Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Θετική Σκέψη – Συμβουλές και Οφέλη

thinkpos1
Οι σκέψεις σας είναι το σχήμα της πραγματικότητας στο μυαλό μας, τόσο στο παρελθόν, όσο στο παρόν και στο μέλλον. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση της δύναμης των θετικών σκέψεων αλλά και των συνεπειών της αρνητικής σκέψης.
Η θετική σκέψη ορίζει αυτό που ονομάζουμε αισιοδοξία. Ένας αισιόδοξος αναγνωρίζει τις αρνητικές συγκυρίες, αλλά επιλέγει να δει την θετική όψη και αναζητά «το κρυφό δώρο» πίσω από το αρνητικό γεγονός ή την δυνατότητα που έχει να αλλάξει την κατάσταση προς όφελος του. Οι αισιόδοξοι θα ανησυχήσουν και θα αγχωθούν αλλά δεν θα μείνουν στάσιμοι στις ανησυχίες τους. Και παρόλο που μερικές φορές έχουν μια αίσθηση ήττας, ξέρουν πως αυτό το συναίσθημα είναι προσωρινό και επιλέγουν να τονίσουν τη θετική τους σκέψη.

Τα οφέλη της θετικής σκέψης
  • Βελτιώνει σημαντικά την διάθεσή σας. Η θετική σκέψη οδηγεί το άτομο σε μια κατάσταση ηρεμίας, γαλήνης, χαράς, ευτυχίας και αισιοδοξίας. Αν σκέφτεστε θετικά θα χαμογελάτε πιο εύκολα και πιο πολύ.
  • Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι μια θετική σκέψη έχει ευεργετική επίδραση και στην υγεία μας. Στο «Μπορείτε να θεραπεύσετε τη ζωή σας» από την Hay Louise μπορείτε να βρείτε πρακτικές συμβουλές και θετικές επιβεβαιώσεις για να θεραπεύσετε μια σειρά από ασθένειες.
  • Αφθονία και πολύτιμες συμπτώσεις. Μια θετική στάση διατηρείται μέσω της θετικής σκέψης και φέρνει κοντά μας γεγονότα και ανθρώπους που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας.
  • Σκεπτόμενοι θετικά είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσετε και να συνδεθείτε με τους άλλους. Η θετική διάθεση θα σας κάνει πιο ελκυστικούς.
  • Η θετική σκέψη δημιουργεί ένα καθαρό μυαλό και μας δίνει κουράγιο.
  • Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η σκέψη έλκει καταστάσεις και πράγματα. Δώστε στις αρνητικές σκέψεις λιγότερη προσοχή, έτσι σταδιακά θα συρρικνώνονται και σύντομα θα εξαφανιστούν εντελώς.
Και τέλος, μερικές απλές συμβουλές για να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις:
  • Οι περισσότερες αρνητικές σκέψεις δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα αλλά τους φόβους μας. Φροντίστε να μπείτε στη διαδικασία να αμφισβητήσετε αυτές τις αρνητικές σκέψεις αντί να τις ανυψώσετε και να τις κάνετε πραγματικότητα.
  • Δημιουργήστε ένα άλλο σενάριο. Κάντε ένα σενάριο θετικότερο και με καλύτερη διάθεση αντί να σκέφτεστε συνέχεια το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Το μυαλό σας έχει την δυνατότητα να σκεφτεί και η φαντασία σας έχει τη δυνατότητα να πλάσει αυτό το σενάριο με έναν πιο όμορφο τρόπο.
  • Υπάρχουν πάντα πράγματα και στιγμές στο τώρα που σας έχουν διαφύγει. Φέρτε την προσοχή σας στο τώρα και στην πραγματικότητα, δείτε όλα τα στοιχεία αναλυτικά και μην αφήσετε να επικρατήσουν οι αρνητικές σκέψεις.
Περιέβαλλε τον εαυτό σου με θετικούς ανθρώπους που θα σε ωθήσουν προς το καλύτερο.
Εξάλειψε όσους προσπαθούν να σε απομακρύνουν από αυτό.



Βιβλιογραφία: Η δύναμη της θετικής σκέψης, Gilbert Oakley, Εκδ. Μπίμπης/Στερέωμα
Θετική Σκέψη, Vera Peiffer, Εκδ. Διόπτρα
Μπορείτε να θεραπεύσετε τη ζωή σας, Louise Hay

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα