Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Λήψη τεστοστερόνης για μύες και καλό σεξ: Προσοχή!


Οι ερευνητές πρόσφατα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις διαφημίσεις που διαλαλούν τα θαυματουργά αποτελέσματα των θεραπειών υποκατάστασης με τεστοστερόνη. Πιο συγκεκριμένα, κάποιες από αυτές παρουσιάζουν την τεστοστερόνη ως μια ζωτική πηγή νεότητας και ως ένα θαυματουργό φάρμακο για τους μεσήλικες άνδρες που αναζητούν μια τόνωση, τόσο στη σεξουαλική τους ζωή, όσο και στην καριέρα τους.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.



Η ανησυχία των ερευνητών εντοπίζεται στο ενδεχόμενο οι διαφημίσεις αυτές να αυξάνουν κατά πολύ τη χορήγηση θεραπειών υποκατάστασης, ακόμα και σε άνδρες που δεν το έχουν πραγματικά ανάγκη. Αναφέρουν μάλιστα, πως ανάμεσα στο 2001 και το 2011 η συνταγογράφηση των εν λόγω θεραπειών τριπλασιάστηκε στους άνδρες άνω των 40, ενώ το ¼ από αυτούς δεν έκανε ποτέ εξετάσεις για τον έλεγχο των επιπέδων τεστοστερόνης.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η λήψη της αγωγής υποκατάστασης με τεστοστερόνη έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Παράλληλα, μια δημοσίευση σε ένα από τα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, το « The New England Journal of Medicine» αναφέρει ρητά πως μόνο το 2% των ανδρών άνω των 40 ετών θα έπρεπε να λαμβάνει τη θεραπεία υποκατάστασης με τεστοστερόνη. Ο λόγος είναι ότι η λήψη τεστοστερόνης δεν μπορεί μόνο να οδηγήσει σε αύξηση της σεξουαλικής ορμής και της μυϊκής μάζας, αλλά ενδέχεται επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη και βλάβης του ήπατος.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως η θεραπεία υποκατάστασης με τεστοστερόνη πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνταγογραφείται από ιατρό, αφού ληφθεί υπόψη η συνολική εικόνα του ασθενούς. Παράλληλα, οι κατασκευαστές ενός γνωστού φαρμάκου που έχει πάρει την έγκριση ως θεραπεία υποκατάστατης με τεστοστερόνη, ισχυρίζονται πως ενθαρρύνουν τους ασθενείς να συζητήσουν με τον ιατρό τους τα οφέλη και τους κίνδυνους της θεραπείας πριν από τη λήψη. Τονίζουν μάλιστα πως η ένδειξη του φαρμάκου αναφέρεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις που σχετίζονται με την ανεπάρκεια, ή την απουσία της τεστοστερόνης και οι ίδιοι δεν εγκρίνουν την χορήγηση του για λόγους που δε συμπεριλαμβάνονται στις καταστάσεις αυτές.

Φαίνεται ωστόσο, ότι οι ανησυχίες και οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν καταφέρνουν να μειώσουν τις πωλήσεις των συγκεκριμένων φαρμάκων. Αντιθέτως, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα έχουν τριπλασιαστεί μέχρι το 2017.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα