Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Τρόπος εργασίας των σκοτεινών και η Ζωντανή Ηθική

statue-liberty-closeup

Έχεις δίκιο να πιστεύεις ότι σε όλες τις απόπειρες των σκοτεινών υπάρχει ένα ορισμένο σύστημα. Ακριβώς, αγωνίζονται να δυσφημίσουν κάθε αγνή έναρξη. Και ο ευκολότερος τρόπος να το πετύχουν είναι να φέρουν σκοτεινά ή ανεύθυνα άτομα μέσα σε μια αγαθοεργή δραστηριότητα. Να γιατί τα βιβλία της Διδασκαλίας επιμένουν τόσο πολύ στην διάκριση σχετικά με τους νεοφερμένους. Η διάκριση είναι το κλειδί για την επίτευξη και την επιτυχία. Αυτή είναι η πρώτη ιδιότητα που θα πρέπει να αναπτύξει ένας μαθητής. Συνεπώς, η ιδέα να οργανώσουμε ομάδες για την μελέτη της επιστήμης και της τέχνης είναι σοφή και ωφέλιμη από κάθε άποψη. Αυτές οι μελέτες εναρμονίζονται με το έργο της αυτοτελειοποίησης που υποδεικνύεται από την Διδασκαλία πιο πολύ από κάθε τι άλλο. Επιπλέον, αυτό θα δώσει μια καλή ευκαιρία να παρατηρήσουμε τους χαρακτήρες των σπουδαστών και να δεχτούμε στην Διδασκαλία της Ζωντανής Ηθικής μόνο άτομα που έχουν δοκιμαστεί καλά.

Η Επιστήμη, η Τέχνη και η Ζωντανή Ηθική συνιστούν μια ωραία τριάδα. Έτσι, έχε το ως κανόνα ότι αυτό που μετράει δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα, και άφησε αυτούς που είναι ανίκανοι να ακολουθήσουν την ατραπό του Φωτός να φύγουν. Ας θυμηθούμε ότι κάποτε, αφού είχε τελειώσει ο Βούδας το κήρυγμά Του, πέντε χιλιάδες από τους οπαδούς Του Τον εγκατέλειψαν και παρέμεινε μόνο μια μικρή ομάδα. Αλλά ο Μεγάλος Διδάσκαλος χαμογέλασε και είπε: «Είναι καλό που το άχυρο χωρίστηκε από τον σπόρο. Μένει η κοινότητα που είναι ισχυρή στην ενότητά της.» Ναι, οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι εκτιμούν ένα στενά ενωμένο σώμα δοκιμασμένων συνεργατών και ποτέ δεν αναζητούν μάζες ανθρώπων.
Θα παραθέσω από την Διδασκαλία:
«Είχαν τον λόγο τους οι αρχαίοι σοφοί που επέλεγαν να ασχολούνται με κάποια τέχνη ή χειροτεχνία. Καθένας έπρεπε να αποκτήσει κάποια δεξιότητα των χεριών. Είχαν κατά νου ένα μέσο συγκέντρωσης. Καθένας, στον αγώνα του για τελειοποίηση, ενέτεινε έτσι την βούληση και την προσοχή του. Ακόμη και στα λίγα αντικείμενα που έχουν φτάσει ως εμάς μπορεί να διαπιστωθεί μια υψηλή ποιότητα δεξιότητας στα χειροποίητα έργα. Ακριβώς τώρα, έχει έλθει πάλι ο καιρός να επιστρέψουμε στην ποιότητα της εργασίας με τα χέρια. Είναι αδύνατον να θέσεις πνευματικούς περιορισμούς μέσα στα όρια των μηχανών. Είναι αναγκαίο να βρούμε τον χρόνο να παραγάγουμε μια ποιότητα χειροποίητων κατασκευών που θα αναζωογονήσει την φαντασία. Ακριβώς, η ποιότητα και η φαντασία ενώνονται πάνω στα σκαλοπάτια της πύρινης επίτευξης.»
Δεν νομίζεις ότι αυτό είναι μια όμορφη προτροπή για την ίδρυση νέων ομάδων;
Οι επιστολές της Έλενας Ρέριχ, 1929,1938, τόμος 1, σελ. 334-5 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα