Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ


Σ’ενάμισυ περίπου αιώνα οι Αρχαίοι Έλληνες, αυτή η τεράστια φυλή, παρά τα μειονεκτήματά της, έδωσαν κάποιες από τις πιο ονομαστές μάχες της Ιστορίας, της Παγκόσμιας Ιστορίας. Η κουβέντα έχει το νόημά της. Εάν ο άλλος δεν το πιάνει, δεν είναι κακό να του το πεις. Λοιπόν.

Απ’αυτούς και μ’αυτούς τους πολέμους γεννήθηκε η ελληνική κυριαρχία των Ελλήνων, των Αρχαίων Ελλήνων, στον τότε γνωστό κόσμο. Κι όταν μιλάμε για κυριαρχία εννοούμε και πολιτική, και πολιτιστική. Βεβαίως και οικονομική

«Πόλεμος Πατήρ Πάντων». Η μεγάλη κουβέντα του Ηράκλειτου, του αποκαλεσθέντος και «Σκοτεινού φιλοσόφου». Την είπε την ατάκα των τριών λέξεων ο Έφεσιος και εννοούσε τα πάτρια εδάφη.


Οι Αθηναίοι, όμως, οι πρώτοι καπιταλιστές, και σίγουρα οι πρώτοι ιμπεριαλιστές της ανθρώπινης Ιστορίας, όπως σήμερα οι Αμερικάνοι, στήριξαν τον επεκτατισμό τους στην στρατιωτική, δηλαδή τη ναυτική τους ανωτερότητα.

Και για να κλείσουμε αυτό που αναφέρουμε με αφορμή την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος: Ακριβώς από τις μεγάλες μάχες των Ελλήνων μπήκαν τα θεμέλια για το πώς διεξάγονταν ο πόλεμος στους κατοπινούς αιώνες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα