Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ελπίδες για τη θεραπεία του αυτισμού και της σχιζοφρένειας


Ελπίδες για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και του αυτισμού
Η μικροκεφαλία είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή, κατά την οποία το μέγεθος του εγκεφάλου είναι επικίνδυνα μικρό, γι” αυτό και δεν αναπτύσσονται επαρκώς οι περιοχές που ελέγχουν τις γνωστικές λειτουργίες.
Ελπίδα για την καλύτερη αντιμετώπιση του αυτισμού, της σχιζοφρένειας και άλλων νευρολογικών παθήσεων δίνει η καινοτομία επιστημόνων από την Αυστρία, οι οποίοι κατάφεραν να αναπτύξουν μικροσκοπικό τρισδιάστατο ιστό που συμπεριφέρεται όπως ο εγκέφαλος όταν βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Μοριακής Βιοτεχνολογίας στη Βιέννη ανέπτυξαν ένα «οργανοειδές» από δερματικά βλαστοκύτταρα ασθενών με μικροκεφαλία, το οποίο άρχισε να λειτουργεί όπως ο εγκέφαλος των εμβρύων που βρίσκονται στην ένατη εβδομάδα.
Η μικροκεφαλία είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή, κατά την οποία το μέγεθος του εγκεφάλου είναι επικίνδυνα μικρό, γι” αυτό και δεν αναπτύσσονται επαρκώς οι περιοχές που ελέγχουν τις γνωστικές λειτουργίες.
Μάλιστα, δεν μπορεί να μελετηθεί στον εγκέφαλο των ποντικιών, γι” αυτό και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νέα εξέλιξη θα τους βοηθήσει να μελετήσουν καλύτερα τη συγκεκριμένη διαταραχή, καθώς και άλλες νευρολογικές παθήσεις, όπως η σχιζοφρένεια και ο αυτισμός.
Επίσης, θα τους δώσει τη δυνατότητα να μελετήσουν τη δράση νέων φαρμάκων, αποφεύγοντας έτσι τις δοκιμές σε ζώα.
«Στόχος μας είναι να μελετήσουμε τις πιο κοινές διαταραχές, όπως είναι ο αυτισμός και η σχιζοφρένεια, καθώς φαίνεται ότι τα προβλήματα που κρύβουν προκύπτουν κατά την ανάπτυξη του εγκεφάλου», είπε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, καθηγητής Juergen Knoblich.
Οι επιστήμονες αναφέρουν στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature, ότι ο μικροσκοπικός ιστός που δημιούργησαν ονομάστηκε «εγκεφαλικό οργανοειδές» και τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τεχνητό εγκέφαλο.
Μάλιστα, διευκρίνισαν ότι η επιστήμη βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από τη δημιουργία τεχνητού εγκεφάλου ή τμημάτων του, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση εκείνων που έχουν υποστεί βλάβη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα