Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σε Ποια Μέρη Του Πλανήτη Είναι Νόμιμη Η Μαριχουάνα;

2013_08_WorldWeed_1

Με την πολιτική μεταρρύθμιση να αναπτύσσει ταχύτητα, εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να θυμόμαστε το νομικό καθεστώς της μαριχουάνας σε ολόκληρο τον κόσμο.


Μέχρι στιγμής, έχει σημειωθεί πρόοδος κυρίως μέσω αποποινικοποίησης και κυρίως στις χώρες της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης.
Η νικητήρια περίπτωση πολιτικής περί αποποινικοποίησης των ναρκωτικών είναι της Πορτογαλίας, όπου ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα της χώρας - τα ναρκωτικά - λύθηκε απλά ανάγοντας το ως ένα πρόβλημα υγείας και όχι ποινικής δικαιοσύνης.
Ωστόσο, όταν πρόκειται απλά για μαριχουάνα, φαίνεται να υπάρχει ένα υπερβολικό ποσό αντίστασης προς την νομιμοποίηση τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Στην προκειμένη περίπτωση: Από την στιγμή που το κοινοβούλιο της Ουρουγουάης εγγυήθηκε  να κάνει τη χώρα την πρώτη στον κόσμο που θα νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα (τόσο για αναψυχή όσο και για ιατρικές χρήσεις) μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τα Ηνωμένα Έθνη γρήγορα προειδοποίησαν για «σοβαρές συνέπειες» που θα ακολουθήσουν .
Αλλά ο πρόεδρος της Ουρουγουάης  Jose Mujica είναι ένθερμος υποστηρικτής της νομιμοποίησης και τη θεωρεί ως μια πολλά υποσχόμενη λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα του εμπορίου ναρκωτικών  στη Λατινική Αμερική. Έτσι, αν η Ουρουγουάη αποφασίσει να μην λάβει σοβαρά υπόψη την προειδοποίηση του ΟΗΕ, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε.
Μια τελευταία παρατήρηση: Αν κοιτάξετε προς την Άπω Ανατολή της Ασίας, υπάρχει μια χώρα στον κόσμο όπου η μαριχουάνα δεν έχει πραγματικά απαγορευθεί.
Προφανώς , η μαριχουάνα δεν έχει ταξινομηθεί ως φάρμακο στη Βόρεια Κορέα και συμβαίνει να είναι ένας δημοφιλής τρόπος για τους στρατιώτες και άλλους εργάτες της κυβέρνησης να περνούν την ημέρα τους.
Από leafscience
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα