Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΦΤΙΑΞΕ.....ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ...!

ΦΤΙΑΞΕ.....ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ...!

Ανακεφαλαιώνοντας όλα τα προηγούμενα άρθρα και τα βίντεο που ανήρτησα ...ας δούμε συνοπτικά με ποιον τρόπο μπορούμε να «δουλέψουμε» τη μέρα μας....κάνοντας με πράξεις τη δική μας μέρα ....μια φωτεινή ημέρα.....δίνοντας ουσία στη ζωή μας.
Ξυπνάμε το πρωί και πηγαίνουμε κατ’ ευθείαν στο ψυγείο....! Όχι ....δε θα φάμε.....αλλά θα πάρουμε τη μαστίχα Χίου.....που θα έχουμε σ’ ένα  μπουκαλάκι σε σκόνη και θα βάλουμε μία κουταλιά του γλυκού(μικρό κουταλάκι) ...μία δόση και τη τοποθετούμε στο στόμα μας.....και με λίγο νερό....γίνεται η κατάποση.


Μετά από λίγο πίνουμε δύο ποτήρια νερό. Η μαστίχα Χίου μας καθαρίζει...ξεκινώντας από την στοματική κοιλότητα και φτάνοντας στα έντερα μας ......όπου μας απολυμαίνει.....καθώς είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας.

Κατόπιν παίρνουμε 10 βαθιές εισπνοές από τη μύτη και εκπνέουμε από το στόμα. Η αναπνοή από τη μύτη είναι καλύτερη....διότι από το στόμα μπαίνουν περισσότερα μικρόβια στους πνεύμονες. Μην ξεχνάτε επίσης ότι η θλίψη χτυπάει πρώτα τους πνεύμονες...οπότε βάλτε το χαμόγελο στη ζωή σας.

Μετά κάνουμε ελαφριά γυμναστική σε χέρια-πόδια και σώμα με απαλές κινήσεις γύρω από τον αυχένα μας......για 15 περίπου λεπτά. Στην ουσία ζεσταίνουμε και ενεργοποιούμε την κορμάρα μας.

Στη συνέχεια δεν ξεχνάμε να πάρουμε τον ΖΕΟΛΙΘΟ......για πλήρη κάθαρση από τις διάφορες τοξίνες που έχει προσλάβει το σώμα μας....κι έχουν συσσωρευτεί μέσα μας...όπου η διάρκεια αποτοξίνωσης του 1ενός γραμμαρίου την ημέρα...θα διαρκέσει η πλήρης αποτοξίνωση....γύρω στις 6 με 8 ώρες. Συνιστάται να πιείτε ολόκληρη την ημέρα τουλάχιστον 12 ποτήρια νερό στο σύνολο το λιγότερο.

Κατόπιν φτιάχνουμε ένα πρωινό με ψωμί ζέας και φύτρα που έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι και χρησιμοποιούμε ενεργειακές τροφές αποφεύγοντας τα έτοιμα σκευάσματα μπάρες κλπ. Η επιλογή της διατροφής μας.....θέλει περισσότερη έρευνα εκ μέρους μας....μιας και ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις στα διάφορα είδη και καλό είναι να κάνετε σε διατροφολόγο το τεστ δυσανεξίαςγια να δείτε ποιες τροφές σας πειράζουν...ώστε να τις αποφεύγετε...για ένα ορισμένο διάστημα....τριών μηνών.

Αν βγείτε έξω από το σπίτι σας...πείτε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ .....ΚΑΛΗΜΕΡΑΔώσε μου το ζωογόνο σου φως. Φώτισέ με. Ακόμη κι αν δεν τον βλέπετε μπορείτε να τον καλημερίσετε...και για όσους σας φαίνεται αυτό υπερβολικό....μην ξεχνάτε ότι ο ζωοδότης Ήλιος είναι αυτός που μας θερμαίνει και μας δίνει ζωή....κι οφείλουμε να τον ευχαριστούμε κάθε μέρα. Κοιτάξτε τον Ήλιο στα μάτια....και μετρήστε 50 φορές για αρχή και κάθε μέρα προσθέστε από 10....για να έχετε μίακαλύτερη όραση. Το ίδιο ισχύει και για το απόγευμα. Προσοχή μόνον ο Ήλιος να μην έχει σηκωθεί πολύ ψηλά. Τον βλέπουμε όταν ακόμη είναι νωρίς ...χωρίς να πειράζει την όρασή μας.

Εξάλλου οφείλουμε να βρισκόμαστε σε θέαση στον Ήλιο κατά την διάρκεια της ημέρας γύρω στηνμία ώρα το λιγότερο (χειμώνα-καλοκαίρι) και ειδικά αυτήν περίοδο να τον απολαμβάνουμε....για να παίρνουμε όσο γίνεται δυνατόν περισσότερη ενέργεια.

Στο δεκατιανό σας προτιμήστε φρούτα...αλλά μόνον ένα είδος φρούτο να τρώτε κάθε φορά......χωρίς να κάνετε φρουτοσαλάτες....μιας κι έτσι αφομοιώνεται καλύτερα από τον οργανισμό όταν το τρώτε μόνο του. Προσοχή δεν τρώμε φρούτα μετά από κάθε γεύμα και καλό είναι τα φρούτα να καταναλώνονται μέχρι το μεσημέρι. 

Προτιμήστε και λίγους ξηρούς καρπούς (μία μικρή χούφτα) από διάφορα είδη και απολαύστε τους. Το ίδιο ισχύει και για τους ξηρούς καρπούς κατά προτίμηση μέχρι το μεσημέρι. Αυτό που γίνεται στα ελληνικά μαγαζιά....και ειδικά το βράδυ να σερβίρονται ξηροί καρποί με κατανάλωση διάφορων ποτών είναι κακός συνδυασμός και κακή χρήση των καρπών να τρώγονται το βράδυ. Βάλτε τα στην τσέπη σας και φάτε τα το πρωί.

Το αλκοόλ γενικώς δεν συνιστάται...αλλά δεν χρειάζεται να γινόμαστε και υστερικοί....αλλά οφείλετε να γνωρίζετε όμως ότι το μόνον ωφέλιμο ποτό είναι το κόκκινο κρασί ( 2 ποτήρια για τους άντρες και 1 ποτήρι για τις γυναίκες κατανάλωση την ημέρα) μετά και τις τελευταίες έρευνες. Αυτό επιβεβαιώθηκε και σε σεμινάριο που έκανα για το κρασί.

Μετά πηγαίνετε έναν περίπατο στη φύση...είτε μόνος σας ...είτε με ευχάριστη παρέα....όπου θα σας βοηθήσει σημαντικά και θα τονώσει το νευρικό σας σύστημα. Αγκαλιάστε ένα δένδρο μέσα στο δάσος και νιώστε την ενέργειά του....και ειδικά το πεύκο απορροφάει όλες τις αρνητικές μας ενέργειες. Αν μπορείτε περπατήστε με ασφάλεια στο χώμα-γρασίδι και γειωθείτε με γυμνά πόδια...για 45 λεπτά περίπου κι ελάτε σε επαφή με τη Γαία.....συντονιστείτε και νιώστε τους κραδασμούς και τις δονήσεις της γης.....μειώνοντας τους πόνους από διάφορες φλεγμονές που έχετε στο σώμα σας.

Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε κάνοντας διάφορες ασκήσεις που θα επινοήσετε μέσα στο νερό και απολαύστε τη θάλασσα κατά προτίμηση μέχρι το μεσημέρι. Κάνετε έτσι ένα είδος κάθαρσης μέσω ου ύδατος....διότι η θάλασσα περιέχει αλάτι και διώχνει κάθε τι αρνητικό.

Το μεσημέρι προτιμήστε ένα καλό γεύμα με σαλατικά από τα δικά σας κηπευτικά προϊόντα και όχι τα υβρίδια....αποφεύγοντας τις έτοιμες τροφές και ειδικά απομακρύνετε το κρέας όσο το δυνατόν περισσότερο από το μενού σας. Προτού ξεκινήσετε το γεύμα μισή ώρα πριν μην ξεχάσετε να πιείτε ένα ποτήρι νερό. Κατά τη διάρκεια του φαγητού δεν χρειάζεται να πίνετε νερό...έτσι κι αλλιώς τα υγρά στο στομάχι σας ...θα αναλάβουν να διασπάσουν τα τρόφιμα...οπότε αν πίνετε νερό θα επιβραδύνετε την πέψη σας...άρα θα ταλαιπωρήσετε περισσότερο τον οργανισμό σας. Φαγητό με μέτρο.....!
Επισημαίνω ότι τρώμε.....αυτό και είμαστε....!

Ένα καλό πεπτικό σύστημα....μας ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα κι αυτό το ζωτικό-νευρικό μας σύστημα....για μία πλήρη ισορροπία. Χρειάζεται μία ολιστική προσέγγιση και των τριών συστημάτων.

Μετά το μεσημέρι αναπαυτείτε 1 μ 2 ώρες το πολύ και πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας.....οραματιστείτε τα 7 ενεργειακά σας κέντρα...βλέποντας με το νου σας το κάθε χρώμα των ενεργειακών κέντρων αντίστοιχα και τοποθετείστε τα σε μία ΕΥ-ΘΕΙΑ γραμμή. Δείτε νοητικά ξεκινώντας από τα κάτω άκρα σας όλα τα εσωτερικά όργανα και πείτε μέσα σας....όλα είναι καλά...φτάνοντας στην κεφαλή. Αν έχετε κάποιο όργανο με κάποια βλάβη εστιάσετε εκεί περισσότερο και οραματιστείτε ότι θεραπεύεται και γίνεται καλά. Επίσης κατά την διαδικασία...μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διάφορους κρυστάλλους που θα σας βοηθήσουν ενεργειακά.

Μην ξεχνάτε ότι είμαστε φωτεινά ηλεκτρομαγνητικά όντα και έχουμε ο καθένας τη δική του ενέργεια. Τα αλλά όντα που παρουσιάζονται σ’ εμάς από τα άλλα πεδία...παρουσιάζονται και με τα επτά χρώματα τους.....που να εναλλάσσονται γρήγορα χρωματικά....όπως τα χρώματα της ίριδας(ουράνιου τόξου) ....είτε μικραίνοντας σε μέγεθος...είτε αυξάνοντας.....ως φωτεινές σφαίρες ...είτε μένοντας σταθερές σε φως...είτε αυτές αναβοσβήνουν.

Να γνωρίζετε ΑΔΕΛΦΙΑ...ότι πλήρης ηρεμία...μας φέρνει και ΑΡΜΟΝΙΑ σώματος και ΨΥΧΉΣ .

Ξυπνώντας από τον απογευματινό μας ύπνο.....διατρεφόμαστε με ξηρά σύκα-δαμάσκηνα κλπ πίνοντας κάποιο βότανο ως αφέψημα και κατόπιν διαβάζουμε ένα ωφέλιμο βιβλίο.

Στη συνέχεια μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τα βιώματά μας με ανθρώπους....όχι απαραίτητα συγγενείς......προτιμήστε επιλεγμένους φίλους...ή ακόμη κι αγνώστους οι οποίοι είναι δεκτικοί να μοιραστούνε τις ιδέες σας. Αν δεν έχετε παρέα ακούστε μουσική.
Αποχαιρετήστε τον Ήλιο και χαμογελάστε του. Μόλις δείτε το ηλιοβασίλεμα μετρήστε 50 φορές κλπ όπως το πρωί για καλή όραση.

Στη συνέχεια βγείτε έξω για ψυχαγωγία και όχι απαραίτητα για διασκέδαση ...όπως συνηθίζετε βλέποντας ένα θέατρο...ή παρακολουθώντας σινεμά ή κάποια εκδήλωση κοινωνικού ενδιαφέροντος.....και ειδικά μίας μουσικής εκδήλωσης ως επιλογή.

Φάτε το βραδινό σας σχετικά νωρίς γύρω στις 8.....προτιμώντας μία πράσινη σαλάτα με χορταρικά ή γιαούρτι κλπ και επιστρέψτε στο σπίτι σας.

Ακούστε ευχάριστη χαλαρή μουσική και κάντε ένα χλιαρό μπάνιο. Ελάτε στον καθρέπτη ...και κοιτάξτε τον εαυτό σας...και κάνετε την αυτοκριτική σας. Μιλήστε ανοιχτά με τον ΕΑΥΤΟ σας.

Χαλαρώστε στη συνέχεια και πηγαίνετε να κοιμηθείτε και εκείνη την ώρα μην ξεχνάτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό....για αποφυγή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σκεφτείτε κάτι ευχάριστο και ευχαριστείτε τον Απόλλωνα και τους άλλους θεούς για όλα αυτά που ζήσατε σήμερα.

Κάθε μέρα...είναι μία ξεχωριστή ημέρα. Είναι η δική σας μέρα.

Το σημαντικότερο κατά την διάρκεια της ημέρας είναι να έχετε ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ .....σε ότι κι αν κάνετε. Αυτό είναι το μυστικό....!

ΑΔΕΛΦΙΑ....το προτεινόμενο αυτό πρόγραμμα είναι «ενδεικτικό» και μπορείτε να το εφαρμόσετε κατά το δοκούν....ανάλογα προσθέτοντας ή αφαιρώντας δραστηριότητες. Όσοι από εσάς δουλεύετε....προσαρμόστε σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Κατά την διάρκεια της ημέρας....συνηθίσετε να κάνετε χαλάρωση καθισμένοι σε μία καρέκλα σε ορθή στάση του κορμιού σας και με τα χέρια ν’ ακουμπάνε απλωμένα στα γόνατά σας βλέποντας οι παλάμες προς τα άνω....και περίπου κλείνοντας τα μάτια σας για 1 λεπτό κάνοντας εισπνοές λέγοντας μακρόσυρτα τη λέξη σοοοοοο......και εκπνέοντας τη λέξη χαααμμμμμ και συντονιστείτε στις αναπνοές σας.

Μόλις τελειώσετε επαναλάβετε και πάλι για όσο χρονικό διάστημα το επιθυμείτε. Αυτό μπορείτε να το εφαρμόζετε σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θέλετε.

Γενικά ΑΔΕΛΦΙΑ μου.....φτιάξτε την ημέρα σας...ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας και τις προτιμήσεις σας.....και μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε πρακτικά και μερικά από αυτά που σας πρότεινα. Μόνον τον εαυτό σας θα ωφελήσετε....για να έχετε μία πλήρη ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ σε εναρμόνιση του συναισθηματικού και του ψυχικού σας τομέα...ώστε να αντιμετωπίζετε τη ζωή σας....ψύχραιμα και με νηφαλιότητα και με πλήρη μυσταγωγία.

ΕΣΕΙΣ είσαστε αυτός-η που αποφασίζει. Έστω δοκιμάστε το για μία ημέρα.....! Όταν θα σας γίνει συνήθεια....θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας...για την απόφαση που πήρατε....! Ξεκινήστε αμέσως.....!

Να έχετε καλή υγεία....ΟΛΟΙ σας.

και παράλειψή μου....το πιο σημαντικό γίνεται τη νύχτα στον ύπνο.....διότι κατά την διάρκεια της ημέρας όταν παίρνουμε την ζέση του ήλιου...είναι πολύ σημαντικό ...αρκεί όμως τη νύχτα όταν πέσουμε για ύπνο στο δωμάτιο μας να επικρατεί πλήρης σκοτάδι...χωρίς΄τεχνητά φώτα-λάμπες-νυχτερινές κλπ...διότι έτσι η ορμόνη μελατονίνη που εκκρίνεται από την επίφυση....μόνον τότε και μόνον τότε.....οταν υπάρχει απόλυτο σκοτάδι ενεργοπιείται και προάγει τον ύπνο μας καθώς ρυθμίζει τον 24ωρο ρύθμό του οργανισμού μας.

Τον χειμώνα ....όταν δεν έχουμε μεγάλη έκθεση του ήλιου πάνω μας....μιας πιάνει μια κατάθλιψη....και κατά προτίμηση χτυπάει το όργανο των πνευμόνων...γι' αυτό κι είμαστε επιρρεπείς σε αρρώστιες. Η έκκριση της μελατονίνης ΑΔΕΛΦΙΑ.....πρέπει να ένει σταθερή ώστε να μην επηρεάζεται από τις εποχικές μεταβολές....διότι είναι ο ισχυρός εκείνος παράγοντας ρύθμισης του βιολογικού μας ρυθμού....του βιολογικού μας ρολογιού.

Με τα τιμής  ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα