότι όλες αυτές οι ΟΔΗΓΙΕΣ αφορούν τον μέσο υγιή άνθρωπο...και όχι αυτόν που πιθανόν να έχει κάποια πάθηση ή αρρώστια...οπότε οφείλει να έχει τη συνδρομή του γιατρού του ή του διατροφολόγου του.
Πίσω από μια σωστή διατροφή......που ενεργοποιεί το πεπτικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση το ανοσοποιητικό Μας σύστημα και τέλος το ζωτικό- νευρικό μας σύστημα....οφείλουμε να κάνουμε και τις σωστές καύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας....κάνοντας περιπάτους και την ανάλογη γυμναστική η οποία θα πρέπει να διαρκεί 45 λεπτά κατά την διάρκεια της ημέρας.

Το κάθε άτομο με τα υπάρχοντα ήδη προβλήματα υγείας που έχει και ειδικά όταν αρχίζει η κατηφόρα της μέσης ηλικίας...οπότε και κάτι θα βγάλει....καλό είναι να προσδιορίσει με εξετάσεις την γενικότερη κλινική του εικόνα με διάφορες ιατρικές  μετρήσεις τις ονομαζόμενες τσεκ απ....όπου εκεί θα γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι.....και θα πράξει ανάλογα.

Αποφεύγετε γενικώς τις δίαιτες ή το αδυνάτισμα....που επιδιώκει το κάθε άτομο για να έχει ωραία σιλουέτα...διότι υπάρχουν ευνοϊκοί ή δυσμενείς συνδυασμοί τροφών....που οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι και  κατατοπισμένοι.

Η διατροφή μας δεν είναι υπόθεση μίας ημέρας....η μίας εβδομάδας....αλλά περισσότερου χρονικού διαστήματος.....ώστε να αλλάξει η στάση μας και να επέλθει αλλαγή στον μεταβολισμό μας....και να προσαρμοστεί ανάλογα το σώμα μας....στις νέες συνήθειες.

Θα μπορούσαμε να πούμε γενικά.....ότι όλα είναι θέμα μυαλού...και σωστού προγραμματισμού...και αλλαγή νοοτροπίας....αν το θέλουμε δηλαδή....αλλά όμως αργά ή γρήγορα....το «καμπανάκι» θα μας χτυπήσει αργά η γρήγορα την πόρτα μας....και όταν θα αρχίσει να περνάει η ηλικία μας.....και θα βαδίζουμε προς το γήρας......θα νιώθουμε περισσότερο ευάλωτοι.

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ...ΘΕΛΕΤΕ Η ΖΩΗ ΣΑΣ.....ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΑΣ......ΕΝΑ ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ...ή θέλετε το....φαρμάκι σας.....!
 Ο νοών.... νοείτω....!

(Ε.Ι.)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα