Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Το ελατήριο...Υπάρχει άραγε τρόπος αποσυμπίεσης ?



Όταν γεννιόμαστε όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα «ελατήριο» το οποίο στην παιδική μας ηλικία είναι απόλυτα ελεύθερο και πάλλεται με 
ευκολία σε κάθε καινούργια διαδρομή της ζωής. Τα παιδιά έχουν την ιδιότητα να αντιμετωπίζουν τα πράγματα με περισσότερη ελαστικότητα μέσα από αυτό το ελατήριο. Από τη στιγμή που αρχίζουν τα πρέπει- το σχολείο κλπ σε αυτό το ελατήριο επάνω μπαίνουν το άγχος, ο θυμός, πίεση συναισθηματική κλπ. Με αποτέλεσμα αυτό το ελατήριο να συμπιέζεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Όσο περνούν τα χρόνια το ελατήριο όλο και συμπιέζεται, γιατί δεν έχουμε μάθει πώς να το αποσυμπιέζουμε για να έχει μονίμως την παιδική ελαστικότητα.
Τα πολύ μεγάλα συμβάντα της ζωής μας από πόνους, προβλήματα, δυσκολίες βάζουν μεγάλο βάρος πάνω σε αυτό το ελατήριο.
Έτσι φτάνουμε σε μια ηλικία όπου ανάλογα με τον άνθρωπο + τις καταστάσεις  όπου το ελατήριο αυτό μπορεί να ελίσσεται οριακά. Είναι το σημείο που νιώθουμε απόλυτα μουδιασμένοι και μαγκωμένοι και αντιλαμβανόμενοι ελάχιστα βήματα για αλλαγή στη ζωή μας. Δεν έχουμε κουράγιο και τρόπο εξέλιξης γιατί το ελατήριο έχει επάνω του το βάρος από όλα μας τα χρόνια.
Το ελεύθερο ελατήριο που έχουν τα παιδιά τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν φόρα και να δοκιμάζουν ξανά και ξανά αυτό που έχουν σκοπό να κάνουν, με το ίδιο σθένος και την ίδια διάθεση, ίσως με περισσότερο πείσμα. Αυτό τον ελιγμό τα παιδιά τον έχουν από τη φύση τους γιατί το ελατήριο τους είναι εντελώς ελεύθερο.
Όπως σε μας με τη συμπίεση που έχει υποστεί και με το βάρος από το όλο χθες δεν μας επιτρέπει φόρα. Οριακά μικρά βήματα.
Αν ξέραμε πως αδειάζει αυτό το ελατήριο για να μπορέσουμε να το αποσυμπιέσουμε και να το φέρουμε στην αρχική του μορφή, μαζί με τη γνώση που έχουμε αποκομίσει από την ζωή μας θα κάναμε θαύματα.
Υπάρχει άραγε τρόπος αποσυμπίεσης ?
Μα φυσικά και υπάρχει…

( ελευθερία ) 


Δωροθέα 

Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Πώς να μη συμπιέζω επιπλέον το ελατήριο?


Κάποιες φροντίδες ως προς τον εαυτό μας και το σώμα μας 

λειτουργούν κάθε μέρα από μόνες τους, μέσα από τη σοφία του σώματος μας, ενώ άλλες τις αναλαμβάνουμε εμείς, σε καθημερινή βάση. Όπως είναι η τροφή μας.
Μπορούμε σε αυτές που αναλαμβάνουμε εμείς στην καθημερινότητά μας, να είναι και το «άδειασμα» του εαυτού μας από σκέψεις, άγχος, συναισθήματα.
Μπορούμε να ξεκινήσουμε με ένα «ημερολόγιο» και μέσα σε αυτό να καταγράφουμε με λεπτομέρεια όλα όσα σκεφτήκαμε μέσα στη μέρα μας. Αυτά που θα θέλαμε να πούμε αλλά δεν τα είπαμε για να μη στεναχωρήσουμε κάποιον, γιατί ντραπήκαμε κλπ.
Τα συναισθήματα που είχαμε κατά τη διάρκεια της μέρας, όπως θυμός, άγχος. Να αναζητήσουμε γιατί εμφανίζετε ο θυμός και κάτω από ποιες συνθήκες.
Μπορείτε να πάρετε βοήθεια από το 1ο μυστικό πέρασμα.
Στην αρχή αυτής της διαδικασίας μπορεί να ξεχνάτε κάποια κομμάτια της μέρας σας και να σας εμφανίζονται την επομένη.
Όμως αυτός το τρόπος «εκτόνωσης» όταν μπει στην καθημερινότητά σας και γίνει μία συνήθεια, θα δείτε ότι θα λειτουργείτε καλύτερα μέσα στη μέρα σας.
Όσο περισσότερο παρατηρώ τον εαυτό μου και όσο πιο πολύ συζητάω μαζί του τα πάντα, τόσο πιο πολύ θα τον μαθαίνω.

Αυτός είναι ένας τρόπος για να μη συμπιέζεται το ελατήριο μας παραπάνω. 
( ελευθερία )

Δωροθέα 
Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα