Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πού κρύβονται οι μαύρες τρύπες , ή Νέα Φυσική στον Επιταχυντή Αδρονίων

Πού κρύβονται οι μαύρες τρύπες;



Πέντε χρόνια πριν είχε επίσημα τεθεί σε λειτουργία ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων – ο μεγαλύτερος στον κόσμο επιταχυντής στοιχειωδών σωματιδίων, που κατασκευάστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN).
Στην κατασκευή του επιταχυντή και τις έρευνες συμμετείχαν περισσότεροι από 10 χιλιάδες επιστήμονες από περισσότερες από εκατό χώρες.

Η Ρωσία είχε μία σημαντική τεχνολογική συμβολή στη δημιουργία του επιταχυντή, περίπου χίλιοι Ρώσοι επιστήμονες συμμετείχαν στην εργασία με τον επιταχυντή. Η εγκατάσταση προκάλεσε πολλές συζητήσεις – οι επιστήμονες υπολόγιζαν με τη βοήθειά της να πραγματοποιήσουν μεγάλες ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης του μυστηρίου της εμφάνισης του Σύμπαντος.
Ταυτόχρονα, τα ΜΜΕ τρόμαζαν με το τέλος του κόσμου λόγω των υποθέσεων για πιθανό σχηματισμό μικροσκοπικών μαύρων τρυπών στον επιταχυντή, οι οποίες θα καταπιούν αρχικά τον ίδιο τον επιταχυντή, και στη συνέχεια ολόκληρο τον πλανήτη. Όμως, η αποκάλυψη δεν συνέβη.
Όσον αφορά τις ανακαλύψεις, αν και έχει πραγματοποιηθεί ένας τεράστιος αριθμός εργασιών, οι πραγματικές ανακαλύψεις θα έρθουν στο μέλλον, λέει ο επικεφαλής επιστήμονας-φυσικός Αλεξέι Κουρέπιν:
Ο αριθμός των εργασιών είναι τεράστιος. Μόνο στη δική μας εγκατάσταση έχουν δημοσιευθεί εκατοντάδες εργασίες. Αλλά όλες αυτές είναι τρέχουσες εργασίες, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να προγραμματίσουμε τις περαιτέρω έρευνες. Πρέπει να βρούμε τέτοιες πυρηνικές αντιδράσεις, οι οποίες θα μας επέτρεπαν να πούμε με βεβαιότητα, ότι υπάρχουν νέες καταστάσεις της πυρηνικής ύλης. Προς τα εκεί οδεύουμε τώρα, επιλέγουμε εκείνες τις πυρηνικές αντιδράσεις, οι οποίες μπορούν να δώσουν αυτές τις πληροφορίες.
Το λεγόμενο Καθιερωμένο Πρότυπο που υπάρχει σήμερα – μία θεωρητική δομή των στοιχειωδών σωματιδίων – δεν είναι ολοκληρωμένο. Όπως υποθέτουν οι επιστήμονες, αυτό θα πρέπει να αποτελεί τμήμα μιας βαθύτερης θεωρίας της δομής του μικρόκοσμου. Αυτό αποκαλούν ως τη Νέα Φυσική. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι οι έρευνες στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων θα τους επιτρέψουν να πάρουν τουλάχιστον μια ιδέα για το τι είναι αυτή η βαθύτερη θεωρία.
Μιλάει ο αστροφυσικός Ολέγκ Νταλκαρόφ:
 Σπάνιες διαδικασίες, που είχε προγραμματιστεί να παρατηρηθούν στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων, σχετίζονταν κυρίως με την προσπάθεια ανακάλυψης του λεγόμενου μποζονίου Χιγκς. Πρόκειται για ένα μοναδικό σωματίδιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ύπαρξη μάζας στα στοιχειώδη σωματίδια, που παρατηρούνται σήμερα. Πρόκειται για ένα ενιαίο πεδίο, το οποίο συνδέει όλα τα παρατηρούμενα φαινόμενα, όλα τα παρατηρούμενα σωματίδια, το οποίο προσδίδει σε αυτά τα σωματίδια εκείνες τις ιδιότητες, που ήδη γνωρίζουμε. Χωρίς αυτό το σωματίδιο οι σύγχρονες θεωρίες είναι μετέωρες.
Τώρα επιστήμονες από τη Ρωσία συμμετέχουν σε όλα τα μεγάλα πειράματα στον επιταχυντή. Το 2012 η Ρωσική Ομοσπονδία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο CERN ως συνδεδεμένο μέλος. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό θα αυξήσει σημαντικά τη συμβολή της στις εργασίες στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων.


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα