Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ, ΚΟΨΕΙ ΧΕΡΙ



Δεν σκοτώνεις τον γιο σου επειδή έπεσε στο ναρκωτικό. Έτσι το «λύνουν» το πρόβλημα και οι ουρακοτάγκοι. Ούτε θα διώξεις από το σπίτι την κόρη σου επειδή από τα δεκαοκτώ άρχισε τις βύζητες.
 
Πριν λίγες μέρες στη Λαμία επαναλήφθηκε μία «έκθεση» από το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες», όπου ο κόσμος αγόραζε προϊόντα κατ’ευθείαν από τους παραγωγούς. Φασόλια Φαρσάλων,Πατάτες Νευροκοπίου, Μέλι Λαμίας κ.α.
 
Στις σάπιες κοινωνίες, όπου παίζει κάργα ο λαϊκισμός, συκοφαντείται ο μεσάζοντας. Η κουβέντα είναι μία. Ο μεσάζων είναι απαραίτητος. Τόσο απαραίτητος στην εθνική οικονομία, όσο ο παραγωγός. Τι λέμε. Όσο ο καταναλωτής έχει ανάγκη τον παραγωγό, άλλο τόσο έχει και τον μεσάζοντα και τον πωλητή. Αλυσίδα είναι η δουλειά. 

 
Αν μια κοινωνία την πηδάει ο μεσάζοντας, το πρόβλημα το έχει η κοινωνία. Αν δεν ήταν άρρωστη η κοινωνία, τότε δεν θα είχε ούτε χαραμάδα περιθώριο ο μεσάζων να εκβιάζει, να αισχροκερδίζει.
 
Ζητήματα που στις δυτικές κοινωνίες έχουν λυθεί εδώ και αιώνες ταλαιπωρούν τον Έλληνα. Δεν είμαι στην γερμανική κατοχή να αμολυθώ στην ελληνική επαρχία να κάνω μαύρη αγορά. Τη ντομάτα και την πατάτα την θέλω να την αγοράσω στο μανάβικο, στο σούπερμάρκετ.
 
Δεν μας αρέσουν οι εκπαιδευτικοί, να τους καταργήσουμε. Και τους πολιτικούς, τι τους χρειαζόμαστε; Ρε, να μην πληρώνουμε φόρους, να μην υπάρχει κράτος.
 
Δεν πάει έτσι, όμως. Και ο μεσάζοντας είναι στο παιχνίδι, και ο μπάτσος, και ο επιχειρηματίας, και ο δήμαρχος, και ο δικαστικός κλητήρας. Όλοι παίζουν στην ομάδα. 
 
Η κοινωνία στην Ελλάδα νοσεί. Γι’αυτό δεν λειτουργεί σωστά και με υγεία ο παραγωγός, ο μεσάζοντας, αλλά και ο πολίτης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα