Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η 2Η ΔΟΣΗ


Νέο θρίλερ στην Κύπρο, μετά το "όχι" της Βουλής σε νομοσχέδιο, που αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της 2ης δόσης του δανείου....

Την απόρριψη μνημονιακού νομοσχεδίου αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης, κατά πλειοψηφία η βουλή.

Συγκεκριμένα, απορρίφθηκε με 21 "ναι" του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ και 22 "όχι", από ΑΚΕΛ, ΚΣ ΕΔΕΚ, του βουλευτή των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη, του βουλευτή Αμμοχώστου Ζαχαρία Κουλία και του βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών Νίκος Κουτσού.
Πρόκειται για το νομοσχέδιο περί συνεργατικών εταιρειών που μεταφέρει τις αρμοδιότητες αδειοδότησης ρύθμισης εποπτείας και λήψης εποπτικών μέτρων στα ΣΠΙ από την εποπτεία συνεργατικών εταιρειών, στην Κεντρική Τράπεζα.
Στο Προεδρικό σήμανε συναγερμός. Αμέσως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Γεωργιάδη.
Γύρω στις 21:25 προσήλθαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης προκειμένου, σε συνεννόηση με τα κόμματα, να προβούν σε ενδεχόμενες τροπολογίες των νομοσχεδίων περί Συνεργατικών Εταιρειών και περί της Αναδιάρθρωσης Χρηματοοικονομικών Οργανισμών, έτσι ώστε να επανέλθουν σε νέα συνεδρία της Ολομέλειας και να ψηφιστούν.
Το παρασκήνιο της Βουλής
Η Ολομέλεια διέκοψε την συνεδρίαση προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις για αναζήτηση διεξόδου στην κρίση που δημιουργήθηκε με την απόρριψη δύο νομοσχεδίων, η έγκριση των οποίων αποτελούσε προϋπόθεση για την εκταμίευση για δεύτερης δόσης της δανειακής σύμβασης ύψους €1,5 δις.
Μετά τη συζήτηση και ψηφοφορία επί των 14 νομοθετημάτων σχετικά με το μνημόνιο, η Ολομέλεια της Βουλής είχε προγραμματισμένο ολιγόλεπτο διάλειμμα προκειμένου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών να συζητήσει με τη διαδικασία του επείγοντος συμπληρωματικό προϋπολογισμό που κατέθεσε η Κυβέρνηση και που αφορά τα ταμεία προνοίας και να επανέλθει προς ψήφιση, ωστόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου απηύθυνε έκκληση προς όλα τα μέλη του Σώματος "να εκμεταλλευθούν" το διάλειμμα προκειμένου να αναζητηθούν συναινετικές λύσεις και να επανέλθουν εγκρίνοντας τα νομοσχέδια περί Συνεργατικών Εταιρειών και περί της Αναδιάρθρωσης Χρηματοοικονομικών Οργανισμών, τα οποία είχαν απορριφθεί με οριακή διαφορά.
Ο κ. Νεοφύτου εισηγήθηκε στο διάλειμμα να κληθεί στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και αφού υπάρξουν οι κατάλληλες συνεννοήσεις με τα κόμματα να συγκληθεί ή αμέσως μετά τα μεσάνυχτα ή την Παρασκευή νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας για να ψηφιστούν τα συγκεκριμένα νομοσχέδια.
Στην έκκληση Νεοφύτου ανταποκρίθηκε αμέσως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δηλώνοντας ότι "όλες οι ομάδες διαθέτουν τον απαραίτητο πατριωτισμό" ενώ και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, καθώς και εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ ο Βουλευτής Νίκος Νικολαΐδης όπως και ο ΓΓ των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης εξέφρασαν την συμφωνία τους.
Η Προεδρεύουσα της συνεδρίασης Μαρία Κυριακού αποφάσισε τη διακοπή προκειμένου να γίνουν οι σχετικές διευθετήσεις.
(Πηγή: 24h.com)



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα