Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Πνευματική Τροφή από τα Φυτά μέχρι τον Θεό

[...] Πριν ολοκληρώσω, θα σας πω ακόμα ένα πράγμα που είναι επίσης σε σχέση με τη διατροφή. Όταν περνάτε μέσα από μεγάλες δοκιμασίες, όταν όλα σπάνε και σείονται μέσα σας, σημαίνει ότι ο Ουρανός αποφάσισε να σας "φάει", συμβολικά μιλώντας, δηλαδή να σας δεκτεί, να σας δεκτεί επάνω, ανάμεσα στα πιο εκλεκτά όντα: σας καθαρίζει λοιπόν για την ώρα, σας πλένει, σας αφαιρεί όλα τα δύσπεπτα, βλαβερά στοιχεία για να κρατήσει μόνο ό,τι είναι εξαίσιο και κατάλληλο για τη γιορτή του. 

Ακόμα και οι απόστολοι, πριν γίνουν αποδεκτοί στο συμπόσιο του και αυτοί έπρεπε να συνθλιβούν, να καθαριστούν. 

Να η σημασία των μεγάλων δοκιμασιών, κι αν αυτές δεν έχουν ακόμα έρθει, σημαίνει ότι ο Ουρανός δεν σας βρίσκει ακόμα αρκετά ώριμους και αντάξιους για να γίνετε κάτι σαν μια τροφή γι' Αυτόν.



Θα πείτε: "Μα πρόκειται για κανίβαλους επάνω!" Όχι, είναι καθαρά συμβολικό, είναι ένας μεταφορικός τρόπος παρουσίασης της Αλήθειας. Κοιτάξτε: τα φυτά, τρώνε ορυκτά, τα ζώα τρώνε τα φυτά, οι άνθρωποι τρώνε τα φυτά και τα ζώα... Λοιπόν, με τη σειρά τους και οι άνθρωποι τρώγονται από κάτι άλλο... 

Όμως, όπως υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν το ζωϊκό βασίλειο ως τροφή τους παρά μόνο τα παράγωγα αυτού, δηλαδή τα αυγά, το γάλα, το μέλι κλπ, έτσι υπάρχουν στον αόρατο κόσμο όντα που τρέφονται από τα παράγωγα των ανθρώπων, δηλαδή από τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους, από τις ακτινοβολίες και τις εκπορεύσεις τους. 

Αν αυτές οι σκέψεις τους και τα συναισθήματα είναι σκοτεινά, τότε απορροφώνται από οντότητες πολύ χαμηλές εξέλιξης, ενώ οι φωτεινές σκέψεις και τα αγνά, φωτεινά συναισθήματα απορροφώνται από τους Αγγέλους. Και οι Άγγελοι με τη σειρά τους, δίνουν τροφή στους Αρχάγγελους και οι Αρχάγγελοι δίνουν τροφή στις Αρχές και ούτω καθ'εξής μέχρι τα Σεραφείμ που προσφέρουν την τροφή στον ίδιο το Θεό. Ο Θεός παίρνει τα φρούτα που του προσφέρουν τα Σεραφείμ και τα φρούτα των Σεραφείμ είναι η πιο Αγνή κατάσταση Αγάπης [...]




Omraam Mikhael Aϊvanhov, Άπαντα, Χράνι Γιόγκα, το Γιόγκα της διατροφής, εκδόσεις Prosveta


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα