Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κίνδυνος να “κλείσει” το αμερικανικό κράτος

White_house01-03august2013

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για την πιθανότητα ενός οικονομικού «μπλακ-άουτ», προειδοποίησε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου. Και αυτό μπορεί να συμβεί επειδή οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται ότι αδυνατούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση στο θέμα του προϋπολογισμού μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν για περικοπές των δαπανών, μέτρο που δεν βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση Ομπάμα κι έτσι είναι ορατή η αδυναμία συμφωνίας πριν από την 30η Σεπτεμβρίου που είναι το τέλος του φορολογικού έτους 2013.
Η Ελληνοαμερικανίδα διευθύντρια του γραφείου προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Σίλβια Μάθιου Μπάρουελ σε ενημερωτικό της σημείωμα προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες γνωστοποίησε το ορατό πρόβλημα καθώς επίσης και τον σχεδιασμό για τη διατήρηση ενός προσωπικού ανάγκης στις βασικές δημόσιες υπηρεσίες, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση.
Σύμφωνα με το Reuters τόνισε επίσης ότι «υπάρχει αρκετός χρόνος για το Κογκρέσο να αποτρέψει το πρόβλημα, καθώς και η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να θεσπίσει ένα βραχυπρόθεσμο ψήφισμα για τη χρηματοδότηση των κρίσιμων λειτουργιών της κυβέρνησης».
Πηγή: ABC News, ANA-MPA, Reuters
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα