Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Οι φόροι ταφόπλακα της κυβέρνησης




Την ώρα που σύσσωμο το Παλαιό Ψυχικό έχει βγει στα κάγκελα και ανακαλύπτει ελέω Γιάννη Στουρνάρα και φορολογίας ακινήτων τον Άρη Βελουχιώτη, η Γκόλφω κάνει πόλεμο, η Γκόλφω πολεμάει: "Γιάννη μου δεν είναι εδώ Παλαιό Ψυχικό, δεν είναι καν Παγκράτι. Η Άνω Παναγιά είναι Γιάννη μου και κάθε ευρώ φόρος μας πονάει". Που να ακούσει, όμως, ο Γιάννης. Διότι ο Γιάννης πιστεύει ότι λεφτά υπάρχουν μέσα στα σεντούκια. Δεν δικαιολογείται αλλιώς τόση εμμονή. 

Η άγρια φορολογία στα ακίνητα θα είναι η ταφόπλακα της σημερινής κυβέρνησης. Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι θα είναι εύκολο να φορτώσουν όλες τις αμαρτίες του κόσμου στην πλάτη του Γ. Στουρνάρα, αλλά δεν είναι έτσι. Η ευθύνη για το σημερινό χάλι είναι συλλογική.   



Κάποιοι λένε ότι δεν θα κλάψουν για τους κατοίκους του Ψυχικού. Δεν πειράζει! Σήμερα οι κάτοικοι του Ψυχικού, αύριο του Νέου Ψυχικού και αμέσως μετά της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτή η φοροκαταιγίδα μας αφορά όλους. Κι αυτό που κτυπάμε είναι η φιλοσοφία που την συνοδεύει. 

Προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι ο φόρος κατοχής στα ακίνητα είναι επιβεβλημένος, έτσι ώστε να χρησιμοποιεί ο καθένας μόνο όσα τετραγωνικά του είναι απολύτως απαραίτητα. Λένε χαρακτηριστικά ότι η υψηλή φορολογία θα βοηθήσει στο να πάρουν οι πολίτες αποφάσεις για το τι πρέπει να κρατήσουν και τι να πουλήσουν. Το λένε ανεπίσημα. Το διαδίδουν υπόγεια με τα φερέφωνά τους στον Τύπο. Δεν τολμούν να πουν με το στοματάκι τους αυτές τις αθλιότητες. 

Να πουλήσει κανείς σε ποιά τιμή; Τι μας λένε; Μάλλον  εννοούν να δωρίσουν οι πολίτες τα ακίνητά τους κατευθείαν στο δημόσιο. Τόσο μίσος; Τόση μνησικακία; Τι τους συνέβη σε μικρή ηλικία και είναι σήμερα τόσο αγριεμένοι; Ακόμη δεν καταλαβαίνουν πόσο τερατώδη είναι αυτά που υποστηρίζουν. Ουδέποτε άλλοτε στο παρελθόν υπήρξε κυβέρνηση που να επιτέθηκε με τόση σφοδρότητα στον ίδιο τον λαό της...  

Ο κόσμος καλείται σήμερα να πληρώσει φόρους με βάση τιμές στα ακίνητα που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Και το κάνουν εν γνώση τους. Όπως γνωρίζουν ακόμη ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής οδηγεί αυτόματα σε δήμευση εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων. 

Ρίχνουν όλο το ανάθεμα στην τρόικα. Ακόμη και για την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής τους στο θέμα των φόρων στα καύσιμα. Λένε πάντα την μισή αλήθεια, όπως συμβαίνει με σχεδόν όλα τα φλέγοντα θέματα. Η βασική ευθύνη για το σημερινό αλαλούμ ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους ίδιους. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν υπάρχει ένας τομέας στον οποίον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να τα έχει καταφέρει. Ούτε ένας! Έτσι, για να έχουμε να λέμε. Τυχαίο; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλες οι δουλειές τους είναι μισοτελειωμένες, τσαπατσούλικες, δίχως αρχή, μέση και τέλος;  Και πάντοτε για τις δικές τους αδυναμίες φταίει η τρόικα. Πόσο πια να φταίει κι αυτή η τρόικα... 

Θανάσης Μαυρίδης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα