Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΖΩΙΑΣ


Ποιο είναι, λέει, το μυστικό της μακροζωίας. Εγώ θα στο πω. Με αφορμή τα 95α γενέθλια του αειθαλούς Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπεσε η σχετική χαρτούρα. Και τι λέει ο ίδιος ο επίτιμοςκαι πρώην πρωθυπουργός.

Ωμά λαχανικά για τον Μητσοτάκη, φρούτα, όσπρια, χόρτα, μέλι και κυρίως λάδι. Καιπερπάτημα, που το θεωρεί την καλύτερη άσκηση. Και κάθε Δευτέρα απαραιτήτως θα φάει τηφασολάδα του.

Αυτά λέει ο ίδιος ο Μητσοτάκης.  Για τον αποδυτηριάκια δεν υπάρχει μυστικό, ούτε μυστικάμακροζωίας. Καρατσεκαρισμένο αυτό.
Ένας υπεραιωνόβιος π.χ. λέει ξεπέρασε τα εκατό χρόνια διότι δεν έφαγε ποτέ κρέας. Κι άλλος, επίσης υπεραιωνόβιος λέει ότι η μακροζωία μου οφείλεται διότι έφαγα πολύ κρέας.

Δεν βρίσκεις άκρη. Να πούμε, όμως, και το πιο σημαντικό, για να τελειώνουμε. Το ζητούμενο είναι το μυστικό της ευζωίας, όχι της μακροζωίας. Όχι να ζήσεις όσο γίνεται περισσότερα χρόνια, ούτε να ζήσεις όπως θέλεις. Αλλά;

Να ανακαλύψεις το μυστικό, αν υπάρχει αυτό, της αξίας της ζωής. Σίγουρα αυτό είναι…, ποιο είναι;…, όταν οφελεί μόνον εσένα και δεν βλάπτει τον άλλον. Άσε, μη μπούμε στο λαβύρινθο. Μας περιμένει ο γιος της Πασιφάης, της μητέρας του Μινώταυρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα