Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ


Άσκηση Τρίτη
Κατά τον τρίτο και τέταρτο μήνα οι ασκήσεις σας γίνονται πιο βαθιές, πιο όμορφες και πιο αποτελεσματικές.
Η τρίτη άσκηση περιλαμβάνει τις δυο πρώτες, αλλά προχωράει και πέρα από αυτές.
Βήμα Πρώτο
Διαλέξτε πάλι ένα μέρος στο σπίτι ή στον κήπο σας και εκεί χαλαρώστε το σώμα σας, γαληνέψτε τα συναισθήματα και ηρεμείοτε το νου σας.
Απολαύστε αυτή την κατάσταση χαλάρωσης για λίγο και υστέρα διαβάστε τα παρακάτω:
«Μη ζητάς, ω δισευλογημένε, να φτάσεις την πνευματική ουσία προτού ο νους απορροφήσει. Δεν αναζητάται έτσι η σοφία.

Μόνο σε κείνον που έχει βάλει στο νου χαλινάρι και που βλέπει τον κόσμο σαν μέσα σε καθρέφτη, μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος με σιγουριά τις εσωτερικές αισθήσεις.
Μόνο εκείνος που ξέρει πως οι πέντε αισθήσεις είναι πλάνη και δε μένει κάτι παρά τα δυο που βρίσκονται στο μέλλον, μπορεί να γίνει δεκτός στο μυστικό του μετατοπισμένου Σταυροειδούς.
Η ατραπός που βαδίζει ο Εξυπηρετητής είναι η ατραπός του πυρός που περνάει μέσα από την καρδιά του και που οδηγεί στο κεφάλι.
Ούτε στην ατραπό της τέρψης ούτε στην ατραπό του πόνου μπορεί να επιτευχθεί η απελευθέρωση και να έρθει η σοφία.
Με το ξεπέρασμα των δυο, με τη συγχώνευση του πόνου με τη χαρά, φτάνουμε στο τέρμα, το τέρμα εκείνο που βρίσκεται στο μέλλον σαν ένα σημείο φωτός που διακρίνεται στο σκοτάδι μιας χειμωνιάτικης νύχτας. Το σημείο αυτό του φωτός μπορεί να μας θυμήσει το μικροσκοπικό κερί μέσα στη μονοτονία κάποιας σοφίτας, όμως — καθώς βαδίζουμε στην ατραπό που οδηγεί σε αυτό το φως, μέσω της συγχώνευσης των ζευγών των αντιθέτων— το μικροσκοπικό αυτό σημείο, ψυχρό και τρεμοσβήνον, μεγαλώνει με σταθερή ακτινοβολία, ωσότου το θερμό φως κάποιας φωτοβόλου λυχνίας έρθει στο μυαλό του περιπλανώμενου στο δρόμο.
Συνέχισε το δρόμο σου, ω Προσκυνητή, με σταθερή εγκαρτέρηση.
Δεν υπάρχει κάποιο κερί ούτε κάποια γήινη λυχνία που καίει με λάδι.
Η ακτινοβολία ολοένα μεγαλώνει ωσότου η ατραπός τελειώνει σε μια αστραποβολή δόξας και αυτός που περιπλανιέται μέσα στη νύχτα γίνεται παιδί του ήλιου και εισέρχεται μέσα από τις πύλες της ακτινοβόλας εκείνης σφαίρας».
(Αλίκη Μπέιλη ”Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας”.)
Αφού διαβάσατε αυτές τις γραμμές κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ότι στέκεστε ψηλά πάνω σε ένα βουνό. Κοιτάξτε γύρω σας, μέσα στη φαντασία σας, και προσπαθήστε να δείτε τα δέντρα, τα λουλούδια, τα πουλιά, τα ποταμάκια και τα άλλα θαύματα της Δημιουργίας.
Μη βιάζεστε, με την άνεση σας.
Ύστερα, σηκώνοντας τα χέρια σας, μέσα στη φαντασία σας, ευλογήστε τον κόσμο, ευλογήστε την ανθρωπότητα, ευλογήστε όλα τα ζωντανά πλάσματα, τα δέντρα και τα λουλούδια, λέγοντας πολύ αργά:
«Είθε η Θεία Αγάπη, το Φως και η Ομορφιά να είναι η καθημερινή πνοή και σκέψη μας και είθε το Φως, η Αγάπη και η Δύναμη να αποκαταστήσουν το Σχέδιο πάνω στη γη».
Αφού πείτε αυτήν την προσευχή, φανταστείτε για λίγα λεπτά ένα χρυσαφένιο Φως να κυλάει από την καρδιά κάι το κεφάλι σας και να πλημμυρίζει τον κόσμο.
Βήμα Δεύτερο
Φανταστείτε ένα μικρό, γαλάζιο αστέρι στο μέσο του εγκεφάλου σας. Βαθμιαία κάντε το όλο και μεγαλύτερο ωσότου φτάσετε να κάθεστε στο κέντρο ενός μεγάλου τροχού γαλάζιου χρώματος. Αφήστε τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τα όργανα και το σώμα σας να πλημμυρίσουν από αυτό το γαλάζιο Φως.
Ύστερα φανταστείτε ότι το γαλάζιο Φως γίνεται όλο και μικρότερο, μέχρις ότου γίνει πάλι ένας λεπτός γαλάζιος σπινθήρας μέσα στο κεφάλι σας.
Αυτά τα δυο βήματα θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το νοητικό και συναισθηματικό σας κόσμο από τις διάφορες αρνητικές και περιοριστικές μορφές κραδασμού, ετοιμάζοντάς σας για το κύλισμα της εσωτερικής, πύρινης ενέργειας. Πρέπει να προσέξετε να μην υπερβείτε το όριο των 2- 3 λεπτών.
Παρακαλώ να θυμάστε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να μπορέσετε να εκτελείτε αυτές τις ασκήσεις τόσο αποτελεσματικά όσο χρειάζεται, αλλά μην απογοητεύεστε. Προχωρήστε πόντο με πόντο, βήμα με βήμα, προσπαθώντας κάθε μέρα να ελέγχετε μεγαλύτερο μέρος της φύσης σας.
Ο σκοπός σας είναι να επεκτείνετε τη δύναμη του Εσωτερικού Κυρίου σας πάνω στους φορείς σας και αυτό παίρνει χρόνο. Στην αρχή το φυσικό και το συναισθηματικό σας σώμα θα δείξουν σημάδια αντίδρασης, αλλά συνεχίστε την προσπάθεια και μια μέρα θα γίνουν υπάκουοι υπηρέτες σας.
Το πυρ που εξαγνίζει και δομεί τους φορείς, καίει αργά.
Βήμα Τρίτο
Τώρα αναλύστε την προσευχή σας, λέξη προς λέξη, για να ανακαλύψετε ολόκληρο το νόημα και τη σημασία των δυο προτάσεων:
«Είθε η Θεία Αγάπη, το Φως και η Ομορφιά να είναι η καθημερινή πνοή και σκέψη μας και είθε το Φως, η Αγάπη και η Δύναμη να αποκαταστήσουν το Σχέδιο πάνω στη γη».
Αφήστε στον εαυτό σας δέκα λεπτά για να ψάξει το βαθύτερο νόημα αυτών των λέξεων.
Ύστερα θα είστε έτοιμοι για το τέταρτο βήμα.
Βήμα Τέταρτο
Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο ίδιο βουνό. Οραματιστείτε τρεις ακτίνες φωτός να έρχονται από το γαλάζιο ουρανό στο κεφάλι σας, πλημμυρίζοντας το νου σας με την ενέργεια της αγάπης, της καλοσύνης και της ομορφιάς.
Κρατήστε το σώμα, τα συναισθήματα και το νου σας κάτω από τη ροή αυτών των ενεργειών και φανταστείτε ότι όλη σας η ύπαρξη μετατρέπεται σε ένα διαφανές φως που ακτινοβολεί αγάπη, καλοσύνη και ομορφιά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Ύστερα προβάλετε αυτές τις τρεις φωτεινές ακτίνες στο σπίτι σας, στην εκκλησία σας, στην ομάδα μας ή σε οποιοδήποτε οργανισμό στον οποίο εργάζεστε, πλημμυρίζοντάς τα με τις ενέργειες της Αγάπης, της Καλοσύνης και της Ομορφιάς.
Έπειτα από αυτό θυμηθείτε αργά το μέρος στο οποίο κάθεστε και σιγά – σιγά ανοίξτε τα μάτια σας. Παραμείνετε σιωπηλοί για δέκα μέχρι δεκαπέντε λεπτά.
Η άσκηση έχει τελειώσει.
Τα βήματα αυτά που εξηγήθηκαν πιο πάνω σας βοηθάνε να καθαρίσετε τη νοητική σας ατμόσφαιρα από κρυσταλλοποιήσεις. τραύματα και αρνητικές σκέψεις.
Το αποτέλεσμα θα αντανακλαστεί και πάνω στο φυσικό σας σώμα κάνοντάς το πιο ενεργητικό. Χρειάζεται χρόνος και επιμονή, αλλά βαθμιαία αποτελέσματα θα εμφανιστούν καθώς συνεχίζετε τις ασκήσεις σας.
Σε σύντομο διάστημα θα παρατηρήσετε ότι ο νους σας είναι περισσότερο ικανός να διαπερνάει οποιαδήποτε μορφή, σύμβολο, βιβλίο, διάλεξη, τελετουργία ή έκφραση και να έρχεται σε επαφή με το βαθύτερο νόημα.
Βαθμιαία η σκέψη σας θα αποβάλει όλες τις προκαταλήψεις, όλες τις περιοριστικές κρυσταλλοποιήσεις και θα φτάσει στην ελευθερία. Αυτό δε σημαίνει ότι θα χάσετε όλες τις αγαπημένες σας ιδέες, τους τρόπους σκέψης, την πίστη ή το δόγμα σας.
Σημαίνει ότι θα δείτε σε αυτά τα μέρη που είναι πιο κοντά στην αλήθεια, την ομορφιά και την καλοσύνη, ότι θα δείτε τις ίδιες ιδιότητες σε κείνες τις πίστεις, τα δόγματα ή τις θρησκείες τις οποίες προηγουμένως θεωρούσατε ότι ήταν λάθος.
Έτσι ο κόσμος της σημασίας και του νοήματος θα σταθεί ορθάνοιχτος μπροστά σας. 
Μόνο μια τέτοια συνείδηση μπορεί να προσεγγίσει τις ανώτερες δημιουργικές ενέργειες και να τις φέρει στον κόσμο των ανθρώπων.
Όταν οι άνθρωποι προσεγγίζουν το δημιουργικό, πύρινο κόσμο χωρίς κατάλληλη προετοιμασία, μπορεί να πάθουν κακό. Προκαλούν ψυχολογικά προβλήματα και άλλες αναστατώσεις στον εαυτό τους, όσο και στους άλλους. Όταν προσεγγίζει κάποιος τις λεπτοφυέστερες ενέργειες του εσωτερικού Σπινθήρα, ελευθερώνονται από το Σπινθήρα λανθάνουσες ενέργειες.
Αυτές οι ενέργειες καθώς περνούν μέσα από τη νοητική ατμόσφαιρα, εκφυλίζονται όταν αναμιχθούν με αρρωστημένες σκεπτομορφές, κρυσταλλοποιημένες νοητικές στάσεις και αρνητικά κύματα.
Ταυτόχρονα διεγείρουν αυτές τις αρρωστημένες σκεπτομορφές και δημιουργούν έντονες, δυνατές παρορμήσεις στον εσωτερικό κόσμο του ατόμου. Το άτομο ανακαλύπτει, με έκπληξη, ότι αντί να προσεγγίζει τις ανώτερες αντιλήψεις, ιδέες και τον πνευματικό κόσμο, η σκέψη και η συμπεριφορά του έχει εκφυλιστεί και είναι το θύμα δυνάμεων που έρχονται από τον κόσμο των επιθυμιών του. Χωριστικές δυνάμεις με τη μορφή εγωισμού, απληστείας, μίσους, ζήλειας κτλ.
Προσπαθεί απελπισμένα να τις απωθήσει και να τις ελέγξει με τις ανώτερες εμπνεύσεις του.
Εδώ βρίσκεται η εσωτερική διαμάχη, το αίσθημα ενοχής και η αιτία της ψυχολογικής και νευρικής κατάπτωσης.
«Κάθε βασίλειο που διαιρείται ενάντια στον εαυτό του θα καταστραφεί».
Είναι απαραίτητο το έργο της προετοιμασίας να εκτελεστεί και στους τρεις κόσμους της προσωπικότητας: φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό.
Όταν αυτοί οι τρεις καθαριστούν, συντονιστούν, ολοκληρωθούν και συγχωνευθούν με τον ανώτερο κόσμο του φωτός, της αγάπης και της δύναμης, δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος από το άγγιγμα του δημιουργικού πυρός μέσα σας.
Έτσι καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητά του να καθαρίσουμε τη νοητική και συναισθηματική ατμόσφαιρα από τους κραδασμούς εκείνους που είναι εγωιστικοί, ιδιοτελείς, χωριστικοί και καταστροφικοί.
Αυτή η διαδικασία καθαρισμού πρέπει να γίνει στην καθημερινή σας ζωή ώστε να φυλάξει και να προστατεύσει τις σκέψεις, τη φαντασία και την ομιλία σας.
Αν σε κάποια στιγμή παρατηρήσετε μια αρνητική δράση μέσα σας, ελέγξτε την αμέσως και προσπαθήστε να τη μετατρέψετε σε θετική ενέργεια.
Ας υποθέσουμε ότι εξαιτίας κάποιας παλιάς συνήθειας αρχίζετε να μιλάτε άσχημα για έναν άνθρωπο. Αμέσως προσπαθήστε να θυμηθείτε το γεγονός ότι είστε ένας προσκυνητής πάνω στην Ατραπό, και σιγά – σιγά αλλάξτε την κατεύθυνση της συζήτησής σας, αρχίζοντας να μιλάτε για τις καλύτερες ιδιότητες του ίδιου ανθρώπου.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τεχνική όταν σκέφτεστε αρνητικά, όταν κρίνετε, κατηγορείτε ή μισείτε.
Συγκεντρώστε τις σκέψεις σας πάνω σε ευγενικά πράγματα, έτσι ώστε οι σκέψεις σας να αναπτυχθούν και να γίνουν ανώτερες.
Αν τονίζετε το κακό στους άλλους μέσα από τα λόγια ή τις σκέψεις σας, δε θα μεγαλώσετε το κακό μόνο μέσα τους αλλά και στον εαυτό σας.
Αν επιτρέπετε στις σκέψεις σας να διαμένουν πάνω στο κακό και δράτε ενάντια σε αυτό νοητικά, συναισθηματικά ή προφορικά, θα αναπτύξετε και θα καλλιεργήσετε το ίδιο κακό μέσα σας.
Ο Χριστός είπε:
«Μη μάχεστε ενάντια στο κακό. Eυλογείτε ακόμα και τους εχθρούς σας».
Υπάρχει μια μεγάλη σοφία σε αυτά τα λόγια.
Ένας άλλος μεγάλος Δάσκαλος μας λέει:
«Το καλύτερο είναι να καταστρέψουμε τα μικρόβια της χαμηλής σκέψης που είναι πιο δηλητηριώδη και μολυσματικά από όλες τις ασθένειες».
«Παλαιότερα ήταν υπεύθυνος κάποιος για τη δράση.
Αργότερα κατανοήθηκε η σημασία του λόγου και τώρα είναι καιρός να γνωρίσουμε την πυρκαϊά της σκέψης.
Είναι καλύτερο να μάθουμε τη σιωπή και να εξαγνίζουμε τη σκέψη».
( AGNI YOGA SOCIETY, Φύλλα από τον Κήπο του Μ ο ρ ύ α, Βιβλίο Δεύτερο, τόμος α’.)
Σε παλιότερες εποχές οι δάσκαλοι συνήθιζαν να δίνουν έμφαση στη σημασία της σιωπής, γιατί όταν κάποιος μένει σιωπηλός στις καθημερινές του σχέσεις και λέει μόνο ό,τι είναι απαραίτητο, όχι μόνο αναπτύσσει μια βαθύτερη αίσθηση διάκρισης, αλλά εξαγνίζει επίσης το συναισθηματικό και το νοητικό του κόσμο.
Αυτοί που προσπαθούν να καθαρίσουν το νου τους πρέπει να ασκήσουν την «αβλάβεια» σε όλες τις δραστηριότητες και τις αντιδράσεις τους.
Η ανθρώπινη ύπαρξη είναι σαν ένα τεράστιο εργοστάσιο.
Εκατοντάδες μηχανήματα δουλεύουν. Εκατοντάδες άνθρωποι εργάζονται σε διαφορετικά καθήκοντα.
Υπάρχουν διάφορες σχέσεις με άλλα εργοστάσια και γραφεία. Υπάρχει ο διευθυντής, υπάρχει και ο ιδιοκτήτης.
Στην περίπτωσή μας, ιδιοκτήτης είναι ο Σπινθήρας, ο πυρήνας του Φωτός, της Αγάπης και της Ομορφιάς. Αυτός έχει το Σχέδιο.
Ο σκοπός ολόκληρου του εργοστάσιου είναι να εκτελέσει το σχέδιο σαν μια εναρμονισμένη μονάδα και κάνοντάς το να είναι ένας μηχανισμός για την έκφραση της καλοσύνης, της ομορφιάς και της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα