Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΝΩΣΗ - Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Για να καταλάβει κανείς τι είναι η ύπνωση, πρέπει να εξετάσει τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου νου, που εκδηλώνονται σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας.

Το πρώτο επίπεδο ή στάδιο ονομάζεται βήτα και είναι το επίπεδο της πλήρους συναίσθησης. Λειτουργούμε σ' αυτό το επίπεδο επί δεκαέξι περίπου ώρες κάθε μέρα. 

Κύρια αποστολή αυτού του επιπέδου είναι η ρύθμιση των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού, όπως ο καρδιακός ρυθμός, η αναπνοή, οι νεφρικές λειτουργίες, η πέψη κ.λπ. 

Περίπου το 75% του επιπέδου βήτα, ή του συνειδητού νου, ξοδεύεται για την παρακολούθηση αυτών των ζωτικών σωματικών λειτουργιών. Έτσι, μόνο ένα ποσοστό 25% του συνειδητού νου απομένει για να ασχοληθεί με αυτό που γνωρίζουμε ως συνειδητές σκέψεις.

Το δεύτερο επίπεδο είναι αυτό που ονομάζουμε άλφα. Το ‘’άλφα’’ αντιστοιχεί στο υποσυνείδητο, και μ' αυτό ασχολούμαστε στην ύπνωση. 

Αυτό το επίπεδο χαρακτηρίζεται από ικανότητα συγκέντρωσης σε ποσοστό 95 έως 100% — πολύ ανώτερο από την απόδοση 25% του συνειδητού ή βήτα επιπέδου. 

Παραδείγματα δραστηριότητας στο επίπεδο άλφα είναι η ύπνωση, ο διαλογισμός η βιοανάδραση, η ονειροπόληση, το πέρασμα στον φυσικό ύπνο και η αφύπνιση. Η ύπνωση είναι μια φυσική κατάσταση του νου. Δεν είναι ύπνος. 

Όταν είναι κανείς υπνωτισμένος, εξακολουθεί να έχει πλήρη επίγνωση.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα