Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τα πρόσωπα μπορούν να αποκαλύψουν κατά πόσο οι άνθρωποι είναι ομοφυλόφιλοι


Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα, οι άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να προσδιορίσουν με μια ματιά εάν κάποιο άλλο άτομο είναι ομοφυλόφιλο.

Μια μελέτη του πανεπιστημίου της Ουάνσινγκτον που δημοσιεύθηκε από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Επιστήμης, βρήκε ότι οι άνθρωποι είναι συχνά σε θέση να μαντέψουν με ακρίβεια τη σεξουαλικότητα κάποιου άλλου ατόμου κοιτάζοντας για λίγο το πρόσωπό του.

Σε 129 φοιτητές, 92 από τους οποίους ήταν γυναίκες, έδειξαν ασπρόμαυρες φωτογραφίες μιας γυναίκας ή ενός άνδρα για 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου και ήταν σε θέση να μαντέψουν το σεξουαλικό προσανατολισμό της/του με αρκετή ακρίβεια.

Οι συμμετέχοντες μάντεψαν τη σεξουαλικότητα των γυναικών με ακρίβεια 65% και τη σεξουαλικότητα των ανδρών με ακρίβεια 57%.

Οι συντάκτες της μελέτης λένε ότι δεν είναι εντελώς σαφές πώς οι στιγμιαίες κρίσεις σχηματίζονται, αλλά πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα δείχνουν μια 'διαδικασία διακρίβωσης', η οποία με ταχύτητα καθορίζει πώς το πρόσωπο ενός άλλου ατόμου είναι φτιαγμένο, από την άποψη της απόστασης των χαρακτηριστικών μεταξύ τους και μια 'επεξεργασία φυσιογνωμίας', που εξετάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ατόμου, οι οποίες βοηθούν τους ανθρώπους να καθορίζουν τη σεξουαλικότητα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, στους φοιτητές έδειξαν εικόνες ανδρών και γυναικών για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου κανονικά και μετά ανάποδα, όπου η 'επεξεργασία φυσιογνωμίας' είναι μειωμένη.

Η επιτυχία στο τι μάντεψαν για τη σεξουαλικότητα του προσώπου με την εικόνα ανάποδα ήταν μικρότερη, αλλά ήταν και πάλι πάνω από ένα ποσοστό τυχαίο.

Ο Joshua Tabak, ένας φοιτητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, δήλωσε: "Μπορεί να είναι παρόμοιο με το πώς δε χρειάζεται να σκεφτούμε αν κάποιος είναι άνδρας ή γυναίκα, μαύρος ή λευκός.

Αυτές οι πληροφορίες μας φέρνουν αντιμέτωπους με την καθημερινή ζωή".

Ο Tabak πρόσθεσε ότι "οι άνθρωποι από παλαιότερες γενιές ή διαφορετικών πολιτισμών που μπορεί να μην έχουν μεγαλώσει γνωρίζοντας ότι αλληλεπιδρούν με τους gay" ήταν λιγότερο ικανοί να μαντέψουν τη σεξουαλικότητα με ακρίβεια.

Η ίδια η μελέτη προτείνει ότι αν τα αποτελέσματα είναι ακριβή, "φαίνεται ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός της μειονότητας δεν είναι το κρυφό στίγμα που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι. Πράγματι, η ανάγκη για την προστασία των ομοφυλοφίλων από τις διακρίσεις φαίνεται να είναι ολοένα και πιο επιτακτική, στο βαθμό που ο σεξουαλικός προσανατολισμός της μειονότητας σιωπηρώς προκύπτει από τις πτυχές της προσωπικής εμφάνισης που είναι συνήθως διαθέσιμες προς θεώρηση (π.χ. τα πρόσωπα)".


Του Stephen Gray
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα